Perussuomalaiset

Johanna Sirén-Kaplas

Keskustapuolue: hallituksessa hyödyllisen idiootin roolissa?

40 kommenttia

Tai kuten perussuomalaisten kansanedustaja Jenna Simula (PS) sanoi: ”vasemmistohallituksen liiman” roolissa? Kovat on bileet.

Miten kauas toisistaan ovat irronneet keskustapuolueen johdon bisnekset tavallisen, kansallispukuisen jäsenistön arkisesta edunvalvonnasta, so. maaseudun elämän vaalimisesta?

Keskustapuolue on hyvä bisnes. Ja nykyisin lähinnä vain bisnes? Sanavalmis bisnes-Saarikko keulilla nykyisin aatteettoman puolueen olemattomien aatteiden myyntiedustajana?

Puolue saa puoluetukea eli riihikuivaa rahaa. Puolueen kannattaa siis olla olemassa vaikka väkisin, jo yksin puoluetuen vuoksi. Siitä riittää työtä ja toimeentuloa nykyisen keskustan nokkelimmille, tai sitkeimmille. 

Lisäksi voi saada valtaa. Valtakin voi merkitä rahaa. Valtaa saadessaan puolue voi myötävaikuttaa monenlaisiin (maaseudun?) bisnesnäkymiin. Etenkin, jos puolueen sisällä on noheva hyvä veli -klikki, jolla on yhteiset bisnesnäkymät ja täten riittävästi yksimielisyyttä omia asioita edistämään. 

Mikä tällainen klikki keskustapuolueen sisällä voisi olla? Lestadiolaiset? Maanviljelijät? EU-byrokratiasta leipäänsä havittelevat tahot?

Keskustapuolue ei enää aja Suomen maaseudun asiaa 

Kenties Espanjan ja Italian maaseudun asiaa kylläkin? Ainakin miljardien tukipakettia sinne pukkaa. Ja tänne lisää rikollisuutta. 

Jos suomalaiselle maaseudulle jalkautuu haittamaahanmuuton myötä samanlaista rikollisuutta kuin nyt kaupunkeihin, on maaseutu helisemässä. 

Ja miksi sinne ei jalkautuisi, kun nykyinen hallitus halajamalla halajaa Suomeen ”lisää porukkaa”.

Onko tämä todella maaseudun etu? 

Iso-Britanniassa maatiloilta varastetaan traktoreita ja eläimiä, eniten lampaita. 

Nykyinen, hallituksessa istuva keskustapuolue ei suojele maaseutua. Sote-uudistus ei nimittäin pelasta maaseutua, jos toimintaympäristö maalla muuttuu villiksi länneksi.

Ja se muuttuu, jos nykymeno jatkuu. 

Jokainen, joka on nähnyt länkkäreitä – lännenelokuvia – tietää, mitä tapahtuu, jos ja kun kylässä keskellä preeriaa ei ole seriffiä.

Jo nyt ollaan Suomessa sellaisessa tilanteessa, että kylässä keskellä harvaanasutun maan maaseutua yhden Wyatt Earpin pitää riittää moneen piirikuntaan. Ja vaikka seriffi on vaihtanut hevosen autoon, silti rikolliset ehtivät usein karkuun. 

Ei riitä Suomessa enää poliiseja joka lähtöön. 

Vakuutusyhtiöt nostavat maksuja. 

Olen niin pahoillani

Rakastan Suomen maaseutua! Arvostan tuottajien työn ihan ykköseksi! Ja suren ihan sikana sitä, että hyvien ihmisten luottamus petetään, koska joku jossakin haluaa itselleen etuajo-oikeuden. 

Maataloustuottajat suhtautuivat alun perin kaikkein varautuneimmin Euroopan unionin jäsenyyteen. Ja syystä. 

EU:n lahjaraha kuitenkin vaiensi osan epäilijöistä. Myös meppi keskustan omista riveistä, Kyösti Virrankoski (kesk) oli v.2008 sitä mieltä, että EU tuo rahaa Suomeen enemmän kuin vie. Mahtaako hän matematiikanopettajana ja maanviljelijänä olla edelleen samaa mieltä? Perussuomalaisiin kuuluva taloustieteen professori Matti Virén (PS) on ainakin eri mieltä.

EU vie eikä tuo!

Jo v.2008 Virrankoskikin toki varoitteli nuoria hurjapäitä liian isojen tilakokojen taloudellisista vaaroista. EU tuki isoja tiloja ja täten mahdollisesti myös ylivelkaantumista.

Puolet suomalaisista maatiloista on lopettanut toimintansa Suomen EU-jäsenyyden aikana. Se merkitsee sitä, että tilalle ei ole jatkajaa. Tietotaito ei siirry seuraavalle sukupolvelle vaan menee aikanaan hautaan. Tietotaitoa menetetään siis valtavat määrät! Huoltovarmuuden kannalta paha juttu. Osaamisvaranto on vähentynyt radikaalisti. 

Nyt penaalin terävimmät kynät näkevät, miten itse vuorostaan ovat joutumassa lahjarahan antajiksi.

EU oli liian hyvää ollakseen totta. Liike-elämässä ei ole ilmaisia lounaita. Pyramidihuijauksessa on tarjolla pelkkää tyhjää. 

– – – –

Suosittelen keskustan maataloustuottajille siirtymistä perussuomalaisten joukkoon. Perussuomalaisille puolue ei ole bisnes vaan keino puolustaa Suomea. Perussuomalaisille isänmaa merkitsee tätä maata jokaikistä peltotilkkua myöten!

Tekstin aiheet:

40 kommenttia
Nimetön
#1

No, tuo suositus siirtyä Perussuomalaisten joukkoon on hyvä, varmastikin ajaa enemmän maaseudun etuja, kuin kepu.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Järkipersu
#34

Keskustan Viher-Kommunisti Takuumiehenä ja Hallituksen pystyssä pitäjänä takaa sen että Kepun kannatus laskee 5 % tasolle jollin siellä on enään Maajussit ja Lestadiolaiset ja Pohjois Suomen Kepu Mafiasta hyötyvät yrittäjät jäljellä.
Tämä Viher-Kommunisti politiikan teko ei ole kyllä näidenkään etujen mukaista toimintaa.
Kun kepun kannatus tulee laskemaan -75 % se tarkoittaa että koko puolue menee konkurssiin kun puolue tuki pienenee -75 % !

Kepu ei vaan uskalla lähteä nyt Hallituksesta koska sen kannatus on laskenut lähes -50 % ja Hallituksen kaataminen tarkottaisi käytänössä uusia ennen aikaisia vaaleja !

Kepu pelaa nyt upporikasta tai rutiköyhää ja tekee siksi Viher-Kommunisti politiikkaa koska ne uskoo ja luulee että ne saa nostettua kannatusta lähes 100 % entiselleen tasolle vaikka jokainen järkevä tajuaa että kannatus laskee vaan …

Kepu ei ainakaan ennen kunta vaaleja kaada Hallitusta ja toiseksi kuntavaali tulos tulee olemaan paljon korkempi kuin puolueen kannatus

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Järkipersu
#35

Persujen ei kannata alkaa Maajusseja puolueeseen haalimaan ja tekemään järjetöntä politiikaa sen takia !!!

Maatalous tuki politiikka on aivan sairasta hommaa Suomessa !

Ajatelkaa nyt että yhden miehen yrityksissä on Miljoonien eurojen edestä koneita ja laitteita verovähennyksiin tukiais rahoilla ostettu !!!!!!

Ajatelkaa jos kaikilla aloilla toimittaisiin niin…
esim. jokaiselle Leipurille kustannettaisiin oma Miljoonan euron leipomo !!!! Tai Putkimiehelle ostettaisiin jokaiseell Miljoonilla euroilla koneita ja laitteita joita se ei todellisuudessa tarvi…

TÄMÄ HULLUUS ON JOHTANUT SIIHEN ETTÄ MUUTAMAN KYMMENEN HEHTAARIN PIKKU TILOILLA JOILLA ON MUUTAMA PELTO LÄNTTI SIELLÄ TÄÄLLÄ ON KALLIITA YLISUURIA KONEITA JA LAITTEITA MILJOONIEN EUROJEN EDESTÄ JOTKA ON TARKOITETTU TUHANSIEN HEHTAARIEN TILOILLE !!!!!

PERSUT EI SAA OLLA TÄLLAISESSA JÄRJETTÖMÄSSÄ POLITIIKASSA MUKANA KANNATAMASSA SEN JATKOA

ON VAADITAVA JÄRKEÄ !!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#37

Moi Järkipersu ?

Luulenpa, että tunnemme toisemme jo varsin pitkän ajan takaa. Siksi tiedän, että näkemyksesi ovat usein oivaltavia, kaukonäköisiä ja omintakeisia. Monesti olen ollut kanssasi samaa mieltä, vaikka en aina yhtä kärjistetysti.

Tässä maatalouden asiassa pitää kuitenkin käydä ”lähtöruudussa” ja ymmärtää seuraava:

1) avomaiden kasvituotanto (viljat, juurikkaat) on AINA säänvaraista toimintaa, eivätkä vuodet ole veljiä keskenään – sato voidaan myös kokonaan menettää.

Jos silloin oltaisiin täysin vapaan markkinatalouden varassa, epäonnistuneen satokauden jälkeen mahdollisesti leivän hinta kohoaisi niin, ettei kaikilla olisi varaa leipään, rehuviljan hinta kohoaisi niin, ettei naapuritilalla olisi varaa ostaa eläimille ruokaa ja osalla tiloista ei olisi rahoitusta seuraavan satokauden toimiin, koska ei tuloja.

Maataloustuki luotiin alunperin varmistamaan tilojen töiden jatkuvuutta ja tasaamaan hintoja, jotta ne eivät liikaa heittelehtisi satokauden mukaan

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#38

Jatkan…

2) Suomi sijaitsee lähes napajäätiköllä. Suomi on POHJOINEN maa. Täällä on pitkä talvi, routaa ja ties mitä. Maaperä on osin kivistä. Kesä on lyhyt, ja siksi myös kasvukausi on lyhyt, ja Suomessa on vain YKSI kasvukausi!

Suomessa tuotettu ruoka on hyvää, mutta tuotanto ei kykene kilpailemaan hinnoillaan muiden EU-maiden kanssa. Täällä kaiken tekeminen on aina kalliimpaa, se ei muutu.

EU-tuet vääristävät kansallista tukipolitiikkaa, koska EU haluaa vaikuttaa tilakokoihin, tuotantosuuntiin ja ties mihin. Ja sen se pystyy tekemään, niin kauan kuin Suomi on jäsenmaa.

EU-tuki asettelee ehtoja tuotannolle. EU-tuki on myös sidottu kansalliseen tukeen: EU-tukea ei myönnetä sellaiseen tuotantoon, jolle ei ole myönnetty myös kansallista tukea.

EU-tuki ehdot eivät välttämättä huomioi Suomen tuotanto-olosuhteita vaan asettavat pienen pohjoisen maan kiviset pellot samalle viivalle Etelä-Ranskan viininviljelijöiden peltojen kanssa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#39

Huomaat, että EU-tukipolitiikkaa kerryttää myös byrokratiaihraa, johon Suomella ei olisi tarvetta eikä varaa.

Maatalouden neuvontaorganisaatiot ovat EU:n myötä joutuneet turvottamaan itseään kohtuuttomasti, ja tähän palaa rahaa.

3) Maatalouden koneet eivät ole ongelma. Ns. investointituki, joka oli ihan kotikutoisen tukipolitiikan ihrapatti, tuli ja meni joskus 80-luvun lopulla, kun Suomi muutenkin eleli nousukauden huumassa.

Silloin sai koneita ostella miten vain ja jättää loput ruostumaan. Mutta se hetki oli ja meni.

Kone kaupalla ja huollolla on työllistävä vaikutus, etenkin jos suositaan kotimaisia koneita. Ovatpa jotkut kekseliäät yrittäjät jopa perustaneet konevuokraamoja. Hyvä idea, jos koneet voidaan desinfioida käytön jälkeen niin, etteivät mahdolliset kasvi- ja eläintaudit siirry tilalta toiselle.

Jos Järkipersua kiinnostaa tutustua Taloustohtorin laskelmiin, niin sieltä näkyy koneiden laskennalliset, vuotuiset poisto-osuudet ja koneiden arvon aleneminen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#40

Ja vielä jauhan hiukan lisää näistä koneista.

Maatalous on kone intensiivinen ala. Se pitää hyväksyä lähtökohdaksi. Kuokka EI riitä.

Traktori on työväline siinä missä kirjoituskonekin. Samoin leikkuupuimuri, kylvölannoitin, jäykkäpiikkiäes, rehusekoitin, lietelantakaivon pumppu, lypsyrobotti, jne.

Ja kyllä, koneet ovat arvokkaita ja maksavat paljon. Rahan kanssa saa olla tarkkana, että se riittää kaikkeen tarvittavaan.

Koneisiin liittyvät päätökset edellyttävät huolellista harkintaa. Mitään ei hankita hetken mielijohteesta tai huvikseen.

Silti pienikin tila saattoi pärjätä ennen EU:ta, kun eli säästäväisesti ja viisaasti. Näin, vaikka riskit maataloudessa ovat huomattavasti suuremmat kuin esim. sijoitusasuntoihin panostettaessa. Maataloudessa sijoitusta voi kohdata kato, kasvitaudit, eläintaudit, valkoposkihanhet tai muut luonnonvoimat.

Maataloudessa on myös osattava monien eri alojen asioita. Ei riitä, että ostaa jotakin ja jää odottamaan ostokselle arvonnousua.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#36

Jossain luki, Vanhanen kepun uusi Berner. Kuinkahan se Vanhanen laittaa luutaansa kilometriseurannan?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#2

Hei. Kiitos Johannakin. Kirjoitit; Rakastavan sydämen Lämmöllä; maaseudun; Rakkaista ihmisistä. He ovat Rukollen,Rakastaen ja raskaallla työllä ”tehneet” tämän rakastettavan maan; ”Lintukotomaiseksi”; jonka hupakot ovat jo melko tyystin hävittäneet; jumalattomina ja huonon seuran vuoksi. Itse ovat jumalattomia; kuten ystävänsäkkin. Jumalattomuus on kansakunnan häpeä, mutta Jumalan pelko on kansakunnan kunnia ja loisto; sekä perkeleen hengen; Sydämistämme poisto.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#3

Kyllä. Suomi oli agraariyhteisö, joka kovalla työllä lunasti paikkansa sivistysvaltioiden joukossa. Suomi-Filmin ”Juurakon Hulda” voi nykyisin naurattaa monia, muuta sieltä se sinnittely on kotoisin, maaseudulta. Sieltä lähetettiin nuoret ruisleipä kainalossa yliopistoihin kaupunkeihin. Peltojen antaman vaurauden turvin.

Olen nähnyt sähkösanoman, jolla Mannerheim kiittää laatkollisesta omenoita sodan aikana.

Yksikään maaseudun ponnistus ei ole ollut merkityksetön maamme historiassa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#26

Yli 50 vutta sitten , kun suurtilalinja , alkoi häämöttämään ja versomaan ! Niin siitä johtuu , ettei minusta koskaan tullut maanviljelijää !! Kun olen aina ollut , pienten ja perheviljelmien kannattaja ! Ei olisi suomessakaan näin suurta työttömyyttä !!?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#30

Joko silloin? Muistelen, että SRV:n perustajan, Ilpo Kokkilan kotitilallakin oli vain 7 lehmää. Näin kerrottiin kirjassa ”Rakentajan jälki – Ilpo Kokkila Kalmarin kylätieltä Kauppatorille” (Docendo, 2017).

Vielä v.2008 Virrankoski puhui Suomen pienistä perhetiloista. Hän esitti, että suomalaisten kannattaisi pitäytyä näissä, ja että myös ranskalaiset suosivat pieniä perhetiloja.

Ranskassa vuoristoinen maasto osin pilkkoo tiloja. Eikä Suomikaan ole mikään Skoone.

Nähdäkseni näihin päiviin asti Suomessa pienetkin tilat ovat sinnitelleet, osa erilaisten sivuelinkeinojen turvin. Mutta EU:n toimet tekevät sinnittelystä aina vain vaikeampaa.

Nähdäkseni globaalilla tasolla isojen, monikansallisten toimijoiden kasvava ylivalta yrittää pyyhkiä pienet yksityiset kartalta. Näin on käynyt myös preerialla, esim. Wyomingissa (USA), jossa on oikeita karjatiloja (working ranch) yhä vähemmän.

Kasvituotannon puolella voi seurailla esim. Monsanton touhuja ja miten ne vaikuttavat.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#31

Minun kotitilallani oli 1950/1960 luvuilla vain 2:si lehmää 1:si-2:si vasikkaa,1:si hevonen,1:si sika,ja lisäksi kukko sekä noin 10kunta kanaa.Tilan pinta-ala oli 15ha,josta 2:si hehtaaria viljeltyä,ja loput metsää.Noiden lisäksi meillä oli vuokralla,eräältä naapurilta noin 2ha heinäpeltoa,josta saatiin lehmille/vasikoille,ja hevoselle lisää heinää.Tuommoisellakin pinta-alalla,ja eläinmäärällä pärjäsi,vaikkakin elämä oli niukkaa.Siksipä minäkin hakkasin halkoja jo hyvin nuorena,ja ajoin niitä naapureille hevosella,että saatiin vähän lisätienistiä.Ja nyt EU:n aikana ei oikein minkään kokoisen tilan pito kannata Suomessa?!!!Kyllä ihmeelliseltä tuntuu?!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#33

Kiitos tästä esimerkistä. Samanlaisia kertomuksia kuullut omavaraisuudesta ja ajasta, jolloin itse sai päättää mitä materiaalia navetan ikkunapokat olivat eikä tarvinnut raportoida joka suuntaan tilan tapahtumista.

Myös metsänhoitoon on aikojen saatossa nyt EU:n myötä tullut lisää sääntelyä, ja kaikista pahin on tämä viljelysuunnitelman lyöminen lukkoon vuoden alussa ennenkuin Suomessa on ollenkaan näkösällä se, että millainen kesä on tulossa (kuuma/kylmä/sateinen).

Sitten selvitellään korvauksia, joista osa ei edes tosiasiallisesti edellytä sadon korjaamista pellosta. Riittää, kun sinne jotain mitä vaan kylvää ja nostaa sitten korvaukset. Tämä raha on sitten pois yhteisestä potista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Nykyinen poliittinen pelikenttä Suomessa on jakaantunut lähestulkoon täysin kahtia: perussuomalaiset ja muut puolueet. Ja näitä muita puolueita ei juuri toisistaan erota, samoja sloganeita vaikka ehkä pikkuisen eri sanoin, ideologiat samansuuntaisia kuitenkin. PS erottuu muista kirkkaasti. Olen niin ylpeä tästä puolueesta! PS ainoana ideologia-vapaana puolueena uskaltaa torpata globaali-manipuloinnin, uskaltaa tarkistaa ja olla vastaankin EU:n keskusvaltioiden harjoittamaa sanelupolitiikkaa, on terveellä tavalla omanarvontuntoista, kuuntelee kannattajiaan aikuisten-oikeesti, on niin monella tavalla positiivisesti erilainen muista puolueista. Nythän jo valtamediassa Orpokin myönsi, että voi tehdä yhteistyötä perussuomalaisten kanssa Halla-ahon hallituksessa. He tulevat meidän linjoille, koska vain terve järki toimii yhteiskunnassa – oikeesti!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

IL tänään: ”Petteri Orpo kertoi Alfa-tv:llä olevansa valmis myös Halla-ahon johtamaan hallitukseen”

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#6

Sama juttu! Niin ylpeä tästä puolueesta ja sen väestä, joka on laittanut itsensä likoon isänmaata puolustaakseen.

Ymmärtämättömät sättivät ja haukkuvat perussuomalaisia eikä mihinkään muuhun puolueeseen kuuluminen ole edellyttänyt samanlaista kestävyyttä ja sisukkuutta. Mutta perussuomalaiset ovat kestäneet, kenttä ja kansanedustajat, ja etenkin puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#8

Voi että Johanna, ihan samoja ajatuksia ja samaan aikaan!! Just laitoin uuden kommenttini tohon alle! Kiitos blogeistasi Johanna, tykkään aina lukea niitä, ne jotenkin aina nostavat pinnan ylle, jos onkin joskus vähän tuntunut siltä, että alkaa vajota pinnan alle tämän nykyhallituksen politiikan johdosta. Mutta pulps, taas olen pinnan päällä! Kiitos Johanna!! 🙂

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#9

Pulps, kiitos! 🙂

Hyvin kirjoitit tuossa alla.

Muistan, kun v.2006 otin yhteyttä Halla-ahoon saadakseni myytäväksi hänen kirjaansa ”Kirjoituksia uppoavasta lännestä”. Joku kohu oli silloinkin menossa ja ihmettelin, että hän toi ITSE kirjat ilman mitään henkivartijoita! Tapasimme julkisella paikalla aivan Helsingin ydinkeskustassa, jossa oli paljon ihmisiä ja moni varmasti tunnisti hänet, koska uutisointi. Ajattelin jo silloin, että onpa rohkea mies!

Ja rauhallinen. Erittäin sopiva valtion johtoon.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#10

2009 se taisikin olla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#15

Hei vielä Johanna, ylpeänä haluan sanoa, että olen itsekin tavannut Halla-ahon kerran, maaliskuussa 2019, kun hän oli perussuomalaisten toritapahtumassa puhumassa. No siis jonotin ensin ehkä puolituntia hänen luokseen, jotta pääsin kättelemään ja sanomaan pari sanaa, aikaa tapaamiseen ehkä kolme minuuttia, porukkaa oli ympärillä satapäin ja piti antaa muillekin tilaa, mutta kyllä oli Halla-aho niiiiin rauhallinen, ystävällinen ja lämminhenkinen! Muistan sen loppuikäni.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#17

Juuri niin. Ystävällinen ja vaatimaton. Se olikin v.2010, kun sain kirjat. Tarkastin äsken oman kappaleeni etusivulta. Pyysin nimittäin nimmarin ? (fani!)

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#11

Kyllä tuo YLE osaa kansalaisten manipuloinnin.Tänäaamuna uutisissa kerrottiin uusimmasta puolueiden kannatusmittauksesta Demarit ykkösenä Perussuomalaiset kakkosena.Mutta mikä parasta YLE:n mukaan Perussuomalaiset on vahvistanut paikkansa oikeistolaisena puolueena,joka kuitenkin pystyy keräämään työväestöltä äänetäjänsä.Mutta ei aja työväestön asioita,voi jumankauta mitä puppua YLE:ltä.Mutta tottahan sitä täytyy YLE:ltä alkaa paskaa suoltamaan,kun Demareiden kannatusjohto alkaa hiipumaan!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#12

Perussuomalaiset tavoittelevat Suomeen työllisyyttä, terveydenhoitoa, koulutusta ja palveluita vanhuksille, aivan kuten muutkin puolueet MUTTA eri keinoin!

PS haluaa lopettaa haitallisen ja kalliin haittamaahanmuuton.
PS haluaa kaikki työpaikat suomalaisille ja työstä kaikille kunnon palkan.
PS ei mene perinteisiin muotteihin oikea/vasen vaan edustaa Suomi suomalaisille ajattelua, jossa jokainen kantasuomalainen on tärkeä, ja jokaiselle kantasuomalaiselle tulee olla paikka elämässä tässä maassa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#13

Kantava ajatus: työllistämisen kulujen ja työn verotuksen pitää olla sellaista, että yrityksellä on varaa työllistää ja työntekijällä mahdollisuus tulla palkallaan toimeen tässä maassa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#16

Tunnen muutamia”Maajusseja”jotka ovat olleet kovia Keskustalaisia.Mutta nyt ovat kertoneet,että Keskusta ei aja enään heidän asioitaan/etujaan,ja ovat valmiita äänestämään Perussuomalaisia.Hyvä näin!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#19

Jep. Maanviljelijä tähtää työssään aina jatkuvuuteen. Maalla mennään sadosta satoon, ja maidon kanssa vasikasta vasikkaan 365 pv/v. Naapuriapu on tärkeää ja siksi yritetään olla sovussa ja samaa mieltä, eikä hötkyillä.

Nyt arvelen olevan se momentum, kun maataloustuottajakin voi äänestää perussuomalaisia, koska naapurikin äänestää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#14

Piti olla äänestäjänsä,sori!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#18

Ovatko tämän Hallituksen ARVOPOHJAT heitä äänestäneiden tiedossa? Vai kerrotaanko heille aivan eri tarinaa kuin mitä tehdään ja mihin panostetaan? Onko Hallituspuolueiden äänestäjillä ja heidän edustajillaan aivan eri näkemykset asioiden painotuksista?
Kyselytunnilla tänään ilmeni, että KUUSI hallituksen ministeriä, sekä tietenkin heidän VALTIOSIHTEERINSÄ, uhraavat mainostetusta epäinhillisestä työkuormastaan kallisarvoista aikaansa ”SATEENKAARI” ongelman hoitoon? Onko todella tuon tason ongelmat ministereiden tehtävien täkeysjärjestyksen keulilla? Aikana jolloin talous sakkaa, korona leviää ja mm. kouluväkivalta ja kansalaisten mielenterveys ongelmat ovat kasvava tsunami.
Meille puhutaan julkisesti, ääni väristen, mm. vanhusten hoidon ongelmista. Todellisuudessa ne ovat savuverho, jonka varjossa tehdään aivan muuta.
Pääministeri ilmoitti kerkeästi ja välittömästi liittyvänsä tähän maatamme oleellisesti jäytävän ongelman ratkaisijoiden joukkoon.
Miettikää!!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#20

Pääministeri Marin on Sateenkaariperheen lapsi,ja Sisäministeri Ohisalo yksinhuoltajaäidin lapsi,hänen kohdallaan en ”sateenkaaristatuksesta”tiedä,mutta ajatusmaailma kohtaa varmaan Pääministerin kanssa?!!!Ehkä on muitakin?!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#21

En ole ihan varma erottavatko kaikki äänioikeutetut, että milloin TV:ssä menee ”Salatut elämät” ja milloin Ylen uutiset.

Draamaa riittää, ja uutisissa hallituksen ministerit esitetään aina ihmeen taitavina ja osaavina hyviksinä. Ja perussuomalaiset Hulk-häirikköinä ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Kun ajattelee, että miten paljon PS-toimijat, etenkin Jussi Halla-aho, ovat saaneet kohdata valtavaa vastustusta, vähättelyä, pilkkaamista, maalittamista, vainoa, ja ties mitä, täytyy nostaa hattua kaikille sitkeästi puolueen menestymiseen luottaville sitkeille ”sisseille” – nyt alkaa sadonkorjuu. Kannatus kasvaa ja kuntavaaleja kohti mennään täysillä listoilla! Kiitos kuuluu myös kannattajille ja äänestäjille, me emme ole mekään luopuneet kannattamasta ja tsemppaamasta PS-toimijoita vaikka osamme olemme mekin trolleilta saaneet. MEIDÄN PS ON SUOMEN PUOLELLA!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#22

kd.llä on myös tervejärkistä ajattelua.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#25

Kyllä on! On hienoa, miten Sari Essayah ja Päivi Räsänen ovat jaksaneet uskollisesti paikoillaan kansanedustajina.

Muistan Sarin joskus sanoneen näin: ”Pienillä tavoitteilla tulee pieniä tuloksia. Suurilla tavoitteilla tulee suuria tuloksia.”

Urheilijana ja nimenomaan kestävyyslajeihin kuuluvan kävelyn mitalistina hän varmasti tietää mistä puhuu.

Motto kelpaa meille kaikille!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#32

KD:n Sari Essayah on erittäin järkevänoloinen Poliitikko/Puoluejohtaja,ja mikä parasta hän on hyvinpaljon samoilla linjoilla,kuin Jussi Halla-aho.Eikä Päivi Räsäsestäkään ole pahaa sanottavaa,toivottavasti jaksaa taistella/pitää puolensa näissä häntä vastaan nostetuissa epäoikeudenmukaisissa oikeusprosesseissa!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#23

Hei. Kiitos Johannakin. Kiitos: Kyllä oli Johanna: Kiitollisen kyyneleistä lukea näitä sinulle osoitettuja kommenttejakin. Olen niin Kiitollinen Taivaan Isälle, että nyt Suomessa on tapahtunut; Läpimurto; Perkeleen; ”panssariin”. Meillä suomalaisilla; on Ihana Tulevaisuus ja Toivo. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#24

Huomenta, Lasse. Minuakin nämä kommentit lämmittävät.

Toivon, että myös tätä Aki Miettisestä kertovaa viestiä luettaisiin edelleen:

https://blogit.perussuomalaiset.fi/johanna-sirn-kaplas/herra-kapteeni-nyt-kuuluu-vitosena/

Toivon myös, että seurakunnat, ja vaikkapa perussuomalaisetkin, kautta Suomen kutsuisivat Akia puhumaan ja muistuttamaan siitä mikä on suurinta viisautta tässä ajassa ja miten parhaiten voimme olla avuksi kärsiville – niin kauan kuin vielä voimme olla avuksi.

Myös You Tubesta löytyy Akin saarnoja.

”Niin kauan kuin päivä on, tulee meidän tehdä hänen tekojansa, joka on minut lähettänyt; tulee yö, jolloin ei kukaan voi työtä tehdä.” (Joh. 9:4)

Siunattua päivää sinne, Lasse! <3

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#27

Hei. Huomenta Johanna. Kiitos. Niin; kannattaa lukea. Me suomalaiset tarvitsemme Lämpö;- ja Rakkauslukuja; Silujemme vihollinen on halunnut meitä viilentää ja tehdä meistä; mykkähenkisiä viimeaikoina. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#28

♥️

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#29

Hei. Kiitos Rakas; Suurisydäminen nimetönkin. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Keskustelu tästä kirjoituksesta on päättynyt.