Perussuomalaiset

Johanna Sirén-Kaplas

Kenraaliluutnantti Karl Lennart Oesch ad honorem

Syyskuussa 2015 kirjakustantamo Gummerus julkaisi historioitsija Vesa Määtän toimittaman teoksen ”K. L. OeschYlivoimaa vastassa”.

Vaikka kirjaa oli mainostettu syksyn sotakirjatapauksena, kirja osui käsiini sattumalta – Kirkkonummen K-Citymarketissa. En ollut kuullut tai lukenut tästä pienoisesta sensaatiosta mistään. En sittenkään, vaikka asuin ja työskentelin tuolloin Upinniemen varuskunta-alueella. 

Ymmärsin, että nyt oli tapahtunut jotakin käänteentekevää. 

Mannerheim-ristin ritari numero 131:n julkinen kunnianpalautus oli alkanut. 

Jääkärikenraali Karl Lennart Oesch (1892-1978), joka niin täysin oli häivytetty suomalaisesta sotahistoriasta vuosikymmeniksi, oli vihdoinkin palaamassa kehiin. Jos ei enää in situ, niin kuitenkin Suomen historian sivuille C. G. Mannerheimin ja A F. Airon rinnalle, sille kunniapaikalle, joka hänelle de facto kuuluu. 

Ylipäällikkö Mannerheimilla oli nimittäin kaksi oikeaa kättä sodan aikana: Airo – ja Oesch. 

Sortovuodet herättivät pasifistin ja muuttivat sotilaaksi

Nuorena pasifistiksi tunnustautunut Lennart Oesch opiskeli luonnontieteitä kunnes sortovuodet ja 1. maailmansodan syttyminen havahduttivat hänet. Hän lähti vapaaehtoisena ensimmäisten joukossa Suomesta opiskelemaan sotataitoa Pohjois-Saksaan Pfadfinder-kurssille Lochstedter Lagerin harjoitusalueelle.

Myöhemmin Oesch oli toistamiseen ensimmäisten joukossa, kun suomalaiset ennen 2. maailmansotaa lähtivät Saksaan jääkärikoulutukseen. 

Sveitsissä syntynyt Oesch hallitsi hyvin ranskan– ja saksankielen. Kielitaitonsa ansiosta hän pystyi ottamaan saamastaan koulutuksesta kaiken irti ja siirtämään opit yksityiskohtaisesti Suomessa suomalaisille.. Saamansa monipuolisen koulutuksen ansiosta hän kykeni myös kehittämään suomalaisten taistelutaitoja ja -taktiikkaa. 

Oesch oli laaja-alaisesti perehtynyt eri aselajeihin ja joukko-osastoihin. Hän oli ottanut tuntumaa käytäntöihin jalkaväessä, hyökkäysvaunurykmentissä, kenttätykistössä, ratsuväessä ja ilmavoimissa. Myös 1. maailmansodan aikainen konekiväärikomppanian toiminta oli hänelle tuttua. 

Sotataidon opinnot alkoivat ensin Ranskan Metzissä, Versailles’ssa, Camp de Maillyssa, Vincennesissä ja Ranskan sotakorkeakoulussa, ja jatkuivat sitten v.1930 Saksassa ja Puolassa, jossa Oesch seurasi sotaharjoituksia (jälkimmäisessä syyssotaharjoituksia). Ennen Saksaa hän oli vieraillut myös Ruotsissa seuraamassa Ruotsin sotakorkeakoulun talvikenttäharjoituksia ja opetusmenetelmiä. Ja ehtipä hän vielä Viroonkin tutustuakseen paikalliseen sotalaitokseen. 

Käytännön koulutuksen ohella saattoi paikan päällä Ranskassa, Saksassa, Puolassa, Ruotsissa ja Virossa ottaa tuntumaa ihmisten luonteenlaatuun ja hahmottaa eri kansallisuuksien mentaliteettia, asenteita ja ajattelutapaa. Tämäkin lienee osaltaan ollut arvokasta oppia, sillä koneet eivät sodi keskenään vaan erilaisten aseiden takana on aina ihminen. 

Lisäksi Lennart Oesch tunsi hyvin eri alueita Suomessa. Hän oli asunut lapsuutensa Tohmajärvellä, kirjoittanut ylioppilaaksi Sortavalan reaalilyseosta ja työskennellyt Nurmeksessa ja Vaasassa. On sanottu, että Karjalankannaksen hän tunsi kuin omat taskunsa. 

Sotilaalliset virkareivit pitkin Suomea

Vuoden 1918 tienoilla Oesch määrättiin perustamaan Vuoristoprikaatia, sitten Yleisesikuntaan tiedusteluosaston päälliköksi, takaisin Vuoristoprikaatin pariin ja Kaartin jääkäripataljoonaan komentajaksi, sitten Sotaväen esikuntaan esikuntapäällikön apulaiseksi, sieltä Viipurin rykmentin komentajaksi, sitten Kadettikoulun taktiikanopettajaksi, sitten opiskelemaan Ranskaan ja sieltä Sotakorkeakoulun johtajaksi, sitten 1. Divisioonan komentajaksi. Sotilasarvo oli tässä vaiheessa kenraalimajuri. Sitten Yleisesikuntaan päälliköksi, joista tehtävistä apulaissisäministeriksi hallitukseen (12 päivän pätkätyö). 

Hengästyttääkö? Niin minuakin. Mutta tämä oli vasta alkua. 

Todellinen venyminen alkoi talvisodassa v.1939

Ennen talvisodan puhkeamista Lennart Oesch nimitettiin Päämajan Yleisesikunnan päälliköksi, mikä näin ollen teki hänestä ylipäällikkö Mannerheimin lähimmän apulaisen. 

Oeschin nimitystä valtioneuvostossa vastusti ulkoministeri Eljas Erkko

Helmikuussa 1940 Oesch määrättiin väliaikaisesti Rannikkoryhmän komentajaksi (aikana, jolloin Suomen armeijalla ei vielä ollut edes vesistökoulutusohjetta). Viipurin länsipuolelta oli vihollinen työntymässä läpi linjojen, mutta Oesch sai vihollisen pysäytettyä sinne nopeasti haalittujen joukkojen avulla. 

Elokuussa 1941 suomalaiset valtasivat Viipurin suurmotituksen avulla (Porlammen motti). Oesch, joka, esikuntapäällikönsä eversti Valo Nihtilän avustamana, oli joukkoineen ollut vastuussa läntisen Karjalankannaksen alueesta Saimaan kanavalle asti ja aluetta siitä eteenpäin komentanut eversti Einar Vihma joukkoineen paukuttivat menemään yhdessä eversti Bertel Winellin joukkojen kanssa, eversti Kaarlo Viljasen joukkojen varmistaessa selustaa (jos olen ymmärtänyt oikein joukkojen ryhmittelyn ja tapahtumien kulun).

Ja hetken Viipuri oli vielä kerran suomalaisten hallussa. Ja venäläiset kärsivät suuret miehistötappiot.

Asemasodan jälkeen torjuntataistelu Kannaksella kiihtyi. Tilanne oli riistäytymässä käsistä, vihollinen oli työntymässä läpi linjojen. Komentaja Ruben Lagus esitti, että Viipurista luovuttaisiin taistelutta. Oesch vastusti jyrkästi. Viholliselle ei voitu antaa tilanteesta henkistä yliotetta. Mannerheim lähetti nyt Oeschin pysäyttämään vihollisen hyökkäystä Kannaksella. 

Taistelun ollessa vielä kesken Mannerheim ”kiritti” Oeschia nimittämällä hänet Mannerheim-ristin ritariksi; ilmaisten näin täyden tukensa Oeschille, joka venyi, venyi ja venyi – kerran toisensa jälkeen.

On sanottu, että Mannerheim piti Oeschia ainoana oikeana henkilönä pysäyttämään vihollisen etenemisen Kannaksella.

Rauhan tultua voimaan oli kenraaliluutnantti Lennart Oesch edennyt maavoimien komentajaksi. 

Suomen Sisu kävi sotahistorian kertauskurssilla viime viikonloppuna 

Monet Suomen Sisun jäsenistä ovat perussuomalaisia, mutta myös muihin puolueisiin kuuluvia jäseniä on.

Yhteisissä keskusteluissa kävi ilmi, että vaikka Lennart Oesch sodan jälkeen tuomittiin de jure teoista, joita hän ei ollut tehnyt, mutta joista hänen johtavassa asemassa toimineena katsottiin olevan vastuussa, hän suomalaisessa sotahistoriassa on yksiselitteisesti sankari – jalo Mannerheim-ristin ritari ja yksi heistä, joita voimme kiittää siitä, että suomalaisia ei lähetetty Siperiaan kuolemaan vaan saamme vapaina kansalaisina omassa isänmaassamme elää tätäkin kesää.

Siperia-vaihtoehtoa vasten tarkasteltuna tuntuu kummalliselta, että joku haluaa töhriä junanvaunun, jossa Mannerheim vuosina 1939-1946 matkusti yli 100 matkaa, yhteensä 78.000 kilometriä isänmaan asioita hoitamassa. 

Jos kykyä riittää muuhunkin kuin junanvaunun töhrimiseen, voi vaikka laskukoneen avulla yrittää laskea millaisia tuntimääriä Mannerheim junalla päivittäin matkusti. 

Mutta jos laskutaitoa ei ole eivätkä kyvyt ja rohkeus riitä muuhun kuin suttujen maalaamiseen, niin sittenhän tässä täytyy suorastaan iloita siitä, että kyvyttömät pysyvät poissa asepalveluksesta.

Ymmärtääkseni asepalveluksen suosio maamme nuorten miesten keskuudessa on nimittäin laskenut. Selittääkö tätä lasku- ja lukutaidon puute, joita molempia palvelusaikana tarvitaan? 

Anyways, terveisiä ainakin niille Öbiksen varusmiehille, joita sain omalta osaltani palvella vuosina 2014-2017.

Kyllä, seisoin vanhempienne joukossa valapäivinä hiekkakentän laidalla teitä katsomassa. Ja kyllä, liikutuin kyyneliin, kun vannoitte sotilasvalan. Ja totta, olin ylpeä teistä vielä silloinkin, kun perjantai-iltapäivisin taistelimme yhdessä istumapaikoista 173:ssa.

Te ette gonahtaneet.

Tekstin aiheet:

23 kommenttia
Lasse Hietanen
Iloinen
#1

Hei. Kiitos Johannakin. Kiva, kun kirjoitit tuon mielenkiintoisen ja rohkeasta/ rohkeista miehistä kertovan kirjoituksen. Heidän rohkeutensa täytyy olla Jeesukselta Kristukselta; koska Hän sanoo: ”Ilman minua; te, ette voi mitään tehdä; ja; Minä olen sisällisesti teissä; ettekö te sitä huomaa? Vain ja ainoastaan Jeesus Kristus meille voi antaa rohkeuden tehdä Hänen tahtonsa hyvään. Olen nykyään aseista kieltäytyjä; kuten varmaan tiesitkin. Sanoin: ’Joka miekkaan tarttuu; hän miekkaan kaatuu.’ Uskon; että Jeesus Kristus on kanssani samaa mieltä, ja näi haluaa pitää voimassa oman käskynsä: Älä tapa. Olen vuosikymmenet rukoillut rauhaa maan päälle; ja tässä olemme. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#6

Huomenta, Lasse. Niin, Jumalan antamia Kymmentä käskyä ei voi ohittaa. Onnekseni olen syntynyt aikana, jolloin en ole joutunut sen ratkaisun eteen, että tarttuisinko aseeseen vai en.

Kukaan ei toivo sotaa, koskaan. Nykyiset aseet ovat kehittyneet tasolle, jossa jo pelotevaikutus riittää ohjaamaan tapahtumien kulkua. Mutta näin ei ollut Suomen sotavuosina 1939-1945.

Olen kiitollinen Suomea puolustaneille ja Suomea jälleenrakentaneille miehille ja naisille.

Yrjö Jylhä kirjoittaa runossaan ”Hyvästi, Kirvesmäki”:
”… Sana pöyhkeä, harvoin kuultukaan, sana ontto tääll’ oli rikos. Sydän vain, sydän altis uhraamaan, se vihmoi täällä siunaustaan, kun otsamme verta hikos.. .”

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#10

Hei. Huomenta ja Kiitos Johannakin. Kymmenen Jumalan käskyä on helppo ohittaa sellaisen ihmisen; joka tänäpäivänäkin on kevyesti Jeesuksen Kristuksen ystävä; kuten Juudas Iskariotkin oli. Kavaltajia ikävä kyllä on runsaasti suomessakin. Juudaan sydäntä ei Jeesus päässyt kokonaan valtaamaan Rakkaudellaan; Rakkaus ei etsi omaansa; kuten me Herramme sydämen asenteesta; tänäpäivänäkin näemme; Hänhän Elää: Hän on sama; eilen, tänään ja joka päivä, iankaikkisuuteen asti ja häntä vainotaan edelleen ihan samalla ja nykylaitteisesti,-tavalla; on mm. Etärokotus; Hiljainen kuolema; Jeesukseen Kristukseen uskoville. Ja on äänenväimentimet kiväärien; piipunsuihin. Perkele toimii ’siististi’ ja’kauniisti’: eipä liioin puolisokaan; vältämättä tule tietämään että oman kansan ihminen tappoi Rakkaani. Niin ’hyviä’ teatteriesiintyjiä osaamme olla, kun teatterit ovat nykyään niin kovin muotia. Huomaamme sen eduskunnassakin. ja hallituksenkin toiminnassa; ja kuiskaajana toimii itse; isä perkele.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#14

Lasse , oletko koskaan verrannut katekismuksen ja Raamatun 10 käskyä , miksi ne poikkeaa niin paljon , toisistaan ?!? Joista kuitenkin Jeesus sanoo : käskyistä ei lähde kirjaintakaa , niin kauan kun taivas ja maa pysyy !! Matteus 5 luku .

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#18

Hei. Kiitos nimetönkin. En ole vertaillut. Olen lähtenyt juuri kirjoituslinjalle, kun Raamatuistakin on poistettu paljon sitä mitä Jeesuksen sanojen mukaan; ei olisi saanut poistaa, ja lähdin myös mukaan; tähän; ’kovaan sotaan’ kun uudistivat virsikirjan, ja poistivat monia hyviä virsiä; jotka oli tarkoittanut; Pyhä Henki tuomaan nuoria; Jeesuksen Kristuksen yhteyteen. Sulkivat Suomessa monia; enemmän; kuin; kultakaivoksia: ”Kullan kanssa pääsee; helposti helvettiin, mutta; taivasta sillä ei tule koskaan saavuttamaan.” Siihen tarvitsemme ottaa vastaan sydämeemme; Jeesksen Kristuksen; sovitustyö; muuten on vastassa; helvetin; ikuinen yö. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#11

Hei. Kiitos Johannakin. Tuo; Aseet kehittyneet, että tuo pelotevaikutuskin jo vaikuttaa ehkäisevästi. Ei se sitä tee. Voimme kävellä puukko taskussa ja tappaa. Sydän on enemmän tärkeä tekijä, kuin esimerkiksi Kimin ohjukset. Kimille Jeesus Kristus sydämen Herraksi: Hymyilyttää ja ilahduttaa useaa ihmistä maailmassa, ja auttaa; rohkeaksi; montaa; maailman lasta. Rakkaus; eli Jeesus Kristus; on suurin voima maailmassa: Kimin ohjukset ’kalpenee’ ja maanpiirin Elämä; valkenee. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Kiitos erinomaisesta kirjoituksesta!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#7

Hei. Kiitos nimetönkin. Kirjoitan: Mitä Taivaan Isä kehoittaa minun kirjoittaa; ja siinä tuntuu olevan mukana myös Poika ja Pyhä Henki. Haluan olla; Herrani; renki. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#12

Kiitos Lasse! Hyvää vointia syksyysi ja pysy palstoilla! 🙂

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#15

Hei. Kiitos. Onpa tosi mahtavaa saada kiitosta ja ihania toivotuksia. Samoin teille Rakkaat; nuoret ja vanhat; Runsasta Taivaan Isän Siunausta elämäänne. Hän pitää huolen; elämme, tai kuolemme. Hyvä, kun tiedämme; oikean puolemme. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#3

Ilkivallan tekojahan on ollut iät ajat, hetken mielijohteista tai miestä väkevämmän antaman uhon voimasta.
Epäillyn porukan kirjoituksista kyllä paistaa lävitse vakavampi ongelma. Yhteiskuntamme on häiriintynyt ja pahasti. Korjauskeinot ovat kosmeettisia. Niillä yritetään peitellä vakavampia ongelmia? ”Kunnallinen varhaiskasvatus” ja oppivelvollisuuden jatkaminen ovat asiat joita vihervasemmisto suoltaa suu vaahdossa. Neuvostoliitossa vietiin lapset synnytyslaitokselta Valtion ohjaukseen kasvamaan kunnon kommunisteiksi? Tulos?
Sota-aikaa ja nykyistä verratessa, ihmetyttää nuorten miesten avuttomuus ja passiivisuus. Armeijan käyminen koetaan yli-inhimillisiä ponnistuksia vaativana suorituksena. Aivan liian monen psyyke ei sitä kestä, vaan joutuvat keskeyttämään palveluksensa. Siis nuoret miehet! Miehet joilla pitäisi olla asenne, että jos maassa olisi kahvat, niin kyllä nousisi.
Jotain on pielessä ja jotain tarttis tehdä?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#8

Hyvin nähty.

Suurta hallaa on tuottanut tämä Sdp:n tapa haalia itselleen äänestäjiä, eli luodaan työttömyyttä, jotta saadaan työttömiä, jotta voidaan hallita ihmisiä sosiaalietuuksien avulla. Työttömät sitten kuuliaisesti äänestävät etuuksien kasvattajaa ja nököttävät sohvalla, tarkasti varoen, ettei heitä vain voida syyttää työnteosta.

Ei ihme, jos nuorilta menee itsetunto, kun kokevat, etteivät kelpaa muuhun kuin sohvalla nököttämään. Jokaiselle pitäisi olla joku järjellinen tehtävä tässä yhteiskunnassa, jotta se todella olisi YHTEISkunta eikä mikään keskenään polarisoituneiden kerrostumien huojuva torni.

Itsetunto on mennyt jo etuajassa, jos epäilee, ettei selviä intistä. Puolustusvoimat sentään tarjoaa myös avaimia ammattiin: jotkut suorittavat kuorma-autonkuljettajan kortin, toiset heiluvat merillä ja jotkut jopa ilmassa. Itsetunto kasvaa, kun oppii hallitsemaan uusia asioita. Tärkeää on oppia myös olemaan osa joukkuetta. (Kaikki eivät pelaa korista tai lätkää.)

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#13

Tätä ja edellistäkin kommenttia kompaten, olipa hyvä että te kommentoijat kirjoititte nämä mielipiteenne. Samoja asioita olen itsekin miettinyt. Nuorilta (ei tietenkään kaikilta, mutta aika isolta osalta) on itsetunto mennyt. Moni lapsi ja nuori on henkisesti aivan heitteillä, ja moni varmasti fyysisestikin. Perhe on yhteiskunnan perusta ja sitä vasemmisto murentaa jatkuvasti. Niinpä pahoinvointi kasvaa ja vanhemmat ”lääkitsevät” pahaa oloaan monin huonoin keinoin; lapset jäävät ulkopuolisiksi ja vaille kannustavaa ja rakastavaa kasvatusta ja tukemista. Kaikenmaailman vasemmistoliberaalit järjestöt suoltavat gender-ideologiaa jo aivan lapsille, pojat menevät aivan sekaisin eikä tytötkään ole suojassa. Kuinka siinä sitten enää armeijaan mennään. Vanhemmuus, isä ja äiti, on häivytetty ja häiritty, tilalle tuupataan aikuisten itsekkäitä elämäntapamieltymyksiä, jotka eivät ole parasta lapsen kehitykselle. Parisuhteet tulevat ja menevät, lapsia ajetaan nurkasta nurkkaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#16

Niin totta. Maatilalla joka ipanalla löytyy aina joku homma ja iän karttuessa aina vain haastavampi työ. Saa oppia käyttämään koneita ja kulkea toisten mukana työtä tekemässä, saa olla hyödyksi ja tarpeellinen. Ehkä joku joskus jopa hiukan kiittää ja ihaileekin; ”kattos kuinka paljon jaksoitkaan kerätä/nostaa/vetää/työntää” tms.

Kaupungissa päiväkodeissa harmittomin lapsi on se, joka hiljaa nurkkapöydässä nyhertää jotakin askartelua vessapaperirullasta keskenään.

Kyllä lapsikin tajuaa, milloin häntä tarvitaan oikeasti ja milloin hän on vain tiellä. Jos kokee olevansa tiellä, oppii olemaan hiljaa ja harmiton, mutta eipä juuri muuta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#19

Naulan kantaan! Kun PS on hallitusvastuussa, voimme alkaa tukea perheitä ja tervettä yhteiskuntaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#17

Se on juurikin noin!Pahimmassa skenaariossa voi olla jopa,että nuori”Mies”ei halua Armeijaan.Jos hänellä on epäselvää,että onko hän Romeo vai Julia?!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#20

Juuri näin, ja ajatteles miten siellä intissä sitten joku trans-mies voisi edes olla hormonipillereidensä kanssa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#21

No niin! Eikös vain jossain jo ole esitetty, että pitäisi olla intissä yhteiset tuvat tytöillä ja pojilla? Muistan kuulleeni tai lukeneeni.

Näinkö siihen tähdätäänkin, että kaikki ovat jotain ”oletettuja”?! Miesoletettua, naisoletettuja. Punavihreä hulluus yrittää luikerrella jo maanpuolustukseenkin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#22

Hei. Kiitos nimetön vihainenkin. Kyllä meidän ihmisten tekemisessä pitäisi olla Rakkaus mukana. Lähtöastelma lapsen tulollekkaan ei ole hyvä; jos nainen yhtyy ’robotin’ kanssa; eli; ettei siinä ole mies yhdynnässä kuiskaamassa korvaan; ”Olet todella ihana; Rakkaani.” Ei belsen värkkejä joka; ihmisalueelle; muuten perkele on se joka hyötyy asiasta ja tavasta eniten. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#9

Hei. Kiitos nimetön hämmentynytkin. Ei ole ihme,että olet hämmentynyt. Suomen lapset pitäisi Terveellä opilla kasvattaa; Jeesuksen Kristuksen opetusllapsiksi; niin eipä perkele Suomessa viihtysi, vaan menisi helvettiin. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#4

Lisään tähän jatkoksi osoitteen ekonomisti Tuomas Malisen blogikirjoitukseen.

Ulostulollaan, jolla hän on kritisoinut EU:n elvytyspakettia, ja nyt tällä blogikirjoituksellaan hän osoittaa isänmaallisuutta, jonka taso on rinnastettavissa Jussi Halla-ahon toimintaan isänmaan hyväksi.

Uskon ja toivon, että näiden miesten esimerkki innostaa yhä useampia puolustamaan Suomea sanoin ja teoin.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/tmalinen/uskalla-epaonnistua-ja-nousta-henkilohistoriani/

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#5

Lisään tänne nyt vielä tämänkin, vaikka onkin off-topic ja liittyy koronaan. F-Securen Risto Siilasmaa kepittää virkamiehiä, ja ihan aiheesta!

https://twitter.com/rsiilasmaa/status/1295085648903311360?s=20

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Keskustelu tästä kirjoituksesta on päättynyt.