Perussuomalaiset

Johanna Sirén-Kaplas

Jacques Cousteau keskustelisi myös perussuomalaisten kanssa

Siis jos hän yhä eläisi. Su 13.9. klo 21.00 Yle TV2 esittää elokuvan ”Jacqueselämä merellä” (L’Odyssée, Ranska 2016). Se on nopea läpileikkaus elämästä, joka elettiin merellä ja meressä. Elämästä, jota siivittivät monet keksinnöt kuten esimerkiksi regulaattori ja batyskafi, sukelluslautanen. 

Merivoimien lentäjäkoulutuksessa uransa aloittanut Jacques Cousteau (1910-1997) päätyi auto-onnettomuuden vuoksi lentäjästä sukeltajaksi – ja monien tuntemaksi luonnontutkijaksi, joka erikoistui merentutkimukseen. 

Moni meribiologi on hakeutunut opintoihinsa ja työuralleen juurikin Cousteaun innoittamana. 

Merten salaisuudet” -sarja pyöri ensimmäisen kerran TV-ohjelmistoissa ympäri maailmaa v.1977-1982. Vain 12-osainen sarja keräsi yhteensä noin 250 miljoonaa katsojaa.

”Kaikki” tunsivat kapteeni Cousteaun, joka miehistöineen seikkaili Calypso-aluksellaan tutkimassa merta. Kaikki tunsivat kalojen ja korallien elämää selostavan papparaisen, joka punainen villapipo päässään touhusi sukeltajien keskellä veneensä kannella. 

Jopa keskellä Amazon-joen varrella sijaitsevaa sademetsää, tupsahti kerran retkikunnan eteen paljaspintainen mies suoraan puskista, näki Cousteau Societyn t-paidat ja hihkaisi:”Jacques Cousteau! Hieno homma!”. 

Suosittua TV-sarjaa edelsi kaksi pitkää elokuvaa. Maailmankuulu ranskalainen elokuvaohjaaja Louis Malle jopa aloitti uransa kalojen ohjaajana… Hän työskenteli 23-vuotiaana vedenalaisena kameramiehenä, äänittäjänä, tuottajana – ja joutui todellakin jopa hiukan ohjailemaan kaloja. 

Elokuva ”Hiljainen maailma” esiiteltiin v.1956 Cannesin kansainvälisillä elokuvajuhlilla, jossa se voitti arvostetun Palme d’Orin, Kultaisen palmun. 

Testamentti meille kaikille

Elämänsä aikana Cousteau kirjoitti monta kirjaa, mutta näistä on suomennettu vain yksi!

Tämä on viimeiseksi jäänyt teos, testamentti meille kaikille: ”The Human, the Orchid and the Octopus. Exploring and Conserving our Natural World (Jacques Cousteau, Susan Schiefelbein, 2007). Suomeksi: ”Ihminen, orkidea ja mustekala. Elämäni luonnon tutkijana ja suojelijana” (Green Spot 2008). Teos on säkenöivän inspiroiva omaelämäkerta sekä voimallinen puheenvuoro meren elämän puolesta, ydinvoimaa vastaan. 

Lisäksi Valitut Palat on suomentanut ja julkaissut kirjassa ”Meren ihmeet” (1995) Calypson miehistöön kuuluneiden Albert Falcon ja Yves Paccalet’n kertomuksen ”Jacques Cousteaun matkassa” (Capitain de la Calypso, Editions Robert Laffont, 1990).

Yhteistyö ymmärryksen lisääjänä

Cousteau vastusti ydinvoiman käyttöä ja tunnisti käytön monet riskit. Mutta sen sijaan, että hän olisi ruvennut kampittamaan ydinvoiman puolestapuhujia, hän teki yllättävän vedon:

”Päädyin siihen, että saisin eniten aikaan, jos tekisin yhteistyötä ydintutkijoiden kanssa enkä asettuisi heitä vastaan. Päätin tarjota ydintutkijoille laboratoriotilat merentutkimusmuseosta. Tein siis tarjouksen IAEA:lle, joka ei vielä tuolloin ollut perustanut itselleen pysyvää merentutkimusasemaa. Aloitimme pitkän ja hedelmällisen yhteistyön, jonka aikana olin mukana suunnittelemassa kunkin vuoden tutkimusprojekteja.”

Häntä kiinnosti saada tietää mitä muut ajattelivat. Oma ajatus ei ollut omnipotenttina päällimmäisenä. Cousteau osasi tehdä yhteistyötä. 

Toki hän kyllä järjesti valtavan mielenosoituksenkin, jossa noin 11 000 miestä, naista ja lasta istui ratakiskoilla, jotta Ranskan läpi kuljetettavaa radioaktiivista jätettä ei dumpattaisi Välimereen. 

Yllättävää kyllä, silti edes ranskalaisena Cousteau ei mitenkään erityisesti intoillut kansallisvaltioista. Yhdysvalloissa asuneena ja maailman meriä seilanneena hän asennoitui ihmiskuntaan kosmopoliittisena yhteisönä.

Tähtitieteilijöillä, biologeilla ja meribiologeilla lienee luonnostaan taipumus pitää lähtökohtaisesti koko maapalloa kotinaan, sans frontières.

Mutta sitten taas, emmekö mekin, jotka haluamme kansallisvaltioista käsin suojella luontoa, ole yhtä kyvykkäitä ottamaan huomioon maailmanlaajuiset luonnonsuojelun megatrendit? Ja omat elinehtomme täällä pohjoisessa. 

VihreidenDe Gröna on jokseenkin hyödytöntä keikuttaa Suomi-venettä antamalla ymmärtää, että puolueista vain VihreätDe Gröna olisi kiinnostunut luonnonsuojelusta. Mainitun puolueen jäsenet käyttävät sähköä ja vessapaperia siinä missä muutkin. Jokainen lamppu ja vesivessanpönttö kuormittavat ympäristöä. Viemäriputket eivät kysy, että minkä puolueen jäsen veti vessan. 

Lähestulkoon kaikki suomalaiset haluavat suojella luontoa, ihan puoluekannasta riippumatta. Ja siksi olisi tärkeää yrittää keskustella yhdessä; luonnonsuojelusta, paperitehtaista ja siitä, mihin suomalaisten yhteistä varallisuutta käytetään #elvytyspaketti

Vielä ei ole liian myöhäistä.

Ne soit pas trop tard.

39 kommenttia
Lasse Hietanen
Iloinen
#1

Hei. Kiitos Johannakin. Kiva, kun ojennat; ’Rakkaudellista kättäsi’ meille joilla on varmaankin paljon annettavaa luonnonsuojelullisesti. Olemmehan Rakatavia toisiamme kohtaan. Kukatkin tykkäävät; hoitajansa ’henkäyksistä’. Laivojen kulkua tasavakauttaa: ’pyörintähyrrä’: ihmistä; Toisenihmisen; ’kissamainen kehrääminen’, eli tuoda tietoisuuteen; hyviä asioita. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#7

Huomenta, Lasse! Toivottavasti sinulla on mahdollisuus nähdä tuo elokuva. Surullisesta viestistään huolimatta se on kaunis kertomus elämä mittaisesta tutkimusmatkasta.

Siinä on mukana kohtaus, jossa tyypit ovat Antarktiksella ja joutuvat myrskyyn. Calypson päälle kertyi 30 tonnia jäätä ja kyljessä vesirajan yläpuolella oli reikä. Telakalla kävi ilmi, että tyyrpuurin puoleisen akselin viidestä kiinnityspultista puuttui neljä!! Vääntynyttä potkuria oli pitänyt kiinni yksi ainoa pultti…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

On äärimmäisen tärkeää, että hallitsemme ydinreaktioita, niitähän voi hyödyntää siellä, missä ei ole käytettävissä juuri muita energiamuotoja, kuten maapallon ydin tuskin saisi kaukolämpönsä putkistoa myöten muilta planeetoilta jne. Ihmisen tehtävä maapallolla on kierrättää hiiltä, ei lisääntyä. Myös maan matosella on lokeronsa systeemissä, kuten orava unohtaa talvivarastojaan, linnut levittävät siemeniä ja märehtijät käyttää maapallon yleisimmän kasvilajia, heinää hyväkseen. Mitä hyötyä olisi pelkästään ihmislajin lisääntymisestä, jos ei muuta virkaa? Ydinvoima laajemmassa mitassa saattaa tuhota, ei pelkästään ihmislajin, vaan koko maapallon eliölajit, jos hiili jumittuu maan uumeniin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Kyllä näin, Australiassa on valtavavat kivihiilivarat, riittäisin varmasti satoja vuosia, kunhan ymmärretään hyödyntää. Australian pintamaasta havaitaan myös runsaat rautaoksidipitoisuudet, jotka viittaa myös sekä kaasun että öljyn olemassa oloon. Tuossa rauta toimii indikaattorina, joka viittaa myös siihen että historian saatossa manner on ollut vuoroin merenpohjaa ja nykyisenä merenpinnallisena mantereena useamman kerran miljoonien vuosien saatossa. Tuo taas johtuu mannerlaattojen liikkeistä ja ytimen asennon muutoksista, jossa kuoren pystysuuntaiset liikkeet johtuvat auringon ja rautaytimen välisistä vetovoimista ja prekessioliikkeestä, eli maapallon hyrräliikkeestä. Fossiilisia muodostuu non stoppina maankuoren kemiallisessa prosessissa, ja jos ei esim. öljyä käytetä, meriveden paine nostaa sen aikanaan valtameriin, ja tuhoaa elämää laajassa mitassa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#12

Juuri näin, Indo-Australian laatta on irtaantumassa Intian laatasta, ja Tyynenmeren laatta vajoaa, reveten Uuden-Seelannin vaiheilta Australian laatasta. Monen laista tapahtuu saman aikaisesti, kun ns. merenpinta nousee Intian valtamerellä, ja Malediivit hukkuu mereen. Kaikki ei ole aina siten, miltä se näyttää, systeemi pyörii nyt maapallon ytimen ympärillä, jossa maapallon napojen litistyneisyys ulottuu myös sisempään ytimeen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#16

Magneettinen pohjoisnapa liikkuu pinnassa nyt noin kilometrin viikossa, ja vähemmän tietysti ytimessä, mutta heijastusvaikutukset näkyvät myös eteläisen magneettisen navan sijainnissa. Millimetrien liikkeet ytimessä aiheuttavat merkittäviä muutoksia Tyynenmeren tulirenkaaksi nimetyllä alueella. Liikkeet patoutuvat ja purkautuvat maanjäristyksinä momentin kasvaessa ääriasentoonsa, ja järistyksiä riittää vielä pitkän aikaan. Vastaavasti toisella puolella maapallon liikkeet ovat päinvastaisia, ja hidastavat mm. Suomen vajoamista, oman aikansa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#23

Korjaan, siis Suomessa maa alkaa vajoamaan navan asennon muuttuessa, eli se hidastaa jo maan kohoamista jääkauden jälkeisessä isostasiassa, ja seuraavaksi maa alkaa vajoamaan Suomessa. Lyhyellä aikavälillä mm. Italian tulivuoritoiminta kiihtyy, kun maan säteen mitta lyhenee, ja vaipan massojen puristuma aiheuttaa lisäpainetta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#24

On ne isoja voimia, nuo maapallon liikkeet. Jos 500 kilometriä paksu kallio liikkuu, ja aiheuttaa kaupunkien tuhoja, niin on ne vastaavasti pieniä nuo parin miljoonaosan hiilidioksidin muutokset mitättömässä ilmakehässä. Lisäksi nuo hiilidioksidierot maapallon ilmakehässä vaihtelevat jopa 70 ppm samanaikaisessa mittauksessa. Miten tuosta kukaan laskee, että juuri kaksi ppm nousee ihmisen päästelemä hiili vuosittain, kaikki kun on vain laskennallista, ja suurelta osin suurenneltua propagandaa. Tälläkin hetkellä löytyy alueita, jossa hiili on luokkaa 370 ppm ja Afrikan sottaisimmilla alueilla, johon ollaan kärräämässä miljardeja ilmastouskonnon viettelemänä, löytyy paikkoja, jossa hiilidioksidi on luokkaa 470 ppm. Hiilidioksidin osapaine laskee korkeuden kasvaessa, ja jo muutamassa kilometrissä hiili menee jopa alle 300 ppm. Hiilidioksidi raskaana kaasuna pyrkii siis laskeutumaan tai pysymään vakiona maanpinnan tasolla, teki ihminen mitä hyvänsä estääkseen tuon.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#8

🙂 Syntax error: ”hallitsemme ydinreaktioita”. Heh, heh. Ihmiskunnan pahin vihollinen on ihminen, kiteyttää Cousteau. Sitä voisi täydentää sanomalla että ihminen, joka ei aina hallitse omia reaktioitaan.

Kaikkea koneistusta maan päällä käyttelee ihminen. Mutta tämä ei vielä tarkoita sitä, että hän hallitsisi koneidensa aikaansaamat seuraukset. Tai että hän edes haluaisi hallita niitä.

Esimerkki (suoraan C:n kirjasta): ”Välittömästi kun Van Allenin vyöhyke oli keksitty – maapalloa ympäröivä sähköisten hiukkasten kerros, jolla on mutkikkaita ja salaperäisiä vaikutuksia kaikkeen elämään – teknologit päättivät räjäyttää siinä vetypommin nähdäkseen, saisivatko he vyöhykettä hämmentämällä aikaan värejä aiheuttavia hiukkasia, jollaisia nähdään revontulienkin yhteydessä. He eivät lainkaan piitanneet perustutkimuksen tekijöistä, jotka vastustivat kauhuissaan moista vastuutonta uhkapeliä tuntemattoman kanssa. Tietämättä ja edes välittämättä elollisille olennoille ehkä aiheutuvasta…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#13

Jatkoa… vahingosta he laukaisivat ’Sateenkaaripommin’, kuten he sitä nimittivät.” (s. 204-205)

”Suhteellisen pieni teknologian ryhmä pitää hallussaan elämäämme vaikuttavia tieteellisiä keksintöjä. He uskovat, että tiede on heidän hallussaan. Itse asiassa se on hallitsemattomassa.” (s.205)

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#17

hallitsemattomissa

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#25

teknologian ryhmä (tää tabletilla näpyttely on keittiöstä, lattekylvyn saanut macbook ei ollut pelastettavissa, nyyh ?)

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#26

teknologiEn

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#15

No joo, tarkoitin kyllä ydinreaktioiden hallinnalla vaikkapa fuusioreaktoreita jne. Niin kauan, kunnes ymmärrämme, miksi esim. uraani tai siitä rikasteet säteilevät, emme hallitse ydinreaktioita. Raskaan atomin säteily on monimutkainen asia, ei vain se, että uraani on aikojen alusta jäänyt säteilemään, puolittuuhan sekin. Säteily liittyy planeettojen liikkeeseen ja tähden väliseen suhteeseen, jossa runsas elektroniverho muodostaa uutta säteilyenergiaa maapallon suhteellisesta nopeudesta avaruudessa, sen muodostaessa väliaineen harvenemista, eli kyse on kitkasta muodostuvaa säteilyä. Raskaan atomin rakenne ei juuri muutu, koska raskas ydin nappaa lisää elektroneja säilyttääkseen rakenteensa ennallaan jopa miljoonia vuosia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#21

Juuri näin, jokainen raskas atomi, joka on liikkeessä avaruudessa, muodostaa atomin perään absoluuttista tyhjöä, jopa avaruuden väliaineessa, josta säteily alkaa. Kaikki materia liikkuu suurella nopeudella väliaineessa, joka on harvin tila, jossa atomi voi pysyä koossa. Jos atomi päätyisi absoluuttiseen tilaan, se katoaisi avaruuden ahnaaseen näkymättömyyteen, jossa ei kulje edes valo. Pieninkin maailmankaikkeuden osa tarvitsee koossa pysymiseensä väliainetta. Ydinräjähdys toimii samoin, siinä muodostuu rajallinen väliaineen nopea harventuma, jossa atomit menettävät koossa pysymiseen tarvittavan tai riittävän väliaineen, ja aine ikään kuin katoaa, vaikka se vain muuttaa muotoaan; osasta muodostuu lisää perusainetta, eli väliainetta. Kaikki maailmakaikkeuden väliaine on muodostunut jättimäisistä ydinräjähdyksistä, ja sen ulkopuolella valo ei kulje, eikä atomit pysy koossa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#32

Hitsi! Onkohan teistä jompi kumpi tiedetoimittaja Marcus Rosenlund ”Kvanthoppista” 🙂 Olen fani!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#35

Kyllä, paljon ollaan selityksiä vaille, esim. jodin isotooppi, jota syntyy ksenonin isotoopista kosmisessa säteilyssä ilmakehässä. Tuon puoliintumisaika on 15,7 miljoonaa vuotta. Tuossa voi olla myös merkitystä merien lämpöihin, onhan merivedessä runsaasti myös jodia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#36

Näin juuri, nyt ollaan vasta tienhaarassa, alammeko opiskelemaan esim. ilmastonmuutoksien syitä. Jos alennumme uskomaan vain hiilidioksidin vaikutuksiin, emme pääsee apukoulua pidemmälle. Maailmankaikkeus muodostuu kemiallisista prosesseista, jossa kaikessa on mukana säteily. Hiilidioksidin vaikutukset ovat lähinnä matalaenergisiä systeemeitä, joissa ilmakehässä puhutaan lähinnä tulitikun tai korkeintaan harrastelijakolvin tasoisista vaikutuksista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#37

Ihminen ilmeisesti olettaa olevansa tieteen huipulla, kun keksi tulitikun. No, saahan tuollakin paljon aikaiseksi, saa maastopalot aikaiseksi. Todellisuudessa osa maastopaloista on saanutkin maastopaloja, mutta tuokaan ei juuri tuota merkittävästi hiilidioksidia, satelliiteista katsottuna hiilidioksidi erottuu vain erittäin kapeana viiruna, jonka ympärillä on runsaasti hiilinieluja, kuten Tyynenmeren alueet. Maastopaloissa Californiassa hiilidioksidi on luokkaa 442 ppm, ja heti rannikon merialueella 412 ppm Tyynenmeren puolella.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#38

Näin on, juuri nyt yle kuvaa aktiivisesti aktivistien ilmasto mielenosoitusta, tarkkana kuin porkkana, kaikki taistolaisten taistelulaulut jne. hallitusneuvottelujen parasiitissa. Tuntuu kuin ylen punatoimittajapojilla seisoisi, ainakin järki seisoo.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#39

Pitää korjata, siis budjettineuvotteluissa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#22

Ok, my bad. Luulin, että puhuttiin fissiosta. Mutta ollaan siis neukkujen tokamakin äärellä? 🙂 Tähän en pysty millään tavalla ottamaan kantaa, en ole perehtynyt.

Fission osalta olen yhtä huolissani kuin kuka tahansa muukin fissiilisestä jätteestä sekä esim. hyötöreaktoreista tulevan plutoniumin kuljettelemisesta sinne tänne.

Yllä oli keskusteluketjussa esitetty myös näkymiä maaperän noususta/laskusta Suomessa. Nämä eivät voi olla vaikuttamatta kallioperään. Bentoniitti käytettyjen U-sauvojen ympärillä suojaa hylsyjä vain niin kauan kuin se pysyy paikallaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#31

Siis terveisin minä. Unohdin kirjautua 🙂

Kohta alkaa elokuva! 🙂

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Hölmöimmät rummuttavat kulttuurien rikkauksista meillä Suomessakin. Kuitenkin paras tapa säilyttää eri kulttuurit on vaalia kansallisvaltioita. Globalismihan nimenomaan tuhoaa kulttuureja. Globalismi sekoittaa eri kulttuurit keskenään niin että tuloksena on sekametelisoppa. Lopuksi vain aggressiivisuuden kulttuuri voittaa voimallaan ja sensuroinnillaan – muut häivytetään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#9

Cousteau helli ajatusta yhtenäisestä ihmiskuntaperheestä, joka käyttäisi älyään maapallon vaalimiseen.

F-Securen Risto Siilasmaa puhuu Euroopan harmonisoinnista. Digiharmonisointi, yhteinen tietojärjestelmä, toki voisi olla mahdollinen. Mutta.

Jumala on kuitenkin sekoittanut ihmisten yhteisen kielen, ja kielet ovat muotoutuneet niiden sisältöjen mukaan, jotka eri kulttuureissa ovat merkityksellisiä.

Suomalaisille merkittäviä käsitteitä ovat olleet esim. kelirikko, halla ja pakkanen. Nämä eivät koskaan ole säätäneet etelän asukkaiden elämää eivätkä siis käsitteinä merkitse heille mitään. Ei vaaraa, ei kuolemaa, ei mitään.

Suomalaisten huoli ei kosketa etelä-eurooppalaisia. Se ei kuulu heidän elämänmenoonsa. Toisaalta, jos suomalainen ja italialainen meribiologi tapaavat toisensa, heillä on oma yhteinen kieli, ja he ovat hetkellisesti ”samaa perhettä”. He puhuvat flagellaateista ja simpukoiden sifoista, jne.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Persut vastustustavat jatkuvasti mm. luonnon monimuotoisuutta, ilmaston tilaa ja puhdasta ympäristöä edistäviä hankkeita. Cousteau varmaan keskutelisi persujenkin kanssa ja kehoittaisi persuja kohteliaasti ottamaan pään pois perseestään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#10

Perussuomalaisten kotisivuilta löydät puolueen ympäristö–ja energiapoliittisen ohjelman, joka osoittaa, ettei väitteesi pidä paikkaansa.

https://www.perussuomalaiset.fi/ajankohtaista/perussuomalaisten-ymparisto-energiapoliittinen-ohjelma-julkaistu/

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#14

Mitä käytännön toimia persut ovat tehneet ohjelmansa toteuttamiseksi?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#18

Just nyt PS vastustaa Suomen velkaannuttamista ”elvytyspakettihankkeella”.

Se, jos mikä, on ympäristöteko. Luonnonsuojelu edellyttää varoja. Jos varoja ei ole, suojelukohteiden yli on helpompi kävellä.

Kannattaa muistaa, että vain toimivassa yhteiskunnassa toimii myös lainsäädäntöön nojaava ympäristö-ja luonnonsuojelu.

Jos yhteiskunta rampautetaan velanotolla polvilleen, niin aika äkkiä lähtevät sitten kansallispuistot ja pohjavedet myyntiin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#27

Vastustaa muiden esityksiä ilman omaa ratkaisua asiaan. Eli ei tee mitään. Sinulla on sekä logiikka että tiedot ihan omalla tasolla. Oisko se ”persutaso,?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#28

PS:n ratkaisu elvytyspakettiin on se, että pennin jeniä ei tästä maasta lähde mihinkään lahjarahapaketteihin, joiden lopputulemasta ei ole mitään varmuutta. Ja joka on EU-lainsäädännön vastainen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#29

Ja edelleenkään puolueella on ei ole mitään konkreettista toimintaa oman ympäristöohjelmansa toteuttamiseksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#34

Punavihreillä tai edes vihreillä ei ole mitään tekemistä luonnonsuojelun kanssa. ”Luonnonsuojelu” on pelkkä sumuverho vihreidnen toiminnalle. Vassarit ovat ihan julkisestikin kommunisteja, vihreät peitellymmin. Saksan Die Grune Partei (Vihreät) perustettiin Offenbachissa vuonna 1979. Sen perustivat karkeasti ottaen kaksi poliittista ryhmää: 1) marxismiin pettyneet äärivasemmistolaiset ja 2) vanhat natsit. Punavihreät ovat diktatuurimaisia fasistipuolueita!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#19

Käsittämätöntä jankkaamista punavihreältä kyselijältä! Et sitten millään viitsi itse ottaa selvää ja lukea PS-sivustolta nyt ensin vaikka ”PS:n Ympäristö- ja energiapolitiikkaohjelma 2019”. Sen jälkeen tutustut SU:n sivustolla oleviin artikkeleihin vaikka nyt parin vuoden ajalta. Miksi ihmeessä sinulle pitäisi pienessä kommenttiruudussa kertoa kaikki mikä on puolueen sivustolla luettavissa?! Ettet vain olisi ideologisella kuranheittotuulella…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#30

Olen tutustunut. Ainoastaan muiden vastustusta löytyy. Ei yhtään persujen omaa konkreettista toimenpidettä, saatikka esitystä sellaisen tekemiseksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#33

Punvihreä koulupudokas ei todellakaan ole lukenut PS:n ja SU:n sivustoja!! Mutta jaksaa itku-potku-raivota näillä blogisivustoilla. Siis, miksi et sitten mene omiesi joukkoon antifan ja variksen sivustoille – nehän ovatkin oikein ”luonnon- ja elämänsuojelujärjestöjä”… tirsk!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#20

Ota nyt koulupudokas selvää asioista!!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#11

Niinpä
https://www.suomenuutiset.fi/perussuomalaisilta-vahvaa-kritiikkia-seka-euroopan-komissiolle-etta-hallitukselle-energia-ja-ilmastopolitiikasta-hallitus-jatkaa-kansalaisten-rankaisemista/

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Kuten tiedetään sosialistiset diktatuurit ovat saastuttamisen ja biodiversiteetin tuhoamisen edelläkävijöitä kuten myös ns. kehitysmaat. Ikävä todeta, mutta mitä enemmän otamme kehitysmaista tänne väkeä taakaksemme, sitä huonompaan suuntaan myös luonnonsuojelussa menemme, eikä kyse ole vain hiilijalanjäljen lisäämisestä.

Muistan aina tapauksen, kun samassa talossa asuva kehitysmaalainen hävitti autonsa jäteöljyt kaatamalla ne pihan sadevesiviemäriin, joko tietämättömyyttään tai tahallaan, koska ilmeisesti hänen omassa maassaan jäteöljyt hävitetään polttamalla tai maahan kaatamalla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Keskustelu tästä kirjoituksesta on päättynyt.