Perussuomalaiset

Johanna Sirén-Kaplas

Herra kapteeni!! Nyt kuuluu vitosena!

14 kommenttia

Maailmassa on 300 miljoonaa vainottua kristittyä yli 60 maassa. Kristityt ovat suurin yksittäinen ihmisryhmä, jota vainotaan uskonsa vuoksi.

Vaino on jatkuvaa.

Kansainvälinen yhdistys Voice of Martyrs sekä Suomessa Marttyyrien Ääni -yhdistys yrittävät pitää esillä marttyyrien asiaa, kun media vaikenee aiheesta.

Aivan samoin kuin media Suomessa tänä päivänä vaikenee myös koulukiusaamisesta.

Mutta huutavan ääni kuuluu erämaassa:

Kainuun metsien sissi, Rajavartiolaitoksen kapteeni evp Aki Miettinen – onnitteluni! Vastikään julkaistu omaelämänkerrallinen teos ”Santahaminasta saarnaajaksi – sekatyömies Miettinen” (Päivä, 2020) kertoo kuinka ensin varusmiespalvelus tarjoaa nuorelle miehelle mahdollisuuden pistää elämänsä marssijärjestykseen ja sitten mahdollisuuden edetä kadettikouluun ja ammattisotilaaksi. Ja kuinka sitten Jeesus tekee sotilaasta opetuslapsensa. Opetuslapsen, joka monien vaiheiden kautta johdetaan puhumaan myös marttyyrien puolesta.

Uskonsa puolesta nimittäin eivät kuole ne, jotka Ranskassa ajavat autolla väkijoukkoon tai terrorisoivat Pohjois-Nigeriassa kyläläisiä viidakossa vaan ne, jotka haluaisivat elää – elää rauhassa omaa pikku elämäänsä, kristittyinä.

Äänesi on kuultu, Aki!

Luin kirjan ja kerron siitä ja sinusta muillekin.

Aki Miettinen (s.1950) jätti kapteeninuransa – ja mahdollisuuden jatkaa Sotakorkeakouluun -, ja lähti Ugandaan lähetystyöhön. Siellä menneestä muistutti vain lähinnä läheisen työtoverin James Bond -leffakokoelma, joka silloin tällöin auttoi rentoutumaan, vaikka jännitystä toki oli omastakin takaa ihan elävässä elämässä.

Afrikan lisäksi Miettinen on kiertänyt erilaisissa lähetystyön tehtävissä Lähi-Idässä, Aasiassa, Yhdysvalloissa, Etelä-Amerikassa ja Venäjällä. Hän on nähnyt, miten kristinusko rakentaa ja kantaa vaikeidenkin olosuhteiden keskellä. Mutta myös sen, miten kristittyjä vainotaan.

Kirjassa sivuilla 289-290 siteerataan Heidi Wikströmin kirjoitusta Stefanus-viestissä vuodelta 2015. Se on raportti Nigeriasta. ”En pitänyt tarkkkaa kirjaa, mutta tapasimme 20-30 potilasta, pääosin nuoria ihmisiä, jotka olivat saaneet erilaisissa terrori-iskuissa hirvittäviä vammoja. Useimmilla oli tällä kertaa ampumavammoja, ei niinkään machete-veitsellä tehtyjä amputaatioita, jotka myös ovat tavallisia. Useimpien vammat olivat päässeet infektoitumaan hoidon viivästymisen vuoksi. On tavallista, että potilaat, jotka usein ovat köyhiä, eivät hakeudu hoitoon välittömästi vammautumisen jälkeen. Usein vasta kuukausien kuluttua paikallistyöntekijämme jäljittää heidät, ja he saavat kunnollista hoitoa.

Kaikille normaali elämä ei ikinä ole mahdollista vammautumisen jälkeen. Tällainen tapaus on eräs 13-vuotias poika, jolle taistelijat olivat aiheuttaneet käsittämättömän brutaaleja vammoja: häneltä oli kaivettu toinen silmä päästä, osa kalloa oli halkaistu pois, ja hänen peniksensä oli leikattu irti. Lisäksi hänellä oli kyynärvarren murtuma ja jäljelle jäänyt silmä oli sokeutunut ilmeisesti pään vammojen seurauksena. Kuitenkin tuo pieni kauniskasvoinen poika hymyili koko ajan. Pyydän, että rukoilette hänen puolestaan: että hän jaksaisi säilyttää uskonsa ja että mikään katkeruus ei pääsisi myrkyttämään hänen mieltään. Hänelle selviää vähitellen, että emme lääketieteellisesti voi tehdä paljoakaan hänen hyväkseen. Ihmettelen edelleen hänen positiivisuuttaan. Se suorastaan valaisi pienen toimistohuoneen, jossa hänet tapasin.”

Pojan nimi on Danjuma, ja hän kertoi Akille: ”Minulla ei ole ongelmaa. Olen antanut Jumalan hoitaa kaiken.” Kirjassa on kuva Danjumasta. Hän hymyilee.

Ugandassa Aki Miettinen sai olla vuosien ajan todistamassa satojen ja taas satojen ihmisten uskoontuloa.

Vuonna 1990 Victorianjärven rannalla ryhmä saksalaisia piti kolmen illan kokoussarjan, jonka aikana 14 000 ihmistä antoi elämänsä Jeesukselle! Kolmantena iltana poliisi tuli ja keskeytti tilaisuuden. Yleisö alkoi itkeä. Se ei olisi halunnut lähteä. Myöhemmin kävi ilmi, että muslimit olivat lahjoneet maaherran.

Viimeinen sammuttaa valot?

Sekatyömies Miettisen elämänkerta soljuu kirjassa eteenpäin hyvässä kronologisessa järjestyksessä. Häntä viedään Jumalan koulussa luokalta toiselle, aina vain kohti vaikeampaa ja surullisempaa, ja lopulta marttyyrien kohtaloiden äärelle.

Henkilökohtaiseksi haasteeksi on muodostunut MS-tauti, mutta kuten youtube-saarnoista on kuultavissa, vielä lähtee miehestä kova ääni ja lujat opetukset.

Ja mihin saarna hetkellisesti loppuu, siitä jatkaa nyt kirja. Se on voimallinen todistus Kristukselle omistetusta elämästä ja monista Jumalan ihmeistä, mutta sisältää myös varoituksia vaaroista, joita aikamme on täynnä.

”Vuonna 2003 [Irakissa] liittouma teki invaasion vapauttaakseen Irakin hirmuhallitsija Saddam Husseinin hallinnosta. Maa ajautui kaaokseen, kun shiiat, sunnit ja kurdit joutuivat sotajalalle. Siitä alkoi kristillisen seurakunnan vaikea aika. Kristittyjen vainot ovat olleet rajuja. Kristittyjen määrä on laskenut näinä vuosina kolmesta miljoonasta 300 000:een. Siksi [pastori] Mahlat pyytää rukoilemaan, että kristityt pysyisivät Irakissa: – Kun viimeinen kristitty poistuu, tämä on Saatanalle vapaa temmellyskenttä.”

Saatanalle vapaata temmellyskenttää voivat olla myös ne maat, joissa Kristuksesta on luovuttu tai Häneen suhtaudutaan välinpitämättömästi, luullen, että omat ihmisvoimat kantavat kaiken yli ja läpi.

”Omia maanmiehiä ja -naisia tulee surku. Sanoma [Kristuksesta] ei etene seurakunnissa, ja seurakuntien haluttomuus ottaa Raamattua todesta estää uuden synnyn.” sanoo Miettinen.

Vuonna 2014 pastori Wilson Ssentongo Ugandasta vieraili Suomessa ja osallistui One Way Mission 30-vuotisjuhlaan ja Perjantai Kristukselle -iltaan. Katsellessaan meininkiä Helsingissä Kolmen sepän patsaalla ugandalainen vieras totesi: ”Jos tässä on Suomen tulevaisuus, ei taida Suomella olla tulevaisuutta.”

”Santahaminasta saarnaajaksi – sekatyömies Miettinen” kirjoittanut: Mikael Juntunen, kustantanut: Päivä Oy, 2020 (314 sivua)

Tekstin aiheet:

14 kommenttia
Nimetön
#1

Amen!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#2

Hei. Kiitos Johannakin. ”Ei taida Suomella olla tulevaisuutta.” Täällä kävi kyllä mies joka sanoi meille: ”Minä annan teille: Tulevaisuuden ja Toivon.” Tuntuu; että me annoimme Hänen mennä menojaan ja otimme vastaan; ateistimiehen joka jäljittelee Jeesusta Kristusta: ’hän puhuu’ toisesta tulemisestaan,-(aaltona) Jeesus Kristus puhuu Raamatussa: tulevansa toisen kerran maanpäälle hakemaan morsiantaan. Korona-ateisti haeskelee maanpäältä kuolleita ruumiita ja pelottelee kansalaisia. Kristus Eläviä ihmisiä, ja rohkaisee heitä: joka uskoo minuun: hän Elää; vaikka olisi kuollut. Eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole. Uskotko tämän? Joh. 11:25,26. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#6

Niin totta, Lasse!
”Sillä minä tunnen ajatukseni, jotka minulla on teitä kohtaan, sanoo Herra: rauhan eikä turmion ajatukset; minä annan teille tulevaisuuden ja toivon. Silloin te huudatte MINUA avuksenne, tulette ja rukoilette MINUA, ja minä kuulen teitä. Te etsitte minua ja löydätte minut, kun te etsitte minua KAIKESTA SYDÄMESTÄNNE. Ja niin minä annan teidän löytää itseni, sanoo Herra, ja minä KÄÄNNÄN TEIDÄN KOHTALONNE… (Jer. 29:11-14)

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#11

Hei. Kiitos Johannakin: kauniista, hyvistä Sanoista. Meillä on: Tulevaisuus ja Toivo; Jeesuksen Kristuksen ansiosta. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Aliina
#3

Meidän tulisi tietää millainen islam on, tulisi tietää mitä tapahtuu kun islamisaatio etenee, silti maahan tuodaan lähinnä vain muslimeja. Suomi on vielä kunnostautunut radikaalin islamin kotipaikkana, al-Holin naisiakin on lennätetty takaisin Suomeen. Pelkoa ei suostuta tunnustamaan, vaikka erilainen rikollisuus, lasten raiskaukset ja huumekauppa ovat lisääntyneet. Terrori-iskujen jälkeen ilmestyy aina joku imaami, joka väittää ettei islam hyökkää viattomien kimppuun, unohtaa mainita, että kristitty ei ole viaton, koska vääräuskoisena on tuhonnut viattomuutensa.
”… ei taida Suomella olla tulevaisuutta.” Valitettavasti hedonistinen suomalaisväestö, kristinuskon hylännyt mukavuudenhalussaan ei ole vahva islamisaatiota vastaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Kannattaisi tunnistaa myös paralleeli erilaisten vainojen suhteen.

Tämäkin mitä Suomessa nyt tapahtuu Vantaan kouluissa on vainoamista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#4

Miksi media vaikenee , ainakin valtamedia ??! Mikä on semmonen syy / syyyhteys ?! Kun kuitenkin Suomi on Ristitty ja sivistynyt maa !!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#8

Pimeyden voimat ovat liikkeellä. Lapsi kuristaa toista lasta.

”Sillä missä kiivaus ja riitaisuus on, siellä on epäjärjestys ja kaikkinainen paha meno.” (Jaak.3:16)

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#10

Korjaan , tulisi olla Kristityssä ja sivistyneessä maassamme !! # 7 !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Aliina
#5

Elokuvalevitykseen on USAssa 18.9. tullut filmi Infidel, siinä Jim Caviezel esittää journalistia, jonka Iranin tiedustelupalvelu kaappaa Kairossa. Jim Caviezel puhui youtubessa valtavasta kristittyjen uskonnolllisesta vainosta, totesi, että Iranissa hallinnon korruptio ja ihmisoikeusloukkaukset koskettavat tietenkin myös muslimeja itseään. On väärin, etteivät kristityt puolusta omiaan, vaan suojelevat vain muslimeja, harvassa ovat ne kirkon miehet ja naiset, joille kristittyjen vaino on tärkeä asia. Kirkko on lähtenyt pettämään omansa. Saa nähdä saammeko elokuvan Suomen teattereihin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#9

Herää kysymys kannattaako enään maksaa Kirkollisveroa,kun Kirkko ei kerran meitä kristittyjä enään puolusta?!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#12

Varmasti herää, jos yhtään on joutunut seuraamaan miten kirkko on sokkaillut piispojensa johdolla. Entinen arkkipiispa Kari Mäkinen ja entinen Helsingin hiippakunnan piispa Irja Askola ovat höläytelleet kommentteja, joita ei meinaa todeksi uskoa.

Mutta niin kauan kuin kirkoissa julistetaan evankeliumia ja luetaan Raamatun Sanaa, ollaan vielä voiton puolella.

”Särjettyä ruokoa hän ei muserra, ja suitsevaista kynttilä sydäntä hän ei sammuta, kunnes hän saattaa oikeuden voittoon.” (Matt. 12:20)

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#13

Maailman kristittyihin kohdistuvien vainojen keskellä Suomi on ollut rauhan tyyssija, jossa kristityt ovat voineet vapaasti tunnustaa uskoaan ja palvella Jeesusta.

Tällainen vapaus kuulostaa ihmeeltä niiden korvissa, joita vainotaan.

Itse suomalaiset eivät kuitenkaan ole ymmärtäneet läheskään kaikki miten etuoikeutettua on asua ja elää maassa, jossa jopa lainsäädäntö perustuu Jumalan Kymmeneen käskyyn.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Keskustelu tästä kirjoituksesta on päättynyt.