Perussuomalaiset

Johanna Sirén-Kaplas

Hankamäen "Totuus kiihottaa" esittää surullisen skenaarion

Suomi tuhoutuu, jos nykymeno jatkuu. 

Ja se jatkuu, jos valehteleminen suomalaisille jatkuu. 

Perussuomalaisia lähellä olevan ajatuspaja Suomen Perustan julkaisema, filosofian tohtori ja valtiotieteen tohtori Jukka Hankamäen teos ”Totuus kiihottaa” on terävä analyysi suomalaisen politiikan koko oikeusperustusta koskevasta kriisistä sekä suomalaisen median valitettavasta nykytilasta.

Suosittelen luettavaksi. Ja suosittelen, että Suomen Perusta julkaisee myös lyhennetyn ja kansantajuisemman version kirjasta, ja esittää siinä Hankamäen viestit tiivistettynä. 

Tässä joitakin lainauksia:

Hankamäki: ”[E]U ja valtioiden rajoja ylenkatsova väestöpolitiikka ovat keinotekoisia luomuksia, ja näyttö maahanmuuton ja monikulttuurisuuden onnistumisesta puuttuu. Jos sitä on saatu, se on ollut huonoa sekä sosiaalietuusperäisen maahanmuuton että työperäisen maahanmuuton tapauksissa, ja Eurooppa onkin osallisena hallitsemattomassa kokeessa.

Tulosta ei tiedetä mutta osataan arvata, mikä puolestaan suosittaisi varovaisuusperiaatteen noudattamista, toisin sanoen pidättäytymistä ainakin siihen asti, kunnes myönteiset näytöt on saatu.

Sen sijaan media, valtavirran poliitikot ja oikeusviranomaiset tivaavat maahanmuuton arvostelijoilta todisteita siitä, miksi me kritisoimme maahanmuuton suosijoiden monikulttuurista mallia, vaikka näytön paikka olisi väestöpoliittisten muutosten vaatijoilla itsellään.”

Niin totta

Hankamäki jatkaa”Totuus kiihottaa” -kirjassaan esittämällä, että yhteiskunnan perusrakennetta ja väestöä on kohdannut halkeama:

”Kulttuurista eripuraa ei voida sovittaa taloudellisilla perusteluilla, joiden mukaisesti maahanmuuttoa puolustellaan näkemällä ihmisissä työ- ja tuotantoelämän kannalta hyödyllisiä ’siirtolaisia’. 

Tämän esineellisen ja välinpitämättömän näkökannan puitteissa katsotaan, että ihmisten kansalaisuus on huolettomasti vaihdettavissa ja että normaalioloissa he surisevat ja pyörivät työnantajiensa iloksi vailla mitään muita vaikutuksia yhteiskunnassa. Näin ajateltaessa oletetaan, että tarpeen tullen nuo maasta toiseen hyppelehtivät työläiset ovat korvattavissa toinen toisillaan, niin kuin rikkimenneiden koneiden komponentit – minkään muuttumatta.”

Vailla mitään vaikutuksia yhteiskunnassa, minkään muuttumatta

Kuka Suomessa enää uskoo, että mitään vaikutuksia ei olisi, kun joka päivä uutisissa kuullaan näistä ”vaikutuksista”?

Ja jos ei joka päivä Suomesta, niin muista EU-maista kyllä – edellyttäen, että suomalainen media uutisoi.

Hankamäen mukaan ei kuitenkaan ole ollenkaan varmaa, että suomalainen media uutisoi. Hänen mielestään suomalainen media vaikenee. Ja aivan erityisen tarmokkaasti media vaikenee siitä, millaisen muutosuhan alla Suomi juuri nyt on.

Hankamäki: ”[v]altio ja yhteiskunta ovat pitkälti samaa kuin niiden väestö. Suomea nykymuodossaan ei ole, jos vaihdetaan Suomen kansa eli etnisesti alkuperäiset suomalaiset muuntaustaisiin, jotka eivät kuulu Suomen kansaan vaan edustavat vain juridis-hallinnollisesti ja asiakirjatasolla luovutettua kansalaisuutta.”

Kirjan sisällön selvittäminen pitää teoksen julkisuudessa

Ja se on hyvä asia se. Entinen hiihtosuunnistaja ja nykyinen tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk) on päättänyt tilata selvityksen Hankamäen kirjasta ”Totuus kiihottaa”.

Selvitys toki maksaa, ja veronmaksajat sen siis kustantavat, sillä uutisoinnin mukaan ”ministeriö selvittää”.

Ei ole ollenkaan varmaa, että ministeri itse – tai kukaan hallituksen ministereistä – kahlaa koko 420-sivuisen kirjan läpi. Mutta joku ministeriön sisällä, tai sen ulkopuolella, joutuu joka tapauksessa perehtymään teokseen kokonaisuudessaan ja toteamaan miten oikeassa Hankamäki monin paikoin on. Ja mitä enemmän selvittäjiä, pöyristyjiä ja uteliaita, sitä enemmän niitä, jotka tykönään joutuvat pohtimaan mitä Suomelle oikeasti on tapahtumassa. Sillä kuva on ruma ja surullinen. Ja totta. 

Kuten hiihtosuunnistajakin varmasti tietää: jos kartta ei vastaa maastoa, kannattaa uskoa maastoon. Eli jos virallisen tiedonvälityksen totuus ei muistuta todellisuutta, jonka ihminen itse omin silmin näkee edessään, niin kannattaa luottaa jälkimmäiseen eli omiin silmiinsä ja korviinsa, ja näiden myötä omiin johtopäätöksiinsä.

On valitettavaa, että Hankamäki kirjassaan meni kirjoittamaan sanaakaan raiskauksista ja seksuaalisuudesta. Kirja olisi ollut paljon parempi esitys ilman näihin aiheisiin liittyvää sekoilua.

Jos ihan pakko oli aiheeseen mennä, niin olisi riittänyt, että kirjoittaja olisi esittänyt yksinomaan sen tosiasian, että raiskaajatilastojen kärjessä on aivan muu porukka kuin kantasuomalaiset, jota tosiasiaa median on aivan ylivoimaisen vaikeaa muistaa mainita koskaan missään.

Hankamäen olisi ollut hyvä myös kyllin selkeästi tuoda esille se, että raiskaus – tapahtui se missä olosuhteissa hyvänsä – on aina rikos, joka pysyvästi (loppuelämäksi!) traumatisoi raiskauksen kohteeksi joutuneen henkilön, tytön tai pojan, naisen tai miehen – riippumatta ihonväristä ja siitä tapahtuuko raiskaus avioliiton ”sisällä” tai sen ulkopuolella.

Olisin suonut, että kirjoittaja olisi aivan erityisesti korostanut sitä tosiasiaa, että Suomi jo kauan ennen maahan kohdistunutta haittamaahanmuuttoa on ollut maa, jossa on paljon naisiin kohdistuvaa perheväkivaltaa. Suomi on sellainen maa edelleen. Kansansairautemme alkoholismi tuottaa väkivaltaan ja perheväkivaltaan liittyviä seurauksia. Vieraiden kulttuurien tuoma lisä perheväkivaltatilastoihin on surullinen tosiasia. Yhtään väkivaltaa tähän maahan ei olisi tarvittu lisää eikä perheväkivalta nykyisellä maahanmuuttopolitiikalla ainakaan vähene. 

Se, että suomalaiset miehet nimettöminä netissä ovat suutuspäissään nimenneet suomalaiset nuoret tai kypsemmätkin naiset ”siiderivalaiksi” ja ”jokinorsuiksi”, jotka ilomielin menevät naimisiin ulkomaalaisten kanssa ja/tai metsästävät ”Mummotunnelissa” (alias Jurassic Parkissa) itselleen epätoivoisesti seuraa, on nähdäkseni paljon yksinkertaisempi ilmiö kuin Hankamäki kirjassaan antaa ymmärtää. Mutta en mene nyt tässä tähän aiheeseen.

Tekstin aiheet: