Perussuomalaiset

Jessica Vahtera

Euroopan neuvosto edistää uhriutumisen kulttuuria

Euroopan neuvoston komissio antoi eilen raporttinsa Suomesta. Komission tehtävä on torjua rasismia ja suvaitsemattomuutta, ja nyt tulikin tuomio – Suomessa ei ole asiat kovin hyvin.

Suomi sai komissiolta epäolennaisista asioista kuitenkin kiitostakin, sillä yhdenvertaisuuslakia on uusittu, poliisia on kielletty tekemästä profilointia ulkoisia ominaisuuksia olettamalla sekä internetissä tapahtuvien rikosten ehkäisyyn on annettu resursseja.

Raportissaan komissio haluaa erityisesti kannustaa ihmisiä ilmoittamaan matalammalla kynnyksellä vihapuheesta, joka on luonteeltaan rasistista tai homo- tai transfobista, sillä Suomessa äärioikeisto ja väitetyt lukuisat uusnatsiryhmät kasvattavat tämän tyyppisen rikollisuuden määrää.

Komissio piti myös ongelmallisena sitä, että Suomen poliisissa on aivan liian vähän erilaisuutta, sillä poliisikoulun pääsykokeet eivät sisällä etnisyyskiintiöitä, vaan ne perustuu kunto-, soveltuvuus- ja kirjalliseen kokeeseen. Eli hakijan pätevyyteen.

Yhteiskuntamme on täynnä uudenlaisia ongelmia. Siinä missä 90-luvulla pidimme ongelmana mielenterveysongelmia, jotka ilmeni itsemurhina, tänä päivänä ne ilmenee terroristisina joukkomurhina. 2000-luvun vaihteessa puhuttiin yhteiskuntaa turvaavan poliisin turvallisuudesta, nykyisenä vuotena turvataan laittomasti maassa olevia poliisilta. Ettei vaan se syrjintä aiheuttaisi niitä mielenterveysongelmia.

Aiemmin lakiemme yksi tarkoituksista oli suojella lapsia sekä itseltään että maailmalta. Nyt meidän täytyy suojella lasten yksilönvapauksia ulottamalla esimerkiksi translain valinnanvapaus koskemaan myös alaikäisiä.

Tässä pellemaailmassa, jossa nykyään elämme, viralliset instituutiot pyrkivät tekemään ihmisestä heikomman ja pelokkaamman yksilön, joka pääsee elämässään eteenpäin uhriutumalla. Mitä uhrimpi olet, sitä erikoisempi ja sitä laajempi tukiverkosto sinulla on. Ahkeruutta, luonteenlujuutta, suomalaista sisua ei enää arvosteta, eikä niitä pidetä juuri minään.

Uhriutumisen kulttuuri takerruttaa yksilöt yhteiskunnan suojaverkkoon kuin kärpäsen, joka takertuu tahtomattaan hämähäkin kutomaan seittiin odottamaan ottajaansa.

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Poliisiksi vai, jos kyvyt siihen riittävät
#1

Mikä ongelma on kouluttaa ja rekrytoida poliiseiksi sopivia ja päteviä henkilöitä.
Onko poliisi uskottavampi, tasapuolisempi ja parempi, jos siinä on mamukiintiö???
Koulutuksen voi läpäistä mamukin, jos siihen kyvyt riittävät. Ei siinä tarvita kiintiöitä heille.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#2

Hei. Kiitos Jessica ja Ystävät. Hyvin sanoit hyvät asiat. “Soikoon iloiset soittorasiat”. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000