VM:n vastaus Vanhasen Kreikka I tuotoista
Vihdoinkin, kohtuullisen ajan kuluessa (kuusi päivää vajaa kolme kuukautta), sain vastauksen kysymykseeni Matti Vanhasen Kreikan ykköstukipaketin tuotoista. Kuten muutkin tukipaketit tämän piti kai olla ainutkertainen tuki. Toisaalta eihän kukaan valehdellut koska Kreikka yksi oli ainutkertainen kuten Kreikka kaksi joka jo järjestysnumeroltaan poikkesi Kreikka ykkösestä. Vastaavasti myös jokainen sen jälkeen myönnetty tukipaketti on ollut ainutkertainen kuten nyt eduskunnan käsittelyssä oleva koronatukipakettikin tulee olemaan.
Ja vastaukseen:
Hei Jarmo,
Kiitos viestistäsi ja kysymyksestä valtiovarainministeri Vanhaselle.
Ohessa alla kansainvälisen rahoitusasian –yksikön vastaus esittämääsi hyvään kysymykseen. Kansainväliset sijoittajat uskovat Suomen talouteen. Meidän tulisi pitää huoli, että tulevaisuudessakin saisimme hyvillä ehdoilla rahoituksia maailmalta. Tähän auttaa vain hyvin hoidettu työllisyys- ja talouspolitiikka.
”Kreikalle myönnetystä 1,0 mrd. euron kahdenvälisestä lainasta on saatu korkotuottoja 68,9 milj. euroa ja palkkioita 5,0 milj. euroa. Jos korkotuottoa tarkastellaan euroalueen inflaatioindeksillä korjattuna, reaalituotoksi saadaan 63,8 miljoonaa euroa.
Lainan viitekorkona on 3 kuukauden euribor-korko lisättynä 0,5 % korkomarginaalilla, joten lainasta saadut korkotuotot ovat suoraan suhteessa yleiseen korkotasoon. Matala korkotaso on merkinnyt myös sitä, että Suomi on saanut markkinoilta rahoitusta poikkeuksellisen halvalla.”
Ystävällisin terveisin,
Jouni Sinivuori
Kansainväliset rahoitusasiat -yksikkö
Ystävällisin terveisin
Jari Flinck
erityisavustaja
Ministeri Vanhasen esikunta
Valtiovarainministeriö
Eli siinäpä se. Miljardin sijoitukselle on on kymmenessä vuodessa saatu tuottoja vähän yli 70 miljoonaa euroa josta rahan arvon reaaliarvon lasku on syönyt noin kymmenen miljoonaa. Arvatkaa mitä. Myös sijoitetusta pääomasta on samana aikana lähtenyt samassa suhteessa arvoa, joten kymmenen vuotta sitten myöntämämme Kreikka ykkösen reaaliarvo on jossain 850 miljoonan euron paikkeilla. Osaisiko joku sanoa miten yksityisellä puolella kävisi salkunhoitajalle joka saisi sijoittajalle samanlaisia ”tuottoja.”
Kun ykköspakettia sorvattiin Matti Vanhanen antoi haastattelun joka valottaa EU-myönteisten tahojen käsitystä sellaisista termeistä kuin tuotto ja voitto.
Siis olemme tehneet paketilla tuntuvaa voittoa.
Tässä valossa on helppo ymmärtää vaikkapa Paavo Arhinmäkeä jolla on vakaa käsitys siitä että Suomi on koronapaketista saamassa enemmän rahaa kuin sinne maksaa.
Edellinen kirjoitukseni: Tutkimus: Demokraattien lahjoittajat työttömiä
Seuraava kirjoitukseni: Tapahtuuko maailmalla jotain jos suomalainen media ei kerro?
Tekstin aiheet:
Jarmo , kysyy myös osaisikos joku sanoa , kuinka kävisi yksityiselle salkunhoitajalle tässätapauksessa ??! En tiedä mutta , veikkaan olisikkos entinen salkunhoitaja ?? Mistä me saataisi viisaita , valtiontaloudenhoitajia ??!
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Viisaita valtiontalouden hoitajia? Eu-parlamentaarikko Ville Niinistö olisi sellainen. Hän hiiltyi Yle Puheen keskustelussa Laura Huhtasaaren puhuttua Italian mafialle lahjoittamisesta. Se oli ”niin populistista, niin provinsiaalista, niin ennakkoluuloista”.
Ville Niinistön avarakatseisuus näkee ohi esim. sen, että Italian oma parlamentti on tutkinut mafian liikevaihdoksi 150 mrd euroa ja osuudeksi 10%. Mafiaa pidetään Italian suurimpana yrityksenä. Italian suurin kansanliike on mafian vastainen liike. Huhtasaari ei ole siis ihan yksin.
Vain niin avarakatseinen ihminen on viisas.
Huomautan varmuuden vuoksi, että kommenttiini sisältyy lievää sarkasmia.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Joku voisi hankkia näille pölvästeille edes jonkinlaisen laskutaulun ja opettaa laskuopin alkeet.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Helmitaulut niille pitää hommata!!!
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Liekä niissäkin noille pölvästeille liikaa liikkuvia osia?
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Voihan EU.sta erota, kuten olemme huomanneet ja jatkaa matkaa täysin itsenäisenä maana. Tämä vaan vaatii kuitenkin kansan enemmistön kannan ja eduskunnan päätöksen. Minä en halua EU:sta luopua, mutta olen täysin valmis kansanäänestykseen. Olisi todella tärkeää, että saisimme seuraavan eduskuntavaalien yhteydessä tästä äänestettyä. Sen voisi hoitaa monella eri tapaa, joko ruksaamalla kyllä tai ei
äänestyslappuun tai sitten niin, että jokainen ehdokas selkeästi ilmoittaisi kantansa. Tämä jatkuva kitinä ” missä ongelma, siellä EU ” tai jotain sinne päin alkaa jo tympimään. Minä kääntäisin tämän näin ” missä Impivaara, siellä ei tulevaisuutta ”
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Kannattaa lukea historiaa ja oppia. Kaikille keskusjohtoisille ylikansallisille hallintohimmeleille on käynyt huonosti. EU ei ole poikkeus. Jo nyt on nähtävissä, että EU-eliitti polkee kansojen suvereniteettia ja käyttää kyseenalaisia keinoja pysyäkseen kasassa.
Alunperin puhuttiin ja äänestettiin EY:stä Euroopan yhteisöstä, jonka piti olla vahvojen itsenäisten valtioiden (kauppa)yhteisö. Jossain vaiheessa hivutettiin y:n tilalle u eli unioni, joka viittaa jo vahvasti liittovaltioon.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Totta puhut. Ihan kohta EU kaatuu. Sen perusta on ollut toiminnassa 70 vuotta ja Suomikin on ollut mukana 25 vuotta. Ihan näillä näpeillä se romahtaa, ei tarvitse kauan odottaa. – Nauraisin, jos naurattaisi, mutta kun ei. EU ei hajoa, ei kaadu, vaan kehittyy vuosi vuodelta paremmaksi. Ne, jotka eivät halua kelkassa olla, voivat poistua. Britit näin päättivät ja hyvä näin. Joka joukkueeseen tarvitaan pelaajia, jotka puhaltavat yhteen hiileen ja oli yhteisölle tärkeätä, että änkyrät lähtivät.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Muuttuu paremmaksi? EU:n aikana Suomen valtion nettovelka on kasvanut yli 100 miljardia. Työttömiä ja köyhyysrajan alla eläviä on enemmän kuin koskaan aiemmin. Infra on rapautunut ja korjausvelka ennätyslukemissa.
Jos rehellisiä ollaan Suomella meni paljon paremmin 80-luvulla ennen EU-aikaa. Ilmeisesti olet niin nuori, ettet tiedä tuosta ajasta ennen EU:ta.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Maailma on muuttunut 1980 luvusta dramaattisesti ja siihen maailmaan ei ole paluuta. Isot toimijat ja sen kautta kansallisvaltioiden liittoutuminen on aivan välttämätöntä. Nyt EU maat ovat jotenkin edes yhteismitallisia muiden suurten rinnalla, kuten USA, Kiina ja Venäjä. Olen moneen otteeseen todennut, että voidaan aivan hyvin äänestää uudelleen jäsenyydestä ja katsoa mitä kansa on mieltä. Turha täällä on väitellä ja todistella, kun asia voidaan helposti todentaa vaalikopissa. Ajetaan yhdessä EU kansanäänestystä. Sitä näyttää haluavan nyt sekä kannattajat, että vastustajat. Äänestetään ja sitten pulinat pois! Käykö tämä?
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Oletko Eurooppalainen valmis tekemään samanlaisia sopimuksia kuin hallitus on tekemässä koronatukipaketin kanssa ja mitä on tehty Euron tukemiseksi?
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Äänestyksellä ei ongelmia ratkota ja tuloksen tietää etukäteen. EU lobbarit mediaa hyväksi käyttäen lupaisivat ja toitottaisivat maailmanloppua, jos äänestystulos olisi ”väärä”.
EU on kupla. Maailmassa on 170 EU:n ulkopuolella olevaa kansallisvaltiota, pieniäkin, eikä niitä maa ole niellyt. Toki jos Suomi eroaisi EU:sta, niin kannattaisin ehdottomasti Natoon liittymistä.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Impivaara odottaa, jos jäämme odottamaan EU:n seuraavia tukipaketteja viini- ja oliivimaille sekä seuraavia ”rikkauksien”jakotaakkoja. Silloin olemme Romanian ja Bulgarian nykyisellä tasolla.
Oleellista Suomelle on, millä hinnalla pääsee eroon unionista, jonka perussäännöt muodostavat liikkuvan maalin. Hetki koittaa, kun riittävän moni huomaa olevansa unionissa vain välimeren kansalaispalkkojen maksajia.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Suomen kolmen miljardin nettomaksuosuus menee laskennallisesti jo kokonaan mafian auttamiseksi. Sanna Marin on yhdistelmä toisaalta kyvyttömyyttä ymmärtää mitään politiikan alueen ulkopuolelta ja toisaalta suurenmoista poliittista vaistoa. Erittäin huono ja kallis yhdistelmä Suomelle. Kaikessa pökkelöydessään Antti Rinne olisi tullut tälle maalle vähemmän kalliiksi, ihmetellä täytyy kepun typeryyttä päästä eroon Rinteestä.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Lainaus Suomen turvallisuuspolitiikasta.
Euroopan unioni on Suomelle perustavanlaatuinen arvovalinta, jolla on myös vahva turvallisuuspoliittinen ulottuvuus. Suomelle on tärkeää, että unionin asema Euroopan vakauden ylläpitämisessä ja merkitys turvallisuusyhteisönä säilyvät. Unionin yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan sekä yhteisen turvallisuus- ja
puolustuspolitiikan kehittäminen, joiden vahvistamiseen Suomi on sitoutunut, tukevat tätä tavoitetta. Myös Lissabonin sopimukseen kuuluvat yhteisvastuulauseke ja keskinäistä avunantoa koskeva velvoite vahvistavat unionin luonnetta turvallisuusyhteisönä. Unionin laajentuminen, tehokas ja laaja-alainen
naapuruuspolitiikka sekä pyrkimys Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön (Etyj) kautta yhteisten arvojen vahvistamiseen edesauttavat arvo- ja turvallisuusyhteisön kehittymistä Euroopassa. Unionin kriisinhallinnan kehittäminen
vahvistaa EU:n uskottavuutta globaalina toimijana.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Millaista turvaa tarjoaa yhteisö joka on jatkuvasti kroonisessa kriisissä, jonka rajat vuotavat kontrolloimattomasti, jolla ei ole omaa armeijaa ja joka joutuu rikkomaan jatkuvasti sääntöjään pysyäkseen edes pystyssä. Hajominenkin on jo de facto käynnistynyt brittien lähdön myötä.
Jos Suomi haluaa turvaa Venäjän uhkalta oikea osoite on NATO, ei EU.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Olet Jarmo väärässä. Meitä suojaa parhaiten jäsenyys, muuta ei tarvita. Emme tarvitse NATOA, emme tarvitse edes 10 miljardin hävittäjiä, emme mitään. Ihan riittää, että 27 maata ja lähes 500 miljoonaa ihmistä on samassa veneessä. Maailma on muuttunut radikaalisti ja vanhat säännöt ja keinot eivät enää päde. Uhatkin ovat muuttuneet. Nyt asioihin puututaan boikotoimalla ja asettamalla taloudellisia rajoitteita, jotka riittävän pitkälle vietyinä tehoavat paremmin, kuin aseilla kalistelu. EU maat muodostavat vahvan taloudellisen uhan kaikille vihamielisille tahoille ja me olemme osa tätä uhkaa. Suomeen hyökkääminen on sama kuin uhkaisi koko Eurooppa ja siihen miinaan ei kukaan uskalla astua. Ymmärrän hyvin, että EU kriittiset eivät halua tätä tunnustaa, sillä muuten heiltä putoisi pohja pois ja olisi pakko myöntää, että EU jäsenyydessä onkin järkeä monella eri tasolla, eikä vähiten turvallisuuden saralla.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Kukahan tässä on väärässä?
Tarvitseeko voimakkaan unionin rikkoa sääntöjään pysyäkseen pystyssä?
Vuotavatko suvereenin liiton rajat kontrolloimattomasti? Enpä usko että Venäjän agressio Suomea kohtaan aiheuttaisi paljon sen kummempaa EU:n taholta kuin mitä tapahtui kun Venäjä kaappasi Krimin. Nord Stream kakkosta vedetään par aikaa Saksaan. Vapise Putin!
Natomaa on eri asia kuin EU:n jäsen. Virossakin on asia ymmärretty.
Oletko sitä mieltä että Kreikan apupaketin jälkeen niin Kreikassa kuin muuallakin Euroopassa asiat ovat kunnossa, joka muuta väittää on pölhöpopulisti? Jos olet niin minä voin kertoa että tuollaisen väitteen allekirjoittaja on itse pölhö, populistista en ole ihan varma. Kosketus todellisuuteen kyseisellä yksilöllä on heikko ellei olematon.
Montako kriisiä EU:ssa on ollut Kreikka I:sen jälkeen? Luetteletko sinä vai minä? Taitaisi jäädä minulle koska ethän sinä niitä tunnista tai tunnusta.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Heh. EU:n pakotteet on vähän sama asia kuin sylipuudelin uhittelu dopermannille. Energia- ja ruoan tuotanto-omavaraiset idän BRICS-maat katsovat huvittuneena EU:n uppoamista ja ajavat tänne lisää ”humanitaarisen avun tarvitsijoita” uppoamisprosessia nopeuttaakseen. Venäjän ei tarvitsisi kuin katkaista kaasun tulo Saksaan, niin maa ja oikeastaan koko EU olisi kyykyssä tuulimyllyineen. Hieman perspektiiviä nimim. Eurooppalaiselle kovaan uhoonsa.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Venäläisten rauhan- ja veljeydenkaasuputket on kyykyttänyt naiivia Eurooppaa jo 1980-luvulta alkaen 40 vuoden ajan.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aripesonen1/nord-stream-2-ja-aleksei-navalnyi-tapahtumat-40-vuoden-takaa-on-hyva-kerrata/
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Siinä ei paljon pakotteet auta!Jos Venäjä päättää hyökätä Natoon kuulumattomaan Eu-maahan.Venäjä ei ole hyökännyt minun tietääkseni yhteenkään Nato maahan.Ei edes Turkkiin,vaikka Turkkilaiset ampuivat Venäläisen hävittäjän alas Syyrian sodassa takavuosina,sen tullessa Turkin ilmatilaan.Ja Nato jäsenyys tulisi meille paljon halvemmaksi ,kun EU:n Velkaunionin jäsenyys.Lisäksi kauppaa voisimme käydä ilman EU:takin,eikös tämä EFTA-kauppasopimus ole edelleenkin voimassa?Kaupankäynti olisi mahdollista EU:hun kuulumattomien maiden kanssa kuten Britannia,Venäjä,Usa,Kiina,Japani,India,Indonesia,Turkki,ja oliko Sveitsi:kin EU:hun kuulumaton maa?Siinä muutamia esimerkkinä.Ja näistä edellämainituista maista,jo joidenkin kanssa käydään kauppaa/kauppavaihtoa ennestäänkin?!!!
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Tällaista tää keskustelu on näitten Eurooppalaisten ja EU-kansalaisten kanssa. Väitetään että olet väärässä ja kun pyydät väitteelle perusteluja hävitään kuin EUtuki Sisiliaan.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Tai se kuuluisa”Ilmastoteko”sinne Saharaan!
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Jarmo, löysin lisää infoa EU turvallisuudesta, katso kommenttini ”uusi puolustusrahasto ” ketjun pohjalla. Vihdoinkin konkretiaa ja hyvä tästä tulee kunhan asia laajenee.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Vihdoinkin konkretiaa? Vastasin jo sinulle. Vai konkretiaa? Huumoripäällä näytät olevan. Vastaa nyt konkreettisesti kysymyksiin mitä minä sinulle olen esittänyt.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Yhteiseurooppalaisen kollektiivisen puolustuksen järjestö on NATO. Vaikka Suomi onkin tehnyt NATO-yhteistyötä jo 25 vuotta ja on Enhanced Opportunities-kärkikumppanin asemassa, vain NATOn jäsenet ovat artikla 5. turvatakuiden ja kollektiivisen puolustuksen piirissä.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/vpleivo/243614-nato-optio-on-suomen-suurin-turvallisuuspoliittinen-harhakuvitelma/
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Suomeen pitäisi saada nopeasti oikeistohallitus ja viedä viimein Nato-jäsenyys maaliin kynnysmattona olemisen sijasta. Hävittäjät samasta paikasta kuin viimeksi ja aivan järkisyistä.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Todennäköisesti on amerikkalainen taktinen monitoimihävittäjä mutta epätodennäköistä että Boeingin.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Taas sattui ja tapahtui pian blogini julkaisun jälkeen: ”Matti Vanhasen (kesk) erityisavustaja Jari Flinck toimii samanaikaisesti valtiovarainministerin lähimpänä erityisavustajana sekä Lammin säästöpankin johdossa sen hallituksen jäsenenä.”
Näitä sattumia alkaa olla niin monta että joku voi epäillä minulla olevan ”syviä kurkkuja” laajalti pitkin valtionhallintoa. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/33ddd260-16dd-4acb-88bd-a40697844d0e
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
EU:n yhteinen turvallisuus- ja puolustuspolitiikka
Euroopan unionin turvallisuus- ja puolustusyhteistyön syventäminen vahvistaa Suomen turvallisuutta. Puolustusyhteistyön kehittäminen yhteistyössä EU-instituutioiden kanssa vahvistaa jäsenmaita ja siten Eurooppaa globaalina toimijana.
Yhteisen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan pitkän aikavälin tavoite on EU:n yhteinen puolustus. Suomi toimii EU:ssa aktiivisesti yhteisen politiikan kehittämiseksi ja osallistuu sen toteuttamiseen.
Suomen tavoitteet
Suomelle tärkeitä asioita yhteisessä turvallisuus- ja puolustuspolitiikassa ovat muun muassa nopean toiminnan joukkojen kehittäminen ja suorituskyky-yhteistyön tehostaminen. Suorituskyky-yhteistyön avulla voidaan välttää päällekkäisten ja tehottomien puolustusmateriaalihankintojen tekeminen. EU voi myös edistää huoltovarmuutta yhtenäistämällä puolustusteollisuusmarkkinoita.
Suomi on sitoutunut yhteisen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan toteuttamiseen. Suomi on osallistunut lähe
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Jatkuu…
Suomi on sitoutunut yhteisen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan toteuttamiseen. Suomi on osallistunut lähes kaikkiin EU:n kriisinhallintaoperaatioihin. Puolustusvoimat osallistuu myös Euroopan puolustusviraston projekteihin. Eurooppalaista yhteistyötä kehittää puolustusvoimissa Pääesikunnan suunnitteluosasto.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Voiko puolustusvoimat julistaa muuta kuin virallista liturgiaa?
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Juuri näin. Suomen on julistettava sitä liturgiaa jonka kansa on demokraattisesti valinnut ja joka voidaan todentaa uusilla vaaleilla milloin vaan. Kuten puolustusvoimat toteaa, tavoitteena on EU:in yhteinen puolustus. Turvallisuus, sisämarkkinat, vapaa liikkuvuus, yhteistyö muiden EU maiden kanssa ja paljon muuta hyvää olemme saaneet ja saamme koko ajan. On hyvä olla idealisti, mutta parempi olla realisti ja ymmärtää, että EU:ssa ollaan ja siinä pysytään. Nyt kaikkien kannattaisi käyttää tarmonsa EU:in kehittämiseen, eikä lyödä päätä seinään ero puheilla, koska niin ei tule tapahtumaan. EU kriittiset voisivat istua alas ja rauhassa miettiä miten unionia voisi kehittää heille sopivaksi ja tuoda näitä argumentteja esille.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Yksikään unionimaa, ei edes eurooppalaisen puolustusyhteistyön kärkimaat kuten Ranska tai Saksa ole todellisuudessa kiinnostunut alkaa kehittämään NATOn rinnalle erillistä ja turhaa EU-armeijaa.
NATO on ollut jo viimeiset 70 vuotta ja on jatkossakin eurooppalaisen kollektiivisen puolustuksen liittokunta.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Niin. Voihan puolustusvoimille esittää sen saman kysymyksen johon Eurooppalainenkaan ei osas tai halua vastata: mikä on EU armeijan joukkojen suuruus?
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Euroopan Unionin puolustuskomponentiksi tarkoitettu Länsi-Euroopan unioni (WEU) lakkautettiin ja haudattiin lopullisesti jo vuonna 2011 turhana koska NATO. Suurin osa unionimaista on jäsenenä yhteiseurooppalaisen kollektiivisen puolustuksen liitossa NATOssa.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Miksi ei sitten Vihervasemmistolainen Hallitus säästänyt/käyttänyt näitä EU:N koronatukipaketti rahoja!Tuleviin Hävittäjä hankintoihin,kun tuolla elvytyspakettiin lahjoitettavalla rahalla ne oltaisiin hyvinkin saatu maksettua?!Jos kerran EU:n yhteistä puolustusta pitää kehittää ja lisätä?!Vai lahjoittaako EU:n muut valtiot Suomelle rahat Hävittäjä hankintoihin?Vai otetaanko taas lisää velkaa n.10miljardia?että saadaan ”Lenkotit”hankittua/maksettua?!!!
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Jotain alkaa jo tapahtumaan EU turvallisuudelle…
EUROOPAN PUOLUSTUSRAHASTO 2021-2027
Neuvottelut Euroopan puolustusrahaston (European Defence Fund, EDF) perustamisesta ovat käynnissä. Kyseessä on uusi, EU:n budjetista rahoitettava ohjelma, jonka on määrä käynnistyä vuonna 2021. Rahaston tavoitteena on lisätä Euroopan puolustusteollisuuden kilpailukykyä, tehokkuutta ja innovaatiokapasiteettia. Samalla rahaston perustaminen tukee tavoitetta vahvistaa yhtenäisiä ja avoimia EU:n sisämarkkinoita.
Rahasto koostuisi tutkimus- ja kehittämiskokonaisuuksista, ja siitä voitaisiin tukea yhteistyössä toteutettavia ja jäsenvaltioiden rajat ylittäviä suorituskykyjen kehittämiseen tähtääviä toimia Tuettavat toimet kattavat puolustusmateriaalin koko tutkimus- ja kehittämissyklin. Rahaston tavoitteena on tehostaa puolustusteollisuuden innovatiivisuutta.
Puolustusrahastolle esitetään 11,5 miljardin euron budjettia EU:n seuraavalle monivuotiselle rahoituskehyskaudelle vuosille 2021-2027.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Mikä olikaan EU armeijan suuruus tällä hetkellä? Siis se johon Suomikin on kuulemma turvannut.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Tuo EU:n Armeijan suuruus lienee sama kuin Suomen rauhanajan vahvuus,eli noin 300tuhatta sotilasta,eli toisinsanoen kyse Suomen omasta Armeijasta?!!!
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Ai ovvai. Kuka armeijaa johtaa? Ja rahaa toimintaan on että ranteita pakottaa. Ihan nytkö on aloitettu ja kaavailtu 11,5 miljardia. Mikä muuten on Yhdysvaltain puolustusbudjetti. Yhdysvalloissahan on populaa yli satamiljoonaa vähemmän kuin EU:ssa, joten EU:n budjetin täytyy olla suurempi. Eurooppalainen varmaan mielellään kertoo.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
No toi mun kommenttini oli piruilua!Ei kaiketi EU:lla mitään omaa Armeijaa/sotilaita ole?siksi laitoin ton arvion Suomen rauhanajan sotilasvahvuudesta?!!!
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Lisään vielä tuohon edelliseen kommentiini,että Suomen Armeijan taistelijavahvuus sodanaikana 280 tuhatta sotilasta!”Mies ja Nais oletettuja”!!!
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Hetkinen hetkinen. 11,5 miljardia kuuden vuoden ajalle. Ja puolustusvoimat yhdessä Eurooppalaisen kanssa hehkuttavat EU-armeijan tuomaa turvaa. Eikä koko homma ole edes alkanut, alkaa vasta ensi vuonna.
Ymmärrätkö Eurooppalainen miltä sinun väitteesi näyttävät ei-eu-uskovaisen silmissä?
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Tuo tietää mitä ilmeisimmin lisä maksuja,myös Suomelle?!Tuskin sisältyy tänävuonna laadittuun EU:n pudjettiin?!!!
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Eurooppalainen taitaa uskoa myös Joulupukkiin?!!!
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Nimimerkki Eurooppalainen tuolla ylempänä kertoilee suunnitelmissa olevan EU puolutusrahaston olevan yhtä kuin turvatakuu maallemme. No, sitähän ei se tule olemaan vaan kuten nettisivulla todetaan ”Euroopan komission ehdottama EKR on uusi rahoitusväline, jonka arvo on 13 miljardia euroa ja jonka tarkoituksena on vahvistaa Euroopan puolustustutkimusta ja valmiuksien kehittämistä. Rahaston tarkoituksena on rahoittaa sellaisia puolustusalan eurooppalaisia hankkeita, joilla puututaan jäsenvaltioiden yhdessä yksilöimiin suorituskyvyn puutteisiin. EKR: n lopullinen koko määritetään seuraavaa monivuotista rahoituskehystä 2021–2027 koskevien neuvottelujen yhteydessä.”
https://eu2019.fi/en/-/aloite-euroopan-puolustusrahaston-perustamisesta-esilla-helsingissa
Kyseessä on siis yksinomaan puolutustutkimusta ja valmiuksien kehittämistä varten perustettava uusi virasto EU organisaatioon. Kaiken jo siellä olevien virastojen lisäksi. Valmiudet=sotatarvikkeiden yhteishankinta.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti