Perussuomalaiset

Jarmo Hussi

Poliisi ja valtionsyyttäjä: Tämä ei ole vihapuhetta

3 kommenttia

Vihapuheesta on riittänyt puhetta viime aikoina. Monikin kertoo sitä kohdanneensa. Vihapuhetta ei ole määritelty lainsäädännössä, mutta termi kattanee sellaiset laissa määritellyt asiat kuten kunnianloukkaus, uskonrauhan rikkominen ja kiihottaminen kansanryhmää vastaan.

Asia ei kuitenkaan ole ongelmaton. Vihapuheen tunnistaminen on vaikeaa vaikka oikeusministeri toista väittää. Usein tapaukset täytyy ”koeponnistaa” poliisin tai jopa valtionsyyttäjän kautta ennenkuin selviää mikä on vihapuhetta tai ei.

Toimin tässä kuin huono dekkarikirjailija ja paljastan heti alkuun pari koeponnistettua tapausta jotka eivät ole vihapuhetta.

Esimerkisi poliisin mukaan on aivan luvallista julkaista twiitti jossa väitetään että muslimit ovat analfabeetteja imbesillejä, jotka sikiävät sekkujensa kanssa.

Miten tämä on mahdollista? Aikoinaan Tommi Parkkonen twiittasi että persut ovat analfabeetteja imbesillejä, jotka sikiävät sekkujensa kanssa. Poliisi tutki edellämainitun twiitin ja totesi ettei se ole vihapuhetta.

Suomessa on perustuslaki. Perustuslain tosessa luvussa luetellaan perusoikeudet. Kuudennessa pykälässä on määritelty yhdenvertaisuus:

Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä.

Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.

Kuten perustuslaissa lukee, vakaumus ja uskonto nauttivat samanlaista lain suojaa. Jos jotain vakaumusta edustavia voi nimitellä imbesilleiksi, voi myös uskontojen tai eri sukupuolien (huomatkaa monikko, olen sisäistänyt jotain tästä liberaalista ajasta) edustajia perustuslain takaaman yhdenvertaisuuden perusteella nimitellä samalla lailla.

Poikkeuksena on tosin pykälän alussa mainittu ketään ei saa ilman hyväksyttävää syytä. Olisi joskus mielenkiintoista kuulla mitkähän nämä hyväksyttävät syyt ovat, jos niitä on.

Samantyyppinen sananvapauden esitaistelija kuin Parkkonen on Husu Hussein. Poliisi tutki hänenkin twiittinsä. Kiitos Husun, voimme ilman pelkoa tokaista että kaikki demarit ja niiden äänestäjät/kannattajat ovat rasisteja, Yes i said it.

Toistaiseksi on hieman auki voiko juutalaisia tai homoja luonnehtia kuten toinen Hussein, al-Taee teki, vai jatkuuko poliisin ja syyttäjän liberaali linja tässäkin ja saamme edelleen puheenparttamme vapaammaksi. Jos poliisi hyväksyy al-Taeen puheet voimme pian sanoa… Otanpa sittenkin varman päälle enkä kesken prosessin lähde esittämään perustuslain yhdenvertaisuuden takaamaa toisenlaista esimerkkiä samoista puheista. Jos taas tuomio tulee saamme samaan syssyyn vihapuheeseen vertailumuodot: Hussi, hussimpi, Hussein.

Ja sitten valtionsyyttäjä Toiviaisen toimintaan. Toiviainen on todella ollut vauhdissa ja saanut aikaan tilanteen jossa on ajauduttu tilanteeseen jossa maassa on alettu soveltaa taannehtivaa lainsäädäntöä. Tarkoittaa sitä että asiat joita on tehty ennen lain säätämistä tulevat jälkikäteen rangaistaviksi. Viittaan tässä tapaus Räsäseen.

Samaan aikaan kun valtionsyyttäjä käynnisti Räsästä vastaan edelläkuvatunlaisen prosessin hänkin taisteli sananvapauden puolesta. Kyseessä on päätös joka koskee kirjaa Neitsythäkki.

Neitsythäkki on Ayaan Hirsi Alin kirjoittama kirja. Jostain syystä tämän rakkauden uskontoa käsittelevän kirjan kääntäjän nimi on jäänyt pois kirjasta. Eikä vain yksi kömmähdys riittänyt kirjan osalle. Kirjasta oli jäänyt pois myös pätkä: Muhammedin oppi on ilmeisesti tämä: on sallittua viedä parhaan ystävänsä lapsi. Meidän länsimaisten mittapuidemme mukaan Muhammed on perverssi mies. Tyranni. Hän vastustaa sananvapautta. Jos et tee kuten hän käskee, sinun käy huonosti. Se tuo mieleeni Lähi-idän suuruudenhullut vallanpitäjät: bin Ladenin, Khomeinin, Saddamin. Tuntuuko kummalliselta nähdä Saddam Hussein tässä seurassa? Muhammed on hänen esikuvansa. Muhammed on kaikkien muslimimiesten esikuva. Tuntuuko kummalliselta, että niin monet muslimimiehet ovat väkivaltaisia?” (lisäys sivulle 76)

Luulisi että valtionsyyttäjä seuraa tarkkaan millaisia tuomioita EIT:ssä on annettu Muhammedin kutsumiesta pedofiiliksi. Yle uutisoi 2018 EIT:n ratkaisusta joka koski itävaltalaisen luennoitsijan saamaa rangaistusta: Luennoilla nainen sanoi perimätietoon viitaten Muhammedin avioituneen kuusivuotiaan tytön kanssa ja olleen tämän kanssa sukupuoliyhteydessä, kun tyttö oli yhdeksänvuotias. Nainen oli jatkanut: ”56-vuotias ja 6-vuotias? Miksi kutsumme sellaista, jos se ei ole pedofiliaa?”

Mutta ei. Valtionsyyttäjä piut paut välittää EIT:n ratkaisusta vaan toteaa päätöksessään (Dnro 074/28/19) seuraavasti: Yleensä tulkinnallisena lähtökohtana on pidättyvä suhtautuminen sananvapauden rajoituksiin. Tulkinnassa on noudatettava suhteellisuusperiaatetta, jonka mukaan sananvapauden rajoitusta merkitsevän tulkinnan on oltava välttämätön ja hyksyttävässä suhteeessa rajoituksella tavoiteltavaan päämäärään nähden. Lisäksi on huomioitava, että poliittinen sananvapaus on sananvapauden ydinaluetta ja nauttii vahvinta suojaa riippumatta siitä, onko kyse poliitikoista, kirjalijoista yksityistä kansalaisista vai lehdistöstä. Sananvapaudella on korostunut merkitys myös taiteen alueella (HE 317/2010 s. 42) Taiteen vapaus on turvattu perustuslain 16 pykälän 3 momentissa.

Kaikkia joita asia kiinnostaa kehotan tilaamaan kyseisen päätöksen. On sen verran voimakasta sananvapauden puolustusta jonka perusteella ihmettelenkin valtionsyyttäjän toimintaa tapauksissa Räsänen ja Mäenpää.

Ja totisesti totisesti Hirsi Alille suojaa annetaan. Se selviää kun luette em. kirjan.

Jos jotain tämä kirjoitus provosoi, ärsytti, järkytti ja jos se jonkun mielestä sisälsi loukkaavia ilmaisuja muistutan että kirjoitukseni on poliittista taidetta joten se on sananvapauden ydinaluetta ja nauttii vahvinta suojaa riippumatta siitä, onko kyse poliitikoista, kirjalijoista yksityistä kansalaisista vai lehdistöstä. Lisäksi sananvapaudella on korostunut merkitys myös taiteen alueella (HE 317/2010 s. 42) Taiteen vapaus on turvattu perustuslain 16 pykälän 3 momentissa.

Seuraava kirjoitukseni: Suojavälineitä Marduusian markkinoilta?

Edellinen kirjoitukseni: Oberammergau peruttu?

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Nimetön
#1

Vanha sanontahan kuuluu,mitä serkumpi,sen herkumpi!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#2

Kukahan se tuosta edellisestä kommentistani mielensä pahoitti?.En tarkoittanut solvata sillä ketään!En mitään Kansanryhmää,enkä Poliittistaryhmää,enkä yksityistä henkilöä.Tuo kommenttinihan on täysin huumoripohjalta heitetty.Muunmuassa entinen Kansanedustaja Rosa Meriläinen on tokaissut TV-lähetyksessä saman vitsin.Olikohan Uutisvuoto?vai joku muu?.Kyllä on herkkähipiäistä porukkaa ei voi muuta sanoa?!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Niin lisätään nyt vielä,uskonnollinenryhmä tuohon edelliseen kommenttiin.Eli myöskään edellämainittua ryhmää en tarkoittanut tuolla alkuperäisellä kommentillani.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000