Perussuomalaiset

Jarmo Hussi

Minä, kuntien ja valtion talouden pelastaja

7 kommenttia

Valtio ja kunnat ovat kasaamassa budjettejaan ja nyt pitäisi löytyä rahaa. Jälleen asiasta on tehty turhan vaikea, vaikka ratkaisut ovat helppoja. Niiden käyttämiseen tarvitaan vain rohkeutta.

Kunnat ja valtio voivat paikata budjettinsa tuomalla maahan runsaasti pakolaisia. Kuten Jari Tervo aikoinaan sanoi pakolaisten ottaminenhan ei maksa kunnille mitään koska valtio maksaa viulut.

Mistä valtio saisi rahaa? Samoista pakolaisista. Yle, joka tunnetusti kertoo ettei ole valemedia julkaisi 2016 uutisen Raportti: Pakolaisiin satsattu raha palautuu nopeasti ja lähes kaksinkertaisena.On iso harhaluulo, että pakolaiset olisivat länsimaille taakka, sanoo raportin laatinut Philippe Legrain. Jokainen euro saadaan takaisin miltei kaksinkertaisena jo viidessä vuodessa, hän laskee. 

Kuka on Philippe Legrain? Hän on EU:n komission puheenjohtajan entinen talousneuvonantaja. Kuten näemme EU:n voitosta voittoon ja menestyksestä menestykseen kulkeneesta taloudellisesta noususta ja euorovaluutan menestyksestä Legrain ei ole mikään turha kynäilijä.

Siksipä hallituksen ja kuntien onkin pikimmiten laskettava mikä on budjettivaje ja laskettava kustannukset mitä yhden pakolaisen elättäminen vaatii. Samalla voitaisiin käydä läpi laskelmat paljonko kunnat ja Suomi on hyötynyt tähän asti humanitaarisesta maahanmuutosta. Tältä pohjalta voidaan laskea nyt tarvittavien budjettia tasapainottavien pakolaisten määrä.

Joku huutaa nyt että ei ei ei, jo nyt pääkaupunkiseudulla toimeentulotukiasiakkaista 51% ovat ulkomaalaistaustaisia. Niin, siinäpä se. Maahanmuuttoa ei pidä käsitellä monoliittina.

Koska yle ei ole valemedia voimme päätellä että ulkomaalaiset toimeentulotukiasiakkaat eivät ole pakolaisia, vaan kyse on työperäisistä maahanmuuttajista. Vihreiden haaveilemat 80 000 työperäistä maahanmuuttajaa ovat siis vastuutonta puhetta ja politiikkaa. Sen sijaan jos vihreät suostuisivat muuttamaan linjaa niin, että kyse olisikin 80 000 pakolaista olisivat taloudelliset vaikutukset ylen uutisen perusteella hyvinkin positiivisia.

Ajatuspaja Suomen perusta on laskenut kustannuksia. Siellä elinkaarikustannukset ovat vaihdelleet miljoonan euron kummankin puolen per henkilö. Koska raha tulee nopeasti tuplana takaisin voidaankin todeta: pakolaiset, Suomen uusi Nokia. Tai ytimekkäästi Alexander Stubbia mukaillen: Pakolaiset ovat rikkaus, ei mulla muuta.

Myös maahanmuuttajille osoitetuille kursseille on katsottava keitä sinne otetaan. Taannoin kohistiin kurssista jossa opetettiin maahanmuuttajia pyöräilemään. Kustannus per henkilö oli 900€. Jos kurssille osallistuu henkilö joka on työperäinen maahanmuuttaja, niin turha on odottaa rahaa takaisin. Sen sijaan Philippe Legrainin raportin mukaan pakolaisen polkaistessa pyörää polkaisee hän vajaassa kahdessa vuodessa melkein kaksi tuhatta tuosta vaan valtion, kunnan tai järjestön kassaan.

Ja nyt koronapakettiin. Suomi on saamassa EU:lta kolme miljardia. Tosin tämän kolmen miljardin saaminen maksaa Suomelle yli tuplasti mitä Brysselin kautta kierrätetään. Tämäkin on muutettavissa toisin päin. Mutta siihen tarvitaan rohkeaa Suomen etujen puolesta toimimista ja selkärankaa. Paketin hyväksymiseen EU:ssa tarvitaan yksimielisyys. Siksipä tässä on pelin paikka: Suomi ilmoittaa kaatavansa paketin.

Eikä aikaakaan kun Brysselistä kuuluu kutsu neuvotteluun. Suomi saadaan paketin taakse helposti: Suomi maksaa kolme miljardia, mutta saa kuusi, tai kun etumerkkiä muutetaan, miksi ei saman tien yhdeksän miljardia. Onhan Virokin saamassa kahdeksan miljardia. Palatessaan neuvotteluista yksityiskoneella, hallituksen kunnianhimoisen ilmastotavoitteen mukaisesti, olisi tällä kertaa pääministeri Marinilla varmasti aikaa kommentoida saavutettua neuvottelutulosta medialle.

Edellinen kirjoitukseni: Opetusministeri Saramo, hyvä veli

Seuraava kirjoitukseni: Tutkimus: Demokraattien lahjoittajat työttömiä

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


7 kommenttia
Nimetön
Utelias
#1

Jarmo , eikös ole kummallista , että YLE saa kirjoitella puuta / heinää mielinmäärin, ihmiset vaan uskoo ja Uskoo ?!? Mutta jos persut puhuu / kirjoittaa asiaa eli Totta niin sitä väännetään ja käännetään , joka suuntaan väärirtellään !!? Se on sitä persujen , pelkäämistä !?!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Eikun se on typeryyden karttamista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Toisille, kuten edelliselle kommentoijalle kelpaa totuusarvoltaan heikommatkin uutiset. Taitaa oikein toivoa että hänelle valehdellan.Saa yleverolle vastiketta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#5

Heti toinen kommentti vahvisti havaintosi oikeellisuuden.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Aliina
#4

YLE ja poliitikot pettävät itseään kertomalla näitä satuja siitä, kuinka Suomi saa – ostajia viennilleen, rahaa investointeihin. Valehtelulla yritetään varmaan ylläpitää edes jonkinlaista itsekunnioitusta, vakuuttaa edes itselleen, että diili on hyvä, kun miljardeja heitetään itseään rikkaimmille maille. Poliitikon työ on psykologiaa silloin kun täytyy muuntaa mustaa valkoiseksi.

EU:ta rakastava rehellinen sanoisi suoraan, menetämme paljon rahaa, eikä vastinetta rahoille ole todennäköisesti saatavissa, mutta hienoa kuulua yhteisöön, jonka arvoista kannattaa maksaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#6

Kokoomuksen Mykkänen totesi,että ostamme tällä EU:n Elvytyspaketilla turvallisuutta itsellemme?!Samaa jarkonia toisti Valtiovarainministeri Vanhanen Eduskunnankyselytunnilla?!!Onko turvallisuus sitä,että jatkuvasti EU,niinkuin Suomikin otta lisää maahanmuuttajia,joista ei juurikaan ole muuta hyötyä,kuin turvattomuuden lisääntyminen!EU:n sotilaalliset turvatakuut ovat olemattomat!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#7

Hei. Kiitos vihainen Nimetönkin. Tulipa mieleen; ettei hallituksellamme; vaan; ole; ’ketunhäntä’ ’kainalossa’: vääräuskoisten suhteen; joihin sairastuneina lukevat luultavasti,-ja käytöksestä päätellen meidätkin; kantasuomalaiset. Ettei vaan seura ole jo tehnyt heitä; heidän kaltaisikseen. mehän alamme olla jo; vääräuskoisia ja muslimeillahan on ohjelmansa; vääräuskoisille. Herra meitä auttakoon ja armahtakoon. Aamen. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000