Perussuomalaiset

Jarmo Hussi

Katsaus uutisointiin

6 kommenttia

Katsaus jälleen siihen mitä uutisia valtamedia on katsonut tarpeelliseksi olla kertomatta ja mitkä uutistapahtumat eivät narrartiivijournalismin harjoittamisen vuoksi ansaitse tulla seuratuksi loppuun.

Aletaanpa tuoreimmalla: Ilmoittaako punklegenda Johnny Rotten äänestävänsä Trumpia jos media ei kerro. Kyllä vain.

Onko Floridan poliisien järjestö antanut ensimmäistä kertaa historiansa aikana suosituksen äänestää tiettyä ehdokasta? Kyllä vain. He suosittelevat Donald Trumpin äänestämistä.

Ammuttiinko Trumpin kannattaja Denverissä jos media ei kerro? Kyllä vain. Vasemmistolainen Matthew Dolloff heilui tv-kanavan turvamiehenä ilman valtuutusta toimeen ampuessaan kylmäverisesti Trumpin kannattajan. Tällaisen tapahtuman uutisoiminen ei sovi esimerkiksi ylen narratiiviin. Ylehän on aiemmin uutisoinut mm. protestoijien päälleajosta ja siitä johtuneista kuolemista rasismin vastaisessa mielenoisituksessa. Kertoi uhrien nimet, mutta jätti kertomatta yliajajan, Dawit Keleten nimen koska se olisi vesittänyt narratiivia.

Kaadettiinko tällä viikolla, Abraham Lincolnin ja Theodore Rooseveltin patsaat jos media ei kerro? No kaadettiin. Jos media olisi kertonut, tapahtumia olisi luonnehdittu rauhanomaisiksi mielenosoituksiksi.

Onko Joe Biden haastettu jälleen oikeuteen jos media ei kerro? Kyllä vain. Tällä kertaa asialla ovat olleet valkoista ylivaltaa kannattavaksi järjestöksi leimattu Proud Boys.

Siitä pääsemmekin näppärästi Kyle Rittenhouseen jonka asianajaja on jo esittänyt Bidenin kampanjalle haasteen samasta asiasta, eli leimaamisesta valkoisen ylivallan kannattajaksi. Rittenhousen vakavimmista syytteistä tultaneen luopumaan. Sen sijaan tilanteessa ensimmäsenä aseensa laukaissut vasemmistolainen Joshua Ziminski on saanut tapahtumasta syytteen.

Sekoileeko Joe Biden jos media ei kerro? Kyllä ja kunnolla. Ohiossa Joe oli jälleen hukassa. Hän ilmoitti olevansa ehdolla senaattiin, pyysi tukea olemattomalle nettiosoitteelle ja jättäessään lavan hän kyseli kumpaan suuntaan hänen pitäisi mennä. Oikealle Joe, oikealle.

Media ei myöskään ole kyennyt kertomaan Jenkkilän hyperdeflaatiosta, koska Las Vegasissa pitämässään puheessa Biden joutuu laskemaan minimipalkkavaatimuksensa hetkessä viidestätoistamiljoonasta viidentoistatuhannen taalan jälkeen viiteentoista dollariin tunnilta. Vegasissa pidetyn puheen taltionnin perusteella näyttää siltä että kampanja on hankkinut maskit samoista epäilyttävistä lähteistä joiden kanssa HVK:kin kävi keväällä kauppaa.

Sen sijaan on kehuttava Bideniä siitä että hänen tilaisuuksissaan turvavälit kannattajien kesken on ollut helppo pitää.

Trumpin tilaisuuksista ja siellä noudatetuista etäisyyksitä media on ollut huolissaan täälläkin.

Kuulusteliko senaatti FBI:stä potkut saanutta johtajaa James Comeytä Trumpin väitetystä vehkeilystä Venäjän kanssa jos media ei kerro? Kuulusteli jo hyvän aikaa sitten. Onkin ihmeellistä että mediamme on menettänyt mielenkiintonsa asiaa kohtaan, onhan se repinyt otsikoita asiasta jo useita vuosia.

Onko mielenkiinnon menetyksen syynä se että kuulusteluissa puhetta johtaneen senaattori Lindsey Grahamin yhteenvedossa ilmenivät asiasta seuraavat seikat: prosessi käynnistettiin ennen edellisiä presidentinvaaleja tarkoituksena mustamaalata Trump sekä kääntää huomio Hillary Clintonin sähköpostiskandaalista. Siksi demokraatit palkkasivat vieraan vallan agentin joka palkkasi venäläisen vakoojan tekemään kansion Trumpista. Kansio oli täynnä valeita ja väärää tietoa.

Hälytyskellojen olisi luullut soivan FBI:ssä jo siinä vaiheessa kun kansiossa väitettiin että Venäjällä olisi konsulaatti Miamissa. Eipä sitä aiheuttanut sekään että erään tutkinnassa olleen henkilön oli väitetty käyneen Prahassa tapaamassa venäläisiä. Senkin väitteen todenperäisyyden tarkistaminen FBI:lle olisi ollut helppoa.

FBI kysyi CIA:lta tekeekö eräs henkilö yhteistyötä CIA:n kanssa. Myönteinen vastaus väärennettiin FBI:ssä kielteiseksi ja kyseinen henkilö joutui syytteeseen. Nyttemmin FBI:ssä sähköpostin väärentänyt henkilö on teostaan syytteessä.

Siitä päästäänkin vaali-iltaan 2016. Menikö Hillary Clintonilta ns. kuppi nurin kuullessaan hävinneensä vaalit jos media ei kerro? Kyllä vain. Huutoa, rikottuja tavaroita ym. Turvamiehet kertovat Clintonin mylvineen FBI:n silloiselle johtajalle James Comeylle että tappio oli hänen syytään. Camoon Hillary, mitä Comeyllä oli tappion kanssa tekemistä?

Päivitys:

Seuraavaksi saamme jännittää kiinnostaako mediaa vuorokauden sisään esiin tullutta tietoa Hunter Bidenin e-maileista jotka kertovat Hunterin käyttäneen isänsä nimeä hyväksi Ukrainan liiketoimissa. Joe Biden on aiemmin kieltänyt tämän. Tiedot sähköposteista on saatu Hunterin tietokoneesta ja ulkoiselta kovalevyltä jotka hän jätti korjattavaksi. Hän ei kuitenkaan lunastanut niitä. Korjauksen sopimusehdoissa sanotaan että huoltotöitä säilytetään tietyn ajan jonka jälkeen niitä kohdellaan löytötavarana. Huomattuaan mitä tietokone sisältää otti yrityksen omistaja yhteyttä FBI:hin. FBI:llä on ollut aikaa tutkia tietoja noin 10 kuukautta saamatta mitään aikaan. Ilmeisesti tuskastuttuaan, jostain syystä hitaaseen FBI:n toimintaan, liikkeen omistaja toimitti kopiot tiedostoista Rudy Giulianin lakimiehelle.

Ja lopuksi Suomeen. Sunnuntaina yle kertoi noin tuhannen siirtolaisen rantautuneen Kanarialle. MTV kertoi samaan aikaan kyseen olleen pakolaisista. Siksipä soitin MTV:lle ja kysyin onko Kanarialla tapahtunut kaksi rantautumista. Puhelimeen sattui uutisen kirjoittanut toimittaja joka kertoi kyseen olevan samasta tapauksesta. Alkuperäisessä uutisessa oli käytetty termiä migrant, siirtolainen, mutta koska hänen mielestään kyse oli pakolaisista niin hän käytti kyseistä sanaa. Näin sitä pitää. Joka tapauksessa tällä kertaa pointsit ylelle, saitte ainakin tämän oikein. Maikkarin uutisten katselijoilla oli jälleen oikeus seurata uutisen sijaan uutiseksi naamioitua mielipidekirjoitusta.

Edellinen kirjoitukseni: YLE, verorahoilla toimiva valemedia

Seuraava kirjoitukseni: Tapaus Biden: Valtamedia kaivamassa omaa hautaansa

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


6 kommenttia
H Moilanen
#1

Joe Biden tuntuu olevan samassa pisteessä kuin häntä ennen olivat loppuaikoinaan meidän UKK ja itänaapurin Leonid Brežnev. Taluttajaa tarvitaan jatkuvasti.

MTV:n uutisotsikko isolla printillä tänään: ”Arktinen merijää kutistui ennätyspieneksi, jo 10 vuoden päästä saatetaan nähdä täysin sula pohjoisnapa”.

Leipätekstin alussa selviää, että ei sulanutkaan ennätyspieneksi. Useat lukevat vain otsikon ja jäivät väärään käsitykseen. Toimittajana Päivi Mäki-Petäjä MTV.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#2

Hei. Kiitos Jarmokin. Sinä ”matkaat”; Totuudesta,-Totuuteen; ja niitä tuntuu; Onneksemme riittävän. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Hyvä kirjoitus!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#4

Jarmo , minäkin ihmettelin , sitä pakolais / siirtolais sanaa !?! Että mistäs niitä pakolaisia nyt Pukkaa ??!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Hienoa että valtamedian valheet ja vääristely tulevat julki.
Odotan sitä päivää, että Suomeen saataisiin edes yksi rehellinen ja normaali media.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Aliina
#6

Mitä ihmettä valtamedian toimittajat tekevät Yhdysvalloissa, jos he ovat vain toistamassa amerikkalaisen liberaalin median valheita. Hesarin toimittaja laittoi otsikoksi HarrisPence -väittelyn jälkeen ”Säyseä väittely osoitti, millaista politiikka voi olla Trumpin jälkeen”. Eli sivistynyttä. Ei sentään kokonaan Trumpin syyksi laittanut kansan kahtiajakautumista. YLE rummutti vielä vuosi sitten päivittäin Muellerin Venäjä-salaliittoa Trumpin kaatamiseksi, eikä mitään kuulu nyt Hillaryn paljastumisesta asian aloittajaksi.
Sokeutta, missä on mukana vahvaa uskoa demokraattien sopivuuteen johtamaan maata paremmin ja/tai puhdasta Trumpin ja republikaanien vastaista agendaa ja lännen vallannutta woke-liberalismia. Oikeisiin tietoihin perustuva ja merkityksellinen journalismi loistaa poissaolollaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000