Perussuomalaiset

Jarmo Hussi

Jälleen osoitus suomalaisesta rasismista ja apartheidista

5 kommenttia

Olen pöyristynyt. Vaikka olen pöyristynyt aloitan kirjoitukseni määritelmillä rasismista ja apartheidista:

Rasismi on oppi tai ideologia, jonka mukaan rodulliset tai etniset erot ihmisryhmien välillä oikeuttavat ryhmien välisen epätasa-arvon. Yksi rasismin muoto on rasismi ilmapiirinä, käytäntöinä ja olosuhteina, joilla tarkoitetaan yhteyskunnan rakenteista ja toimintatavoista johtuvaa eriarvoisuutta etnisten ryhmien välillä.

Apartheidilla tarkoitetaan seuraavaa: Apartheid (suom. erillisyys) tarkoittaa Etelä-Afrikan unionissa ja tasavallassa vuodesta 1948 vuoteen 1991 saakka harjoitettua rotuerottelupolitiikkaa, jossa maan väestö jaettiin valkoisiin, mustiin, intialaisiin ja värillisiin (jotka olivat pääasiassa maahan tuotujen malaijiorjien ja mustien jälkeläisiä). Apartheid oli laillistettua rotusortoa.

Ja nyt kun termit on määritelty voin kertoa pöyristymiseni syyn. Sain kuulla tänään että Suomessa on järjestetty rasistinen kauneuskilpailu. Olen pöyristynyt siitä että media ei ole ottanut asiaan tuomitsevaa kantaa. Toisaalta mitä voi odottaa medialta, kun sen toimintaan ja toimittajiin on leivottu rakenteellinen rasismi.

Jotta minua ei syytetä maalittamisesta jutun henkilöiden nimet, kilpailun ja julkaisun nimi on muutettu.

The Face of Snow Queen on kauneuskilpailu, jonka tarkoituksena on esitellä suomalaista kauneutta. Kilpailun tarkoitus on antaa nuorille suomalaisille valkoisille naisille, jotka ovat syntyneet tai asuvat Suomessa alustan heidän kauneutensa, myös ennen kaikkea kulttuurinsa, kykynsä ja luovuutensa esittelemiseksi. Haluamme kannustaa heitä olemaan luottavaisempia, itsevarmempia ja tavoitteellisempia, kilpailun tiedotteessa todettiin.

Öhtulehti esitteli aiemmin finalistit. Heidän joukostaan voittajaksi kruunattiin Espoon Opinmäen kampuksella lauantaina järjestetyssä finaalissa 27-vuotias Anja Mähönen. Hius- ja kauneudenhoitoalalla opiskeleva Mähönen on lähtöisin Pohjois-Savosta.

Ensimmäiseksi perintöprinsessaksi kruunattiin Sirkka Kivelä, 29, jonka juuret ovat Etelä-Pohjanmaalla ja toiseksi perintöprinsessaksi Terhi Heikkinen, 22, jonka juuret ovat Kainuussa. Heikkinen oli myös yleisön suosikki.

Muiden kauneuskilpailujen tapaan The Face of Snow Queen -kilpailussa oli kykykilpailu, uimapukukierros, haastattelu ja iltapukukierros. Lisäksi yhdellä kierroksella osallistujat esittelivät oman maakuntansa kulttuuria esimerkiksi pukeutumalla maakuntansa tai kotipaikkakuntansa kansallispukuun.

Jutun otsikkoa muokattu 21.11.2020 klo 12:32: kisaajat ovat kantasuomalaisia eivätkä ainoastaan valkoihoisia.

Että näin. Kyseinen lehti ei sanallakan paheksunut tapahtunutta, ei tuonut esille kilpailun rasistista luonnetta eikä sitä että kilpalun osanottoa ei ollut rajattu vain etnisyyden vaan myös sukupuolen perusteella. Miten Suomessa voi julkaista yhä tällaisia uutisia vuonna 2020 puhumattakaa että järjestetään tällaisia kilpailuja. Oletan että ainakin yhdenvertaisuusvaltuutettu tulee ottamaan asiaan tuomitsevan kannan.

Edellinen kirjoitukseni: Välitilinpäätös

Seuraava kirjoitukseni: Kysymys oikeusministerille: Perussuomalainen oikeusministeri

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
Nimetön
#1

Sosialistien rasismikäsitys toimii vain yhteen suuntaan. Paljonkohan kantasuomalaiset veronmaksajat ovat joutuneet pulittamaan tuostakin tummaihoisten eikun afrosuomalaisten leikkimissikisoista?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#2

Niin mitä voi odottaa , medialt ?!? Jos sen toimintaan on rakennettu rasistinen, meininki !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kantis
#3

Antaa heidän kisailla ihan ”omissa oloissaan”. Ei tämä kisa nyt ole mitään rasismia. Nättejä tyttöjä heilläkin on.
Kotimaasta: kantiksilla on ”aina” ollut missikisat joissa ei ole syrjitty miehiä, kun eivät ole mukana poseeraamassa. Syyt ovat biologiset. Vain naaraille. Tosin tästäkin on nyt vedetty herne nenään. Eli siitä vaan miehet ja naiset kisaamaan samassa sarjassa kauneudellaan.
Tosin on sanottava se tosiasia, että kauneus on melko lailla poissa Miss Suomi- kisoissa. Siellä jotkin muut ominaisuudet ratkaisevat – ei kauneus. Mielestäni kaupan kassalla näkee kasvoistaan nätimpiä nuoria naisia.
Siis: annetaan arvo tummaihoisten kilpailulle. Ihaillaan kauniita osanottajia voittajaa. Se on heille suuri hetki. Ehkä ainoa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Tuollaisen syrjinnän kannattajille löytyy nimikin. Heidän harjoittamansa toiminnalle myös ja sen löytää kirjoituksen otsikosta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#5

Markus Kuotesaho mukaan missikisoihin voittaa mennen tullen!:):):)

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000