Perussuomalaiset

Jarmo Hussi

Ihanko totta? Kielenkäytön kovenemisen syy persuissa

32 kommenttia

Helsingin Sanomien poliittisen, anteeksi, politiikan toimituksen esimies Jussi Pullinen on tänään osoittamassa poliittisen näkökenttänsä tasapuolisuutta tai puoltavuutta kommentissaan Perussuomalaisten johdolla politiikan kielen­käyttö kovenee tavalla, josta ei kannata vaieta.

Kun kirjoituksen lukee, huomaa että Pullisella on vaivanaan poliittista kenttää koskeva putkinäkö jonka takia hän näkee vain mitä perussuomalaiset tekevät tai sitten häntä vaivaa viherpunakaihi joka estää näkemästä mitä kentän vasemmalla laidalla tapahtuu.

Pullinen aloittaa kirjoituksensa lauseella Perus­suomalaisten poliitikkojen viime päivät ovat olleet retorisesti värikkäitä. Tällä hän viittaa Mauri Peltokankaan facebookkirjoitukseen jossa hän kutsuu ministereitä persrei’iksi.

Syyn Pullinen tuo kommentissaan esiin: Ilmauksella Peltokangas arvosteli ministereitä siitä, etteivät he ole hänen mielestään tarpeeksi selväsanaisesti tuominneet perussuomalaisen paikallispoliitikon ja eduskunta-avustajan Pekka Katajan rajua pahoinpitelyä, josta HS:kin julkaisi sunnuntaina laajan artikkelin.

Jos HS, joka ei käsittääkseni ole ministerin virassa eikä pitäisi olla poliittinen toimijakaan (ei ainakaan myönnä sitä), julkaisee asiasta artikkelin niin se ei ole sama asia jos ministerit ovat jättäneet asian tuomitsematta.

Jokainen voi itsekseen arvioida ministerien reaktioita ja sitä, onko Suomen poliittinen järjestelmä tuominnut poliitikon pahoinpitelyn tarpeeksi selväsanaisesti.

Olen arvioinut. Ja olen miettinyt, mutta Pullinen voisi miettiä mikä paskamyrsky mediassa olisi noussut jos kohteena olisi ollut joku vasemmistolainen poliittinen toimija. Olisiko media nyt vaatimassa poliitikkoja tuomitsemaan tapahtuneen? Millaisia ulostuloja asian tiimoilta on ministerien osalta tapahtunut? Niin…

Arvioita Peltokankaan kielenkäytöstä sen sijaan ei tarvitse miettiä kauan: se on rumaa ja turhaa uhittelua, joka ei anna käyttäjästään erityisen sympaattista kuvaa. On on, mutta ymmärrän Peltokankaan turhautumisen politiikan sekä lehdistön kaksinaismoraaliin.

Ja sitten Pullinen osoittaa jälleen yksisilmäisyytensä: Puolueen piiristä on viime päivinä kuultu rankkoja ilmauksia myös varsinaisen politiikan kentällä. Siellä puolue on ottanut käyttöön äärimmäisyydet, joilla poliittiset kilpakumppanit maalataan haastajien sijasta vihollisiksi. Ensitahdit löi puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho sananvaihdossa vasemmistoliiton avustajan Dan Koivulaakson kanssa. Ensitahdit löi siis Jussi kun vastasi. Mielenkiintoinen logiikka. Milloin näemme HS:ssä rikosuutisen jossa kerrotaan tappelun alkaneen kun lyöty löi takaisin.

Koivulaakson käyttämää termiä trollioikeisto Pullinen ei noteeraa koventuneeksi poliittiseksi kielenkäytöksi. Ei tietysti koska sanoja ei ole perussuomalainen. Lukijoille taustatiedoksi että ennen poliittista virkanimitystään Dan Koivulaakso oli tunnettu poliittista väkivaltaa ihannoivista kirjoituksistaan. Hallitusneuvotteluissa hänet nostettiin Oikeusvaltion kehittäminen-työryhmän puheenjohtajaksi. Hänen sanoutumisensa irti kirjoituksistaan riitti medialle sekä vasemmistoliitolle.

Seuraavaksi ruoditaan Halla-ahon twiitin sisältöä: Halla-ahon vastaus on monelle kryptinen mutta sisältää useita viittauksia poliittiseen väkivaltaan. Hyvä huomio. Niin punakaarti kuin antifa ovat väkivaltaisia vasemmistolaisia järjestöjä.

Antifa on erityisesti Yhdysvalloissa keskusteluun noussut antifasistinen järjestö, jota erityisesti maan oikeisto syyttää mellakoiden lietsomisesta. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on todennut harkitsevansa Antifan julistamista terroristijärjestöksi. En tiedä onko Li Andersson, jolta en muista kuulleeni tapaus Katajan tuomitsemista, harkitsevansa Antifa-tarran poistamista läppäristään. En myös muista että Pullinen tai Hesarin poliittinen, anteeksi, politiikan toimitus olisi vaatinut Anna Kontulaa tilille totalitaarisen aatteen kannattajaksi, kommunistiksi julistautumisesta tai Anderssonia vastaavasti marxilaiseksi julistautumisesta. PSM on tärkeää HS:n poliittiselle, anteeksi, politiikan toimitukselle. PSM tarkoittaa Perussuomalanen Speech Matters. Tai oikeammin OPSM, OnlyPSM.

Sitten Pullinen syyttää Vallinia ja Peltokangasta sydämistymisestä Sanna Marinin tuhlaamiseen. Niin. Koronapaketti oli kai HS:n poliittisesta, anteeksi, politiikan toimituksesta suuri voitto Suomelle ja suomalaiselle veronmaksajalle. Sehän oli kuin mopon viritys. Jos teho ei laske enempää kuin 40% viritystä voidaan pitää onnistuneena. EU:ssa prosentti on -60, ja siihen jälleen suunnilleen päästiin.

Perussuomalaisten ulostulot panevat taas miettimään, minne Suomen poliittinen keskustelukulttuuri on hiipimässä. Hyvä että Hesarin poliittisen, anteeksi, politiikan toimituksen esimies herää edes jossain vaiheessa miettimään mihin politiikan kielenkäyttö on hiipimässä. Hei herätys. Aikaa olisi ollut aiemminkin miettiä sitä. Miksi Pullinen ei herännyt jo silloin kun paskapuhetta-Andersson esiintyi A-studiossa? Missä kirjoitus? Aihetta olisi ollut. Edellisessä kuussa HS oli jo kirjoittanut kommunistiksi julistautuneen Kontulan mahdollisesti syyllistyneen antisemitismiin. Ja värikäs vasemmistoliittolainen kielenkäyttö jatkui keväällä mutta ei johtanut kolumniin. Li Andersson ei tällä kertaa palkinnut Misha Dellingeriä viralla kuten Koivulaaksolle kävi vaikka hänen twittertilinsä sisältö on ollut samanlaista sakeaa kuin Koivulaakson kirjoitukset. Tämä kaikki noin puolentoista kuukauden sisään.

Joten kysymys Helsingin Sanomien poliittisen, anteeksi, politiikan toimituksen esimiehelle: olisiko esittämäni poliittiset puheenvuorot ansainneet oman kolumninsa? Vai onko niin että ministerin kutsuminen, vieläpä joukossa naisministereitä ja ainakin yksi julkihomo, persrei’iksi raskauttavampaa kuin väitteet paskapuheesta, avoimen antisemiittiset lausunnot sekä poliittisen väkivallan ihannointi sekä siihen yllyttäminen. Millä puheet punnitaan toimituksessa Pullinen? Intersektionaalisen feminismin vaa’alla kenties?

Olen lähettänyt linkin Helsingin Sanomien poliittisen, anteeksi, politiikan toimituksen esimiehelle jos hän haluaa sitä kommentoida.

Jälkikirjoitus. Kommenteissa oli asiallinen kysymys mikä erottaa persreiän peräsuolesta. Ehkä Helsingin Sanomien poliittisen, anteeksi, politiikan toimituksen esimies osaa vastata. Olisiko hän ottanut asiaa esille jos Peltokangas olisi käyttänyt Husu Husseininkin käyttämää ilmaisua peräsuoli persreiän sijasta? Vai onko niin että poliittiselle toimitukselle ei ole tärkeää mitä sanotaan vaan kuka sanoo? Tällaiselle toiminnalle on oma nimityksensä. Osaisikohan Jussi Pullinen kertoa mikä se on.

Edellinen kirjoitukseni: Media, joko BLM meni muodista?

Seuraava kirjoitukseni: Katsaus uutisointiin

Osallistu keskusteluun!


32 kommenttia
Lurpsis
Hämmentynyt
#1

Pullinen on yleensä kohtalaisen asiallinen, mutta kun lehden agendaan kuuluu punavihreiden nuoleskelu, niin pitäähän heitä miellyttää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Kaikki ne punavihreät yhdessä kuorossa rääkyy ja lurpsis-toisiaan (oli muuten kommentoijalla mainio nimimerkki 🙂 ) jotta virat ja työpaikat ja some-suosio säilyisivät.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Miten nimittelyt ”peräsuoli” ja ”persreikä” eroavat toisistaan? Ai niin, ensimmäistä nimittelyä käytti yhteiskuntaamme rikastuttava aina rehellinen Husu ja seuraa nimittelyä käytti perussuomalainen. Mutta vain toisesta nousi kohu.
Kaksilla rattailla ihahhhaa jihaaa…. 🙂

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Vähän tähän kaksilla rattailla menoon liittyen, Yle uutisissa tänään Katajaan kohdistuneesta murhayrityksestä:

”Tekopaikalta on nähty poistuvan kaksi tummiin pukeutunutta henkilöä, joihin liittyviä havaintoja poliisi edelleen kaipaa.
Vihjeet voi ilmoittaa numeroon …. tai sähköpostitse osoitteeseen …”.

No nyt on KRP sentään edistynyt tutkimuksissaan: siis kaksi tummiin pukeutunutta henkilöä ja ovat poistuneet paikalta. (Hemmetti niinhän Kataja heitä kuvaili!!) Eli muita tietoja tapauksen tutkimiseksi ei sitten ole. Edelleen poliisi ja KRP odottavat vihjeitä…. anna mun kaikki kestää, siellä on oikein Sherlockit vauhdissa, odotetaan vihjeitä kahviautomaatin vieressä että kohta voi kännykkä soida… voi hyvää päivää! Ikinä ei tekijöitä saada kiinni tällä toiminnan asteella.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#11

Seurasivat pankkiautomaatilta :

”– Miehet veivät rahapussini mennessään. Siellä oli aika paljon rahaa: joku 1 400 euroa, kun olin nostanut käteistä matkaa varten. Lisäksi lompakossa olivat pankkikorttini ja kaikki, Kataja kertoi Keskisuomalaiselle.”

Miksi nostaa rahaa kun kortilla voi maksaa ? Turvallisempaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#17

Ei ole tarkoituskaan saada ilmeisesti,koska väkivallan kohteena oli Perussuomalainen???

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#13

Kiitos Nimetön peräsuoli-kommentistasi. Oli päässyt unohtumaan vaikka asiasta olin jo kirjoittanut.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#14

Ei mitään, kyllä tuossa blogissanne oli jo hyvin kuvattu missä mennään politiikassa. PS:n nousua suurimmaksi puolueeksi pelätään niin valtamediassa kuin punavihreässä leirissäkin. Ei muuta kuin voittoisasti kohti kuntavaaleja nyt ensin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#19

Missäs paska muualla kun rattailla???

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#20

Tuo edellinen kommentti näköjään lipsahti väärään paikkaan.Oli tarkoitettu vastaukseksi nimim.Nimettömälle joka kommentoi kaksillarattailla ajamisesta ihahhhaa jihaa….

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Erinomainen kirjoitus Hussilta!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hölmölän asukki
#5

Jos Suomessa oikeaa journalismia olisi, niin toimittajia kiinnostaisi miksi opposition poliitikkoon kohdistunutta murhan yritystä ei ole eduskunnassa hallituspuolueiden toimesta tuomittu. Ovat kuitenkin samaa työyhteisöä.
Sen sijaan tusinatoimittelijoita kiinnostaa enemmän se, mitä sanoja joku persuedustaja on käyttänyt.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Olemme tässä usein ihan korkeakoulupohjalta illanistujaisissa pohdiskelleet, miksi HS, Yle ym. pitävät sitkeästi kiinni punavihreää ideologiaa tukevasta narratiivistaan.
Esitimme vaihtoehtoina mm. seuraavia syitä;
1) Toimittajat todella edelleen sokeasti uskovat, että maailma toimii kuten he narsistisesti ajattelevat ja että enemmistö ajattelee samoin kuin he
2) He tietävät hyvin mitä narratiivia edustavat ja tietävät jatkuvasti vääristelevänsä, siksi valheessa elämistä ja aivopesua onkin sitkeästi jatkettava, ettei totuus paljastuisi

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mitä vittua Antifan tekee hallituksessa ja eduskunnassa?
#8

Sehän on juurikin Dan Koivulaakson ja Misha Dellingerin kaltaisten ekstremistien radikaalivihervasemmisto joka on uhkailuillaan, väkivalta- ja murhakehoituksilla radikalisoinut ja militarisoinut poliittisen keskustelun ja myrkyttänyt ilmapiirin aggressiivisen vihamieliseksi. Toiminnan vaikutukset konkretisoituneet ja nähtävillä esimerkiksi Pekka Katajaan kohdistuneessa murhayrityksessä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#12

All lives matter. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#15

Luulisi vastaanottokeskuksissa taikka Migrillä olevan näistäkin ainakin oikeat kuvatiedot?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#16

”Poliisilla ei ole ole tiedossa epäiltyjen henkilöllisyyttä.
Onko siis näin, että poliisi ei ole tavoittanut ketään epäillyistä?
–  Kyllä se pitkälti on näin, totesi Larkio Iltalehdelle tiistaiaamuna.”

Eikös Nerg jo aikaa sitten lausunut että kaikki pakolaiset tiedetään, nimet ja olinpaikat. Ei ole tainnut tulla muutosta. Mutta ei muuta kuin lisää vaan Suomeen ”pikku lapsia” ilman papereita ja kansalaispalkka 25 vuotiaaksi saakka, jonka jälkeen elantonsa voikin tienata rötöstelyllä. Ja turvapaikkaa voi anoa loputtomiin ja hylsyt on yhtä tyhjän kanssa – ei mitään merkitystä. Punavihreä valtiovalta ei välitä pätkän vertaa mitä täällä Suomessa tapahtuu.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#21

Haittamaahanmuutto on rikkaus. Ovatko nämäkin aikuiset miehet ikänsä ja henkilöllisyytensä valehdelleina tunkeneina partalapsina?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#22

Me tarvitsemme kansainvälistä suojelua näiltä Vihreiden mukaan kansainvälistä suojelua hakevilta ”alaikäisiltä” parta”lapsilta”. Ristiriita ja pähkähulluus räiskii päin pläsiä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

vaalit pian
#18

HS kommenttiosio tässä HSn jutun lopussa on jälleen sitä ”toimituksellista materiaalia” josta on pieni varoitus kommentoinnin ohjeissa – kommentit eivät siis tuok ohjeen mukaan välttämättä ole lukijoiden kommentteja kuin näennäisesti koska ne on moderoitu paremmin vastaamaan toimituksen mielipidettä. Tämä on mielestäni ainakin moraalisesti vastoin JSN:n journalistin ohjeita joiden mukaan toimituksellisen materiaalin ja lukijoiden kommenttien on selvästi erotuttava toisistaan, ja moraalistahan näissä JSN ohjeissa on kyse.

Useimmissa HS jutuissa kommentointia moderoidaan lähinnä asiallisuuden perusteella, mutta sitten jotkin valitut jutut ovat sellaisia että toimitus ottaa tuon kommenttiosion halliintaansa, ilmeisesti saadakseen sanomansa painokkaammin läpi, ikäänkuin toisen suulla. Moraalitonta yhtä kaikki, varsinkin kun tuo varoitus ”toimituksellisesta sisällöstä” on erillisen linkin takana. Saisi olla näkyvämpi vatoitus.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#23

Onkos näille niinsanotuille , kansainvälistä suojelua hakeneille tullut mitään seuraamuksia , kun on tulleet väärennetyilläpapereilla ?!? Vai onko tulleet ja kuinka paljon ?!?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#25

On. Kelan tukia ja täysi ylläpito.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

vaalit pian
#31

elinkaudeksi

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#26

Hei. Kiitos Jarmokin. Suunnittelen tekeväni Kipa päähineen; enenkuin perkele ja hänen apurinsa tuovat maskipakon käyttöön suomessa. Kipalla on kätevä näyttää; ”Elän; taikka kuolen: Herrani pitää; Sielustani huolen.” Perkele ja hänen apurinsa näyttävät taas; kuka ei pidä ’kuonokoppaa’ on tapettavien listalla, koska perkele ei noudata Jumalan viidettä käskyä; ”Älä tapa.” Kipa päähine; säteilysuojatusta materiaalista olisi hyvä, koska he yrittävät muuttaa aivojemme sähköisiä toimintoja; saadakseen meistä; lääketehtaiden; ’lypsylehmiä’, itsemurhan suunnittelijoita, ja pelkureita; Ei; Jeesuksen Kristuksen kuuntelijoita; ja samankaltaisiksi tulijoita; Hänen kanssaan. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#27

Tuntuu että aina sattuu ja tapahtuu seuraavana päivän kun saan kirjoituksen kirjoitettua.

Tänään ilmaantui seuraava vihreä tyylinäyte poliittisesta kielenkäytöstä vuodelta 2014. Maria Ohisalo twitterissä: Best quote: ”The World Economic Forum, a giant circle jerk of self important arseholes dedicated to sustaining global economic inequality.”
Sama suomeksi ”Paras luonnehdinta: ”WEF, jättimäinen rinkirunkkupaikka itseään täynnä oleville persrei’ille jotka ylläpitävät maailman talouden epätasa-arvoisuutta.””

Painakaapa mieleen hyvät perussuomalaiset ja eritoten Peltokangas: persreikä on hyväksyttävä ilmaus kun muistatte mainita rinkirunkkauksen samassa yhteydessä. Kuten muistatte eihän Hesarin poliittinen toimitus reagoinut tuohon.

https://twitter.com/JariLeino3/status/1288190147704610816/photo/1

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#28

No juu, siellähän (linkissä) punavihreät oikein kunnolla viljelevät kehonosanimittelyjä. Li Anderssonkin innostunut ”hyvästä” suomen kielestä taannoin: ”Persut ei myy persettä, täynnä virtaa kuin peräruiskeen saanut, Timo Soini ja Soinin takapuolisoinismit.”
Että semmoista kielen käyttöä…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Törkyturpain herra
#29

Everyone`s doing it! 😅

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

TeeM
Iloinen
#30

Persut ovat ihan liikaa lukeneet Ohisalontekstejä ja mahdollisesti kuulleet vahingossa Sanna Marinin puheita.

Fiilis on (vahingon)iloinen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#32

Jos kyse on joltain oppimisesta silloin on turhaa syyttää persuja kielenkäytön kovenemisesta. Marin ja Ohisalo ehtivät ensin, mutta punavihreä toimittaja vain ei sitä näe.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#33

Punavihreät maalittavat perussuomalaisia ihan kaikesta, eivät punavihreät oikeasti mitään nimittelyjä tai vihapuhetta vastusta – hehän itse tekevät sitä koko ajan. Kysehän on vain siitä ettei PS-puolueen haluta saavan kannatusta ja sehän heitä kismittää, kun aina vaan PS kannattajineen ovat vankasti poliittisella kartalla. Kun ei järkiperäisesti voi PS:n ajamia asioita vastustaa niin pitää käyttää maalittamista, oikeuslaitosta, uhriutumista, valtamediaa, vihapuhetta, solvaamista, vasarointia, väkivaltaa, yms., yms. PS:n nujertamiseksi. Näin se vain on. Mutta PS kannattajineen vain porskuttaa eteen päin ja kohti pääministeripuoluetta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#35

Onko Turtiainen, Mäkelä, Packalen ja Peltokangas punavihreitä ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

TeeM
Hämmentynyt
#34

Siis vahingoniloinen vihreille äänenkannattajansa HS:n jutusta. Kun näyttää olevan tarvis selittää. Sarkasmia, nääs.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000