Perussuomalaiset

Jarmo Hussi

Black lives matter II, kuka onkaan rasisti?

38 kommenttia

Toivottavasti Senaatintorin mielenosoituksessa puhujat toivat selvästi esille faktat kuka tekee ja mitä. Nykyään pidetään suurta ääntä siitä että toiseen etniseen ryhmään kohdistunut väkivalta on rasismia. Hyvä on. Hyväksytään tämä. Ketkä ovat suurimpia rasisteja? Onko joku etninen ryhmä absoluuttisesti tai suhteellisesti yliedustettuna?

Yhdysvalloissa asuvista 74% on valkoisia, 12,6% mustia, 4,8% aasialaisia jne. Latinot puuttuvat omana ryhmänä, mutta on arvioitu että kyseinen ryhmä edusti vuonna 2010 noin 16,3% Yhdysvaltain asukkaista.

Tutkimuksen mukaan vuonna 2018 tapahtui 593 598 rotujen välistä väkivallantekoa. Mustien kontolle näistä sälyttyi 537 204 kappaletta ja valkoisten tekosia oli 56 394. Pitääkö minun nyt intohimoisesti hihkaista jälleen Black lives matter? Ja että hävetkää rasistit valkoiset. Vai vaieta kuten media tekee?

Vuonna 2019 kohtaaminen poliisin kanssa koitui kohtalokkaaksi 1028:lle ihmiselle. Mustia kuolleista oli 235. Tilanne ei juurikaan ole muuttunut viimeisen viiden vuoden aikana. Olisiko nyt aika huutaa Black lives matter?

Tuoreimmat rikostilastot ovat vuodelta 2018. Niiden mukaan 60% ryöstöistä oli mustien tekemiä, murhista vastaavasti 53%.

Jokainen voi miettiä onko edellämainituilla seikoilla mitään vaikutusta todennäköisyyteen joutua poliisin ampumaksi.

Washington Postin ylläpitämän tietokannan mukaan vuonna 2019 poliisi ampui 9 aseetonta mustaa. Black lives matter?

Tilastossa termiä aseeton käytetään kohtalaisen väljästi. Aseettomaksi oli luokiteltu myös kuollut jonka autosta löytyi takaa-ajon jälkeen ladattu pistooli. Joka tapauksessa syitä mellakointiin löytyi viime vuonna yhdeksän tapausta.

Poliisin on 19 kertaa todennäköisempää tulla mustan tappamaksi kuin se että aseeton musta tulee poliisin tappamaksi.

Kaikkiaan samana vuonna väkivaltaisesti kuoli 7 407 mustaa. Black lives matter?

Ja vielä että saadaan taustaa tapahtuneelle: Kaatuneiden muistopäivänä 25.5. pelkästään Chicagossa kuoli 10 mustaa ohiajavasta autosta tehtyjen ampumisten uhreina. Ja viikonloppuna tahti vain parani: 80 samanlaisten ampumisten uhreina joista tuloksena 21 kuollutta. Mitkähän rasistit siellä ovat olleet vauhdissa? Otettiinko tämä asia esiin Senaatintorilla? Taustoittiko Helsingin Sanomat, tuo faktojen perään janoava aviisi, George Floyd-uutisointiaan tälläkään tiedolla? Miksi näitten kohdalla Black lives didn’t matter?

Poliisin ampumana 2019 kuoli 19 valkoista. En muista että näiden tapausten takia olisi mellakoitu, porukka olisi kerääntynyt Suomessa Senaatintorille rasismia vastustamaan tai vaikkapa että mediassa olisi syntynyt samallainen hypetys kuin nyt on käynnissä. Ai niin, ei toki syntynyt sillä vain Black lives matter.

Philadephian poliisilaitoksen aseenkäyttöä tutkittiin vuonna 2015. Silloin havaittiin että mustat ja latinotaustaiset poliisit ovat herkempiä käyttämään asetta kuin valkoiset poliisit.

Yalessa tehdyssä laajemmassa tutkimuksessa tälle ei löytynyt tukea vaikka tutkimuksessa havaittiinkin mustien poliisien olevan herkempiä käyttämään fyystistä voimaa.

Vielä kolmas tutkimus samasta asiasta jossa jälleen päinvastainen päätelmä: mustat ja latinopoliisit herkempiä ampumaan, mutta tällekin löytyy selittäviä tekijöitä. Sekä mielenkiintoinen tieto: 90-95% poliisien ampumista olivat joko ottaneet yhteen poliisin tai kansalaisten kanssa.

Ja lopuksi vielä sukupuolten tasa-arvon kannalta ilahduttava tutkimus: Naisten osuus pidätetyissä on jatkanut kasvuaan. Vuonna 1980 pidätetyistä 16% oli naisia. Vuonna 2017 tasa-arvossa oltiin edetty pidätysten osalta jo 27% osuuteen.

P.S. Vaikka edellisessä kirjoituksessani

Black lives matter, facts don’t

sanoin että voisihan tästä joku innokas ottaa yhteyttä IS:ään ja vaatia oikaisua, mutta sanon jo etukäteen: tulee olemaan tuloksetonta toimintaa. Kaikesta huolimatta olin innokas ja otin yhteyttä toimittaja Mikko Marttiseen.

”Terve

Tarkastelin muutamia esittämiäsi väitteitä uutisoinnissasi. Jos olet sitä mieltä että jotakin kirjoituksessani on väärin olet tervetullut kommentoimaan asiaa joko minulle sähköpostissa tai suoraan kommenttiosioon. Muussa tapauksessa voimme olla yhtä mieltä että toisella meistä faktat ovat huteralla pohjalla.

Siitä huolimatta että näinä aikoina faktoille on suurempi tarve kuin koskaan.”

Ei ole mailia kuulunut, kommenttia näkynyt.

Seuraava kirjoitukseni: Vasemmistoliitto, hävittäjähankinnat ja kehitysapu

Edellinen kirjoitukseni: Black lives matter, facts don’t

Osallistu keskusteluun!


38 kommenttia
Äänestäjä
Vihainen
#1

Näillä palstoilla osan kirjoituksista voisi ottaa vakavasti, ja niihin voisi koittaa vastata asiallisesti. Voisi, mutta kun ei voi. Black Lives Matter liikkeen taustoja voisi koittaa täällä selvittää laajemminkin, mutta Ano Turtiaisen twiitin jälkeen ei oikein jaksa. Kysymykseen kuka onkaan rasisti, ei myöskään enää tarvitse vastata.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Keskustelu on tärkeää.

Yhtäällä on Martin Luther Kingin perintö, jota poliittiset tahot voivat käytellä omiin tarkoituksiinsa. Löytyy Etelävaltioiden puuvillapellot, Ku-klux-klan ja näitä ennen Kunta Kinte (Alex Haley, Juuret) eli orjakauppa Afrikasta eli eurooppalaiset siirtomaineen.

Noin 1970-luvun puoliväliltä löytyy Ranskasta ”Touche pas a mon copain” -liike, joka lainasi nimensä elokuvalta, liittyi rasismin torjumiseen ja oli ns. tiedostavien piirien juttu. Noin 1985 tämä lämmitettiin uudelleen nimellä ”Touche pas a mon pote”, joka oli selkeästi vasemmistolähtöinen liike.

Molemmat lauseet tarkoittavat, että älä koske kaverini.

Suomi, jolla ei ole koskaan ollut siirtomaita eikä täten koskaan halpatyövoiman tai muun, siirtomaasuhteeseen perustuvan työvoiman laajamittaista maahanmuuttoa, ei ole kohdannut samanlaista kansojen sekoittumista kuin esimerkiksi Yhdysvallat, Ranska, Hollanti ja Belgia.

Suomi aloitti suoraan avustusoperaatioista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Vietnamista v. 1970 tulleet venepakolaiset oli ensimmäinen pienimuotoinen kokemuksemme maahanmuutosta, ja se meni hyvin. Ahkerat aasialaiset sopeutuivat itselleen vieraisiin olosuhteisiin kitkatta, ja tulivat osaksi suomalaista yhteiskuntaa, ja ovat rakentaneet sitä omalta osaltaan.

Samaa ei voida sanoa myöhemmin vastaanotetuista haittamaahanmuuttajista, jotka eivät kuulu Suomea hyödyttäviin hyötymaahanmuuttajiin.

Haittamaahanmuuttaja on – aivan ihonväristä riippumatta – vain kuluerä, joka ei koskaan työllisty laillisin keinoin ja on pahimmillaan rikollinen, joka tuhoaa suomalaista yhteiskuntaa, joka on arjessaan pitkälti pelittänyt kansalaisten keskinäiseen luottamukseen perustuvan elämäntyylin ansiosta.

Suomen olosuhteisiin tuotuna BLM on lähinnä provokaatio. Jos Suomessa nykyisin on rasismia, se johtuu rikollisuudesta, ei ihonväristä.

Esim. Haile Gebrselassie, etiopialainen kestävyysjuoksija, on monien suomalaisten maratoonarien ihailema urheilija.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

On valitettavaa, että rikolliset haittamaahanmuuttajat pilaavat viattomienkin maineen, ja ovat tehneet ennen niin avoimesti kaikkiin kansallisuuksiin suhtautuvista suomalaisista varovaisia ja ennakkoluuloisia.

Mutta tämä varovaisuus ja nämä ennakkoluulot eivät kumpua tyhjästä. Tällä hetkellä asia on näin. Joku BML-messuaminen Suomessa ei auta tuontirikollisuuteen. On poistettava juuri syy eli haittamaahanmuutto. Sitten kaikilla on parempi olla Suomessa, joka edelleen on yksi maailman tasa-arvoisimmista maista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Aatu
#7

Anon twiitti ei ollut rasistinen.
Jonkun tekemä kuvamanipulaatio oli tietysti typerä ja sopimaton mutta rasismia se ei ole.
Kuva ei sorra ketään tai aseta alempiarvoiseksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#24

Aatu viissiin vaan katsoo kuvia, eikä lue twiittien tekstejä. Turtiaisen teksti oli ihan taattua tavaraa Anosta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#36

Useimmat kuvamanipulaatiot ovat aika helposti huomattavissa manipulaatioksi. Yksi keino tähän on ensin tallentaa kuva tietokoneelle, sitten kuvankäsittelyohjelmalla zoomata kuvaa vähintään 400% verran alkuperäistä suuremmaksi. Sitten tarkasti katselemalla kuvaa etsien kuvasta pikseli/värivirheitä, sekä mahdollisia sumennoksia. Manipuloidussa kuvassa toisinaan näkyy yleensä huomattava määrä poikkeuksellisia kohtia verrattuna kuvan muihin kohtiin. Kirjoituksissa toisinaan saattaa olla pieni l kirjain korvattu isolla i kirjaimella.

Toinen keino on googlettaa mahdolliset kuvan kirjoitukset.

Kolmas erittäin tehokas keino on ladata mahdollisesti manipuloitu kuva esim. TinEye, Yandex käänteiseen kuvahakupalveluun. Nämä kaksi sivustoa usein paljastavat kuvan lähdesivustot, lisäksi myös näyttävät usein manipuloidun kuvan lisäksi myös alkuperäisen manipuloimattoman kuvan. Toki joissakin tapauksissa TinEye ja Yandex voivat toisinaan erehtyä eivätkä löydä lainkaan alkuperäistä kuvaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#37

No shit… eikö sen poliisin tappaman miehen naama ollutkaan oikeasti vaaleanpunainen? Hyvä kun autoit selvittämään totuuden.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#9

Ymmärsinkö oikein Äänestäjän kommentin? Anon twiitti antaa Äänestäjälle oikeuden olla välittämättä tilastollisista faktoista samalla tavalla kuin se jos poliisi ampuu poliiseja ampuneen mustan antaa oikeuden Black lives matter liikkeelle mellakointiin ampumisen takia?
No onhan tuossa kieltämättä tietty logiikka. Ilmeisesti vasemmistolainen.
Näin Äänestäjälle löytyy aina syy olla välittämättä mitä maailmassa todellisuudessa tapahtuu kuten myös BLM-liikkeelle syitä mellakointiin ja ryöstelyyn.
Niin ja mediakin hyötyy.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#10

Tiedättekö miksi kutsutaan vasemmistolaista joka maailmankuvaa luodessaan ei välitä faktoista?
Ettekö? Minäpä kerron: Antifact.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Olisi kiinnostavaa kuulla mitä saisit irti Detroitin kohtalosta.

Olen kuullut väittämän, jonka mukaan alueen alani alkoi, kun mustien poliisien määrää lisättiin.

Jos oli näin, niin mitä siinä tapahtui? Lahjontaa, joka rapautti lain ja järjestykden vai mitä?

Googlesta löytyy aika järisyttäviä kuvia siitä, miten ennen niin loistokas autoteollisuuden edelläkävijäksupunki putosi lähes rauniokaupungin asemaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#3

Äänestäjälle , sanoisin , että suurinosa näistä kirjoutuksista on asiallisia / asiaa ja voi ottaa kantaa !! Mutta monesti vastaajat alkaa häiriköimään aivan tarkoituksella /kiusallaankin !? Ano saa nyt selvittää omatsotkunsa , ei sitä sotketa jokajuttuun !? Äänestäjääkin varmaan harmittaa , kun PerusSuomalaisilla on nyt valttikortit käsissää ja vaalit lähestyy uhkaavasti !!?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Black Lives
Tyytyväinen
#8

Kortit eivät ole niin hyvät kuin aiemmin ja mustapekka kortti on tullut pakkaan jäädäkseen!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#11

Eiköhän se poisteta pakasta samalla tavalla kuin Brunberg uudisti pusujen pakkausta. Kuka haluaa arvata kuinka kauan kestää ennenkuin Uncle Ben’s tuotesarja saa kylkeensä kaupunkimaiseman Houstonista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#26

Kirjoitukset Suomenuutisissa ja näissä blogeissa ovat asiallisia varmaan persujen omilla standardeilla. Oikeassa aikuisten maailmassa persujen jutut ovat tasoltaan lapsellisen typerää jorinaa. Valttikortit..persut eivät pelaa edes samalla pakalla kuin muut. Jostain syystä persuja kannatta maan heikoin aines, jolle olisi kaikkein edullisinta valita politiikkaan itseään kyvykkäämpiä ihmisiä. Mutta ei… Hakkaraisia, Turtiaisia, Mäkelöitä, Peltokankaita, Vallinia, Huhtasaarta ja muuta alinta fraktiilia vaan pukkaa listoille.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#30

Mikä sinua loukkasi tässä kirjoituksessa? Sekö että sen esiintuomat faktat eivät sovi sinun maailmankuvaasi?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Suomalainen
Tyytyväinen
#12

BLM ei ole mikään yksittäinen juttu, vaan siihen kiteytyy koko häpeällinen historia, orjuus ja ikuinen rasismi. Vielä tänäänkin ihon värillä on merkitystä. Onneksi enemmistö tajuaa tämän ja siitä oli hyvänä osoituksena miekkari Senaatintorilla. Tuskin rasismista tai natseista koskaan päästään, mutta toivossa on hyvä elää!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#13

Aivan. Mustien muihin etnisiin ryhmiin kohdistama väkivalta on vahva osoitus siitä että rasismista ei päädtä eroon.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#15

Ikuinen rasismi? Miten se ilmenee USA:ssa? Kysyn sinulta Suomalainen samalla tavalla kuin Larry Elder: where is your data? https://www.youtube.com/watch?v=phPXTWJhnYM
Montako prosenttia nykyään Yhdysvalloissa asuvista valkoisista ovat niitten valkoisten jälkeläisiä jotka omistivat orjia?
Esitin sinulle tuossa edellä faktoja. Sait tuossa yhden linkin jossa löytyy lisää. Odotan milloin alamme käydä keskustelua faktapohjalta. Siis odotan, mutta en pidätä hengitystäni asian suhteen. On näitä suomalaisia lesserwissereitä ennenkin nähty.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Suomalainen
Utelias
#16

Vielä 1800-luvun alkupuoliskolla Yhdysvaltain talous rakentui orjuudelle. Miljoonat orjat korjasivat puuvillan ja tekivät raskaat työt orjaosavaltioissa, eivätkä mustaihoiset olleet tasavertaisessa asemassa niin sanotuissa vapaissakaan osavaltioissa.

Rotuerottelu purettiin kansalaisoikeusliikkeen ansiosta 1960-luvulla, mutta valkoisten ja mustien väliset jännitteet eivät ole poistuneet. Rodullinen tasa-arvo on edelleen kaukana, ja monet mustat tuntevat vahvasti elävänsä epäoikeudenmukaisessa yhteiskunnassa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Suomalainen
Hämmentynyt
#17

jatkuu…Etelä-Afrikan apartheidin ideologiset juuret olivat 1800-luvun loppupuolella kehitetyissä rotuopeissa. Lisäksi sen syntyyn vaikutti afrikaanerien pääuskonnon, hollantilaisen reformoidun kirkon, piirissä syntynyt näkemys afrikaanerien muodostaman Volkin jumalallisesta oikeudesta Etelä-Afrikkaan. Rotuerottelun tarkoituksena oli myös säilyttää valkoisten etuoikeutettu sosiaalinen ja taloudellinen asema ja varmistaa halvan mustan työvoiman saatavuus maan kaivosteollisuudelle.

Etelä-Afrikassa valkoiset olivat monilla tavoilla etuoikeutetussa asemassa jo 1800-luvulla. Varsinainen apartheid-järjestelmä kehitettiin kuitenkin vasta 1950-luvun aikana säätämällä lukuisia eri lakeja. Nämä lait liittyivät yleensä johonkin akuuttiin valkoista ylivaltaa uhanneeseen tilanteeseen, eikä niiden yhteisvaikutuksia ollut mietitty

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Suomalainen
Hämmentynyt
#18

Sitten vielä rasimista. Sitä esiintyy paljon meren takana, mutta ikäväkseni huomaan, että se on täällä pohjolassakin lisääntynyt. Eikä se jää mitenkään pimentoon näilläkään palstoilla. Surullista katsottavaa ja kuultavaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#20

Olenko kieltänyt rasismin olemassaolon. Jos tarkkaan luit niin asetin kysymyksen jutun otsikossa: kuka onkaan rasisti.
Sen jälkeen seuraa runsaasti faktoja monista asioista. Et ehkä ymmärtänyt niitä.
Olen samaa mieltä kanssasi. Rasismia ilmenee median toiminnassa, sinun toiminnassasi: Kaikkien kuolemalla ei medialle eikä sinulle ole merkitystä. Ei niiden päätälyhyempien tyttöjen jotka maassa ovat kuolleet etnisten ryhmien välisen (seksuaalisen) väkivallan seurauksena.
Ei niiden valkoisten jotka ovat kuolleet Jenkeissä poliisin ampumina.
Heidän kuolemallaan ja monien muiden kärsimyksillä ei ole sinulle mitään merkitystä, vain Black lives matters.
Ja se ei sinusta ole rasistista, sillä sinä ja ne jotka olivat eilen Senaatintorilla ovat hyviä ihmisiä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#19

Kysyn nyt toisen kerran kun jäi vastaamatta: Ikuinen rasismi? Miten se ilmenee USA:ssa ? Kysyn sinulta Suomalainen samalla tavalla kuin Larry Elder: where is your data? https://www.youtube.com/watch?v=phPXTWJhnYM
Joko nyt onnistuisi vastaaminen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Suomalainen
Hämmentynyt
#21

Ikuinen rasismi. 1500-luvulta alkaen noin puoli miljoonaa mustaa afrikkalaista kuljetettiin Pohjois-Amerikkaan työskentelemään orjina. Kysymys orjuuden lakkauttamisesta oli 1800-luvulla vuosikymmenien ajan Yhdysvaltojen suurimpia sisäisiä kiistakysymyksiä. Pohjoisissa osavaltioissa orjuus kiellettiin pian maan itsenäistymisen jälkeen, mutta etelävaltioissa orjuus jatkui 1860-luvulle saakka. Sen jatkamista vaadittiin, koska pelättiin puuvillateollisuuden muussa tapauksessa lamaantuvan…. Käytän sanaa ikuinen, koska tilanne vieläkin on päällä. Kun ” orjuutta ” ja rasismia on eri muodoissa esiintynyt reilut 500vuotta, niin ei kauhean väärin ole käytää sanaa ikuinen ongelma.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#22

Jos olisit katsonut klipin Elder kysyi esimerkkejä rasismista 2015. Jospa sinä vastaisit miten se ilmenee Yhdysvalloissa 2020.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Suomalainen
Hämmentynyt
#28

Samaa voisi kysyä Suomesta. Missä on todisteet, että Somaleita ja mustalaisia sorsitaan? Vaikea olisi yksilöidä, mutta kaikki tietävät, että näin on. Sama koskee vähemmistöjä ympäri maailmaa ja näin on tilanne myös USA:ssa. Rasismi ilmenee niin monella eri tavalla ja se on niin vahvasti juurtunut osaan meistä, että emme enää sitä edes huomaa. Jo se, että täällä tivataan todisteita ilmiselvästä asiasta, kertoo että sorto ja rasisimi on mennyt jo selkäytimeen. Se koetaan normaaliksi elämän muodoksi, jossa ihmiset jaetaan eri kasteihin. Statuksen, vaurauden, sukupuolen, värin, uskonnon ja vieläpä ulkonäön perusteella. Rasimi on ja tulee aina olemaan keskuudessamme haluamme tai ei. Aina on ollut sortajia ja sorrettuja kohteet vain vaihtelee. Näilläkin palstoillakin helposti jaamme ihmiset eri luokkiin. On suvakkeja, on vihervassareita, on mamuja ja matuja ja ties mitä. Nämä kaikki ovat osa sortoa ja rasismia. Mutta en ole vielä toivoa heittänyt. Nuori sukupolvi on meitä jääriä viisaampi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#31

Aivan oikein. Rasismi on juurtunut. Sinuunkin. Miksi sinusta pitäisi etsiä Suomessa esimerkkejä vain somalien tai mustien sortamisesta? Sinusta lainsäätäjämme eivät osaa laatia lakeja jotka asettavat suomalaiset eriarvoiseen asemaan.
Joku nyt on sokea rasismille.
Sen sijaan, myönnän, olet lahjakas huutamaan rasismia, mutta kysyttäessä et osaakaan kertoa esimerkkejä.
Hyvä onkin laittaa toivonsa nuoreen sukupolveen kun tämäkään suomalainen ei esimerkkejä osaa kertoa vaikka kirjoittaa ” Jo se, että täällä tivataan todisteita ilmiselvästä asiasta, kertoo että sorto ja rasisimi on mennyt jo selkäytimeen.”
Jo se että ei osaa kertoa pyydettäessä esimerkkejä itselle kuulemma ilmiselvästä asiasta kertoo siitä että selkäytimeen on mennyt jotain. Ja kyse ei välttämättä ole rasismista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#23

Ei päästä ”Natseista”niikauan kun Vihreänaatteen kannattajia on?!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#14

Kohtaako poliisia oikeusmurha? Asianajajalla on kaikki avaimet käsissään. Monella vakavampia oireita saaneella on lisäksi ollut jokin perussairaus, kuten vaikea-asteinen sydänsairaus. Koronaoireina mm. hengenahdistus
https://yle.fi/uutiset/3-11384962
Poliisiväkivallan seurauksena kuolleella George Floydilla oli koronavirus
Kuolinsyyntutkijan mukaan Floydin virallinen kuolinsyy oli sydänpysähdys.
Raportin mukaan hänellä oli sydänsairaus ja korkea verenpaine. Hänen elimistöstään löytyi erittäin voimakasta opioidia fentanyyliä sekä metamfetamiinia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#25

Mitä oikein yrität todistaa? Että jollain toimittajalla on luvuissa sekaannusta? No aplodit… oikein läpy, läpy! Hienoa työtä, tosin vailla merkitystä.

Oikeasti: mitä ajat takaa? Kuka mielestäsi on rasisti, kerro suoraan edes näkemyksesi siihen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#32

Kerrohan kuka toimittaja on ylipäätään esittänyt kyseisiä lukuja. Että aplodit… oikein läpy läpy, jos löydät.
Mitä ajan takaa: sitä että sinä ja muut saatte mahdollisuuden muodostaa maailmankuvan tietojen perusteella, ei sen mukaan miten luulee asioiden olevan.
Onko se sinusta jotenkin väärin?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#33

Itse viittaat Iltasanomien yksittäiseen toimittajaan. Esittämäsi luvut ampumisista Usassa eivät vaikuta kenenkään aikuisen MAAILMAnkuvaan. Amerikka on tyystin eri asia kuin maailma.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#35

Black lives matter lähti jälleen yksittäisestä tapahtumasta. Kyllä viittasin yksittäiseen toimittajaan ja toimittajan esittämiin virheellisiin tietoihin. Tarjosin myös toimittajalle mahdollisuuden kommentoida oliko joku niistä väärin. Nyt tarjoan sinulle saman mahdollisuuden. Kyllä hoksasit jälleen, Amerikka, siis Yhdysvallat on eri asia kuin maailma. No aplodit… oikein läpy, läpy! Minkähän maan asioita ja tilastoja olen kirjoituksessani käsitellyt? Yhdysvaltain vai maailman?
Oikeasta vastauksesta saat lisää aplodeja.
Kai sinulla jotkut asiat vaikuttaa sinun MAAILMANKUVAASI. Tilastot ja faktat eivät ilmeisesti siihen vaikuta. Mitkä sitten?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lörsson
#27

Rasismia on muuallakin kuin USA:ssa ja Euroopassa. Ja monin verroin pahempana!
Orjuus EI ole eurooppalaisten keksintö.
Eikä vaaleimpien ihmisten.
Afrikan väkeä myivät orjiksi toiset afrikkalaiset!
Eivätkös Egyptin pyramidit rakennettu orjatyövoimalla? Ja orjia myytiin toreilla kuin vihanneksia.
Kaukoidässäkin on ollut vuosituhannet orjia ties minkä värisiä.
Uskontojen varjollakin on harjoitettu orjuutta ja tehty kansanmurhia.
Tiesittekö että Suomestakin vietiin aikoinaan tuhansia orjiksi!
Maailmanhistoria on täynnä hulluja itsevaltiaita, kuninkaita, keisareita ja puolijumalia jotka ovat kansoja soittaneet ja orjuuttaneet.
Meidän eurooppalaiset kovasti ihaillut kuninkaallisetkin ovat kaiken maailman merirosvojen ja kansanmurhaajien jälkeläisiä.
Ihmiskunta on ollut sairas, ja on edelleen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#29

No eihän se rasismi sitten haittaa mitään kun muullakin sitä on ja ihan vasta oli Egyptissäkin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#34

Yhdysvalloissa rasisteja ovat pääasiassa mustat ihmiset valkoisia ihmisiä kohtaan.
https://www.bjs.gov/content/pub/pdf/rhovo1215.pdf

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Turhaa spekulaatiota
Hämmentynyt
#38

Yhdysvallat, niin kovin kaukana Suomesta ja yhteiskuntana aivan erilainen ja eri mittakaavassa. Tapahtumat siellä ei suoranaisesti vaikuta ja joku BLM on vain ohimenevä tekosyy meillä Suomessa. Täysin tarpeetonta pohtia tuota täällä Härmälässä. Ei juurikaan vaikuta Suomen asioihin tai politiikkaan joka kuitenkin on ilmeisesti vielä kuitenkin pääasiallinen huolen aiheemme täällä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000