Perussuomalaiset

Jari Lindström

Vieraantuminen? Ei todellakaan

45 kommenttia

SDP:n kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen tilittää Demokraatti-lehden nettiversiossa pettymystään vastaukseeni kirjalliseen kysymykseen.

Hän toteaa mm.: ”Ministerin olisi syytä muistaa, että jokaisen kansalaisen työpanos – toteutui se missä tahansa – on yhteiskunnan kannalta vaikuttavampaa kuin pelkkä työttömänä oleminen.”

Olen aivan samaa mieltä. Mutta annas olla kun hallitus tuo esityksiä, jotka nimenomaan tähtäävät tähän suuntaan, vastaus tuntuu olevan lähes aina EI. Ei käy. Tai sitten käy sellainen malli, joka on ”SDPn oma malli”. Arvostan SDP:n panosta suomalaisen yhteiskunnan rakentajana. Siitä ei toista sanaa. Mutta SDP:n ratkaisu on, että vastaus työttömyyden hoitamiseen on usein se, että riennetään yhteiskunnan eli veronmaksajien lompakolle. Lisäämällä työllisyysmäärärahoja.

Ensi vuoden alusta on tarkoitus toteuttaa uudistus, jossa työttömyysturvaa voitaisiin käyttää mm palkkatukeen ja starttirahaan. Passiiviseen työttömyysturvaan käytetään 6 mrd euroa vuositasolla. Muutoksen jälkeen tätä passiivirahaa voidaan ottaa aktiivikäyttöön. Tarkoituksena on että henkilölle työttömyysajalta maksettavan tuen sijasta määrärahoilla rahoitettaisiin peruspäivärahaa vastaava määrä hänestä myönnettävästä palkkatuesta, valtion virastoon työllistämiseksi myönnettävästä määrärahasta tai hänelle myönnettävästä starttirahasta. Muutos olisi voimassa vuodet 2017 – 2018, jona aikana muutoksen vaikutukset selvitettäisiin. Ratkaisulla haetaan vastausta siihen, että työllisyysmäärärahat ovat niukat. Erityisesti vuoden loppua kohden määrärahat ovat saattaneet loppua.

Olen ymmärtänyt, että myös SDP pitää tätä edellä kerrottua hyvänä asiana. Tosin tällekin ajatukselle heillä on oma mallinsa, joka on heidän mielestään parempi? Eli ns.Rinteen malli, työllistämisseteleineen.

Pitää paikkansa se, että hallitus on linjannut, että työllisyysmäärärahoja suunnataan vaikuttavimpiin toimiin. Vaikuttavuudella tässä tarkoitetaan työllistymistä avoimille työmarkkinoille. Kolmannen sektorin työllistäminen on kaikkein kalleinta ja se valitettavasti vain ani harvoin johtaa työllistymiseen avoimille työmarkkinoille.

Kolmannen sektorin työnantajien mahdollisuudet työllistää ilman tukia ovat heikkoja, minkä vuoksi niille suunnattujen palkkatukien vaikuttavuus on huono. Ministeriö valmistelee vuoden 2016 loppuun mennessä yhdessä kolmannen sektorin toimijoiden kanssa linjaukset, joissa määritellään kolmannen sektorin rooli julkisten työvoimapalvelujen tuottajina sekä linjataan ne toimenpiteet, joilla kolmannella sektorilla tuotettavien julkisten työvoima- ja yrityspalvelujen vaikuttavuutta pyritään parantamaan.

Yrityksille myönnetyn palkkatuen osuutta pyritään lisäämään, koska yrityksiin suunnattu palkkatuki on vaikuttavampaa kuin muille sektoreille suunnattujen tukien. Ministeriö ei ole linjannut kunnille kohdennettavan palkkatuen määrää vähennettäväksi, mutta jos yrityksille myönnetyn palkkatuen osuus kasvaa, muiden sektorien osuus vastaavasti pienenee.

Lopuksi, kun aloitin tämän pestin viime vuonna kesän alussa, loppuivat palkkatukirahat tai niiden myöntämisvaltuudet heti kättelyssä. Syitä oli oikeastaan kaksi, pitkäaikaistyöttömyyden nousu ja rahojen korvamerkintä(edellisen hallituksen linjaus), joka esti niiden uudelleen kohdentamisen. Ryhdyimmekin heti pohtimaan tätä ikuisuusongelmaa. Miten välttää määrärahojen loppuminen ja niiden paikkaaminen lisäbudjetin kautta? No, nyt ovat rahat riittäneet paremmin, mutta eihän tilanne ole mikään hyvä vieläkään. Uskon, että tuo työttömyyskorvauksen käyttöalan laajennus auttaa osin ongelmaan. Toisaalta alueilla itsellään on aika kirjavia käytäntöjä. Osa saa rahat riittämään muita paremmin. Siinäkin on siis kehittämisen varaa.

Pitkäaikaistyöttömyys on suuri ongelma. Vaikka työttömyyden kasvu on pysähtynyt, niin pitkäaikaistyöttömyyden ei. Sen ratkaisemiseen ei ole olemassa mitään poppakonsteja. Vain talouden elpymisen, investointien ja uusien työpaikkojen myötä tulee tähänkin ongelmaan apua, ja sekin viiveellä. Minä otan tämän ongelman todella vakavasti ja siksi uusia ideoita tuodaan jo syksyn budjettiriiheen. Yksi idea ei auta, eikä kaksi, tarvitaan paljon toimenpiteitä ja ideoita. Ennen kaikkea konkretiaa.

Ideoita on toki esitettykin ja osa niistä on saanut täydellisen kielteisen vastaanoton, ennen kuin on edes tehty mitään esitystäkään. Mutta jospa nyt suhtautuminen olisi toisenlaista koska: ”…jokaisen kansalaisen työpanos – toteutui se missä tahansa – on yhteiskunnan kannalta vaikuttavampaa kuin pelkkä työttömänä oleminen.

Osallistu keskusteluun!


45 kommenttia
Nimetön
#1

Sen verran huolissasi, että tavoitteesi oli aikaan saada Suomeenkin orjatyön tekeminen kunniaan. Mut voi voi eipä noi teikäläisen utopistiset ajatukset toimi kuin takinkääntäjän haaveissa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Persukin kusettaa aina!
Hämmentynyt
#31

Ota Jari sormi pois perseestä ja mene oikeisiin töihin! Kokemus voi olla entiselle AY-köpille avartava kokemus.

Ellei ministeri tiedä, työttömyysturva on tarkoitettu työttömän toimeentuloturvaksi tilanteessa, jossa OIKEAA palkkatyötä ei ole. Peruspäivärahaa ei ole tarkoitettu palkanmaksuun, koska se ei riitä kunnolla edes peruselämiseen saati ilmaisesta orjatyössäkäynnistä aiheutuviin työmatka-, ruokailu-, yms. kuluihin.

Missä on kansalaisten yhdenvertaisuus?! Samasta työstä toisilla on normaali työsuhdeturva eli työsopimus, tapaturmavakuutus, kuukausipalkka, työterveys, lomaoikeus ja eläke, mutta toiset saavat tehdä samoja töitä ilmaiseksi ilman em. etuja.

Sanallinen kikkailunne passiivisesta työttömyysturvasta on avointa vittuilua työttömille ja vahvaa työttömien aliarviointia. Suomessa on noin 620 000 työtöntä tilastokikkailuistanne huolimatta.

Jos jatkossa yritykset saavat työntekijät ilmaiseksi veronmaksajien piikkiin, kuka palkkaa enää oikeaan työsuhteeseen?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Persukin kusettaa aina!
Hämmentynyt
#32

Vielä jatkoa…

Kun vanhojen Keskusta-, Kokoomus-, SDP, muutaman apupuolueen ja myös Perussuomalaisten mielestä Suomen ”perimmäinen” ongelma on aina ja vain ”laiskat, saamattomat ja alokoholisoituneet työttömät”, milloin TE POLIITTISET PÄÄTTÄJÄT otatte vastuun tekemienne päätösten seurauksista?! Koko EU:ssa mallioppilana oloajan TE olette tehneet mm. julkisten hankintojen osalta kaikkenne, jotta työ ei pysyisi Suomessa. Oli kyseessä valtion yhtiö tai kunnallinen konsernihimmeliyhtiö, paljon mukavampaa on tehdä hankinnat lähtökohtaisti ulkomailta. Koska poliittinen köpi ei ota mistään vastuuta; mennään aina julkisen kilpailutuksen selän taakse, kun pitäisi perustella, miksi sähköbussit tilataan Puolasta, veturit huitsin nevadasta, jne. vaikka samaan aikaan kotimaasta löytyisi alan osaamista ja työttömiä!

Nähtävästi sitä päivää ei tulla näkemään, että suomalainen poliitikko joutuisi kantamaan henkilökohtaisen vastuun työttömyyden lisääntymiseen johtaneista päätöksistä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mikael
Hämmentynyt
#2

Taas kerran iso mies itkee, ettei käy, kun ei vaan käy. Esitin henkilökohtaisesti herra ministerin orjatyötä käsittelevässä blogissa tukun perusteluja ko. mallin toimimattomuudelle ja myös sille, miksi mallilla sellaisenaan olisi ollut kaikki edellytykset johtaa nimenomaan orjatyöhön. Joko herra ministeri ei vaivaudu edes lukemaan kommentteja alkua pidemmälle loukkaantumiseltaan, tai hän ei ymmärrä niitä. Jälkimmäistä en halua uskoa todeksi, koska puhumme kuitenkin ministeristä. Mitä haluan ja mitä pahoin pelkään eivät tässä yhteydessä ole valitettavasti sama asia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mikael
Hämmentynyt
#3

Saattaahan sekin olla totta, että herra ministeri on jo nyt ehtinyt vieraantua niin täysin monen normisukankuluttajan elämästä, ettei koe tarpeelliseksi uhrata arvokasta aikaansa näiden toisarvoisten tomppelien esittämille argumenteille. Onhan se paljon helpompaa, kun dippaa vaan nakkia mukiin, antaa mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, ja jatkaa mussuttamista.

Sitä vaan ihmettelen, että tämän linjan valinnut henkilö kehtaa toistuvasti valitella, että toisille ei käy koska ei vaan käy. En oikeastaan ihmettele, vaan tämä on surkuhupaisaa.

Sama linja on tosin persuilla ihan yleisesti käytössä. Vaikeista asioista ei keskustella, pidetään vaan usko vahvana erämaan laidalla häämöttävää hillotolppaa kohtaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jari Lindström
Hämmentynyt
#4

Parahin Mikael! 1. En minä itke, vaan vastaan kansanedustajan vuodatukseen 2. Tunnen perustelut vallan hyvin ja tiedän riskit. Mutta puhuminen orjatyöstä ampuu yli, koska sellaista en ole esittänyt. 3. Kun se nyt vaan menee niin, että mikään ei tunnu käyvän. Ei edes kokeilu. Mutta on hyvää lukea että nyt SDP on sitä mieltä, että : …jokaisen kansalaisen työpanos – toteutui se missä tahansa – on yhteiskunnan kannalta vaikuttavampaa kuin pelkkä työttömänä oleminen.”

Siitä olemme siis samaa mieltä. Kun sitten mennään konkretian tasolle, tulee usein este A, este B jne. Sitä kritisoin.
Lopuksi, sinun ei tarvitse tulkita minun vieraantumistani normielämästä. En ole vieraantunut siitä. Vaikka minulla on titteli, se on lainassa ja väliaikainen. Minulla ei ole mitään epäselvyyttä sen suhteen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mikael
#8

1. Varmaan vastasitkin. Olet siitä huolimatta itkenyt samaa asiaa aiheetta – toistuvasti. 2. Esitin liudan perusteluja siinä orjatyöblogissasi. Myönsit, että epäkohtia tietysti on, mutta ihan ensin haukuit huonon ilmapiirin, kun en ollut heti kehumassa. Enkä ihan totta puhuen ymmärrä, miksei niitä epäkohtia saisi tuoda esiin jo ennen, kuin konseptia otetaan käyttöön. Silloin on joidenkin osalta jo myöhäistä. 3. Ei kokeiluakaan ole mitään järkeä lähteä suorittamaan, jos 90% asiaan millään tasolla perehtyneistä näkee silmät kiinnikin, että malli on täysi raakile ja vaatii todella rankkaa rukkausta. Jos tämän sanoo ääneen, se ei todellakaan tarkoita, ettei mikään käy.

Pahoittelut jos kirjoitukseni todellisuudesta irtautumisesta oli liian jyrkästi ilmaistu. Pakko silti loppuun vielä sanoa, että n. 80% puolueenne kansanedustajista kannattaa tottua tähän ajatukseen tittelin väliaikaisuudesta, ellette vaihda takaisin aiemmalle linjalle. Ei se hallituspaikka ole mikään itseisarvo.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mikael
#10

Orjatyö -kohtaan vastaan vielä erikseen. Työkokeilun nimittäminen orjatyöksi ei ammu tippaakaan yli, kun puhutaan niistä tiedoista joita oli saatavilla kun siitä keskustelua käytiin. Senhän näki tosiaan sokeakin, mihin se olisi johtanut. Itse en ole edes tukien vastikkeellisuutta vastaan täysin, mutta jos työttömät alkavat tehdä töitä tukensa eteen, pitää mallin olla todella TODELLA pitkälle ja huolellisesti suunniteltu. Lisäksi pitää olla mahdollisuus puuttua väärinkäytöksiin välittömästi ja kovin sanktioin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#16

Vain tuottavalla työnteolla jolla saamme maahamme valuuttatuloa voimme tämän maan pelastaa ja sillä kun emme jaa rahojamme ympäri mailmaa emmekä houkuttele ihmisiä koti ja varsinkin ulkomaisia sosiaali pummeja maahamme !
Yrittäjiä ja Sijoittajia pitäisi rohkaista VIRON VEROMALLILLA LUOMAAN TUOTTAVAA TYÖTÄ JA INVESTOINTEJA MAAHAMME !

SOSIAALI PUMMAUKSELE ON TEHTÄVÄ NOLLA TOLERANSSI !

Venäjän kanssa riidan haastaminen pitää lopettaa vain Rauha ja Talous pitää laittaa etusijalle ja Eu:n perseen nuolija maanpetturi politikot pitää laittaa häkkiin ! Näin pelastamme Suomen talouden ja Rauhan !
T. Persut on perseensä myyneet

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#17

Tuottavaa työtä on mm. kaikki vieti teollisuuden palveleva toiminta ja myös vientiteollisuuden työntekijöiden kotimaan palvelu työ mm. aina rakentamisesta ja ruokahuollosta lähtien… Myös Suomen turismin kehitys ja lisääminen on erittäin hyvää Vienti tuotetta koska rahat jää tänne !
Ja kun maamme talous saadaan kuntoon pitäisi myös kohta lisätä työperäistä maahan muuttoa joka myös on tuottavaa toimintaa silloin kun ne tulevat tekemään vientituotteita joilla saamme valuuttaa,eikä sosiaali pummaamaan joka tuhoaa tämän maan täydelisesti näillä asioilla on ero kuin yöllä ja päivällä (Sillä ei ole mitään tekemistä rasismin kanssa jos vastustaa tuhoisaa pakolais Bisnestä !!! joka tuhoaa talouden )

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Persukin kusettaa aina!
#33

Jos työttömien on mentävä ilmaiseksi töihin, miksi Kilpailukykytalkoiden nimissä teiltä poliitikoilta itseltänne saati puolueilta ja johtavilta virkamiehiltä ei leikattu pakotetusti mitään? Rahaa riitti jopa eduskunnan omiin palkankorotuksiin samaan aikaan, kun pienituloisilta leikataan koko ajan lisää.

Oletko eläissäsi tehnyt päivääkään oikeita töitä, vai onko työura ollut AY-liikkeen tasoittamaa siipeilyä? Entä olisitko itse valmis työskentelemään työssäpoppimisen nimessä ilmaiseksi pelkällä peruspäivärahalla? Jos et, niin miksi?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#34

Puoluetuet ovat eräs käsittämättömimmistä menoeristä Suomessa. Eivät ne nykyistä taloudellista ahdinkoa ole aiheuttaneet, mutta on tuo tosiaan pöyristyttävää. Mitään kestävää perustetta niiden jakamiselle ei ole.

Mitä tulee edellä esitettyyn kysymykseen, jokaisen on helppo vastata menevänsä mielellään ilmaiseksi antamaan työnäytettä. Mitä todellisuudessa sitten tapahtuisi, onkin jotain aivan muuta. Herra ministeriltä toivoisi vähän ahkerampaa vastailua, kun tällaista blogia kirjoittelee. Enimmäkseen täällä kuitenkin esitetään asiallisia kysymyksiä. Säälittävää on keskittyä vain irvailemaan nimimerkkien takana kirjoittaville ja jättää vaikeisiin kysymyksiin vastaamatta – vaan niinhän persut toimivat. Toisinaan yrittävät selitellä mustaa valkoiseksi tai harmaaksi, mutta vika on aina muualla, ei persuissa…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#37

”Nimetön” tai ”Mikael”?, puoluetuet ovat tuki aivan siinä missä esimerkiksi työttömyystukikin. Ne tähtäävät olemassa olevan kaltaisen yhteiskuntamallin säilyttämiseen. Sen kokonaan poistaminen toisi rahavallalle ts. suuryritys-/suuromistus-/ammattiyhdistys- ym. eliitille käytännössä ylivaltaisen etuaseman jota korkeintaan muodollinen köyhäin edustus koristaisi sitä surkeudellaan pönkittäen. Samoin työttömyysturvankin poistaminen toisi varakkaille suvuille, johtavissa asemissa olevien perheille yms. ylivallan, mikä johtaisi esim. totaalisen köyhyyden ja ihmisoikeuksien puuttumisen sekä olemattoman sairaanhoidon tilaan.
On varmasti parempiakin malleja tämän yhteiskunnan perustaksi, mutta ei sellaiset tule yhdessä yössä ja yht’äkkisillä käännöksillä. PS on kyllä käsittääkseni ainoana eduskuntapuolueena, ehdottanut puoluetukiin leikkauksia muttei sekään koko tuen leikkausta, sillä se varmasti vaatisi muitakin kuin vain tämän yhden toimenpiteen toimiakseen inhimillisyyden hyväksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#38

Nimi jäi minäkin nyt vain ”Pekka”.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mikael
#41

No nyt tuli kyllä aivan täyttä höpöä puoluetuesta…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pekka
#42

Mikä osa siitä – vai oliko vain ”mielipide” ? 🙂

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mikael
#35

Edellinen oli allekirjoittaneen kynästä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Tunari
#5

Periaatteesta kaikea vastaan. Ei kannata.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mikael
#9

Periaatteesta kaikkea vastaan oleminen ei todellakaan kannata, ja on ajoittain jopa typerää. Työkokeilun osalta sitä vastaan ei olla oltu periaatteesta, vaan ihan perustelluista syistä, joita on myös esitetty. Se on taas toinen juttu, jos nämä syyt eivät jollekin kelpaa ja sitten itketään kun ollaan vaan vastaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#6

Hyvä työministeri. Ymmärtääkseni kaikissa työsopimuksissa on koe-aika joka on juuri tuon 3 – 4 kk mitä vilauttelit. Sen aikana työnantajalla on mahdollisuus purkaa sopimus jos näin haluaa ilman erikoisempaa syytä kuten myös työntekijällä. Tällä esittämälläsi ajatuksella ei olisi syntynyt mitään muuta kuin työttömiä ja opiskelijoita hyväksikäyttävä uusi mahdollisuus ja mahdollistanut ministerin siunauksen saaneen orjatyön olemassa oloon Suomessa.

No teikäläinen kuitenkin suuressa viisaudessaan ilmestyi kuvaruudun eteen ja ilmaisi, että mitäs jos kokeiltaisiin vapaaehtoista orjuuttamista siten:

ETTÄ: Työtön olisi usean kuukauden ilman palkkaa, eikä siitä kertyisi lomaa tai eläkettä eikä terveyspalvelut kuuluisi työnäytteeseen.

Niin mikä sitä voisi paremmin kuvata kuin ORJATYÖ??

No jos entisen duunarin ja nykyisen takinkääntäjän (jonka itse totesit olevasi suorassa TV lähetyksessä eduskunnasta) normielämää on toi yllä oleva (kansan kyykyttäminen), niin uskottavahan se on.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jari Lindström
Hämmentynyt
#7

En ole, toistan, en ole esittänyt mitään 3-4 kuukauden aikaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Persukin kusettaa aina!
#36

No mutta, Jari on pihalla käytännön asioista kuin mikä tahansa SDP:n, Koomuksen, maajussien tai Persujen pihalla oleva lintulauta. Vanhat puolueaktiivi-AY-punikit ovat eläneet sen verran suojattua elämää norsunluutorneissaan, jotta tällä porukalla ei ole mitään hajua edes nykyisistä työelämän säännöistä ja prosesseista.

Siitä huolimatta on keksittävä palloa uusiksi. Edelleenkään Jari ei kykene sanomaan, millä rahoilla työttömän on näitä ilmaisia ”työnäytteitä” annettava, koska KELAn peruspäivärahaa ei ole jo suuruutensa puolesta tarkoitettu työssä käyntiin ja siitä aiheutuvien kulujen kattamiseen, vaan se raha menee monella kokonaisuudessaan peruselinkustannuksiin.

Ei mene kauaa, kun tästä ”työnäytekokeilusta” on tullut TE-toimiston mielestä velvoittava Maan Tapa eli työttömät saatetaan vielä enemmän TE-toimistojen mielivallan uhreiksi. Jarin kaltaiset politrukit eivät tosin ota päätöksistään mitään vastuuta, vaan seuraukset jäävät työttömien itse kärsittäväksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#39

Tällaisellako kommentoinnilla kuvitellaan saatavan asiallista ja avointa keskustelua aikaiseksi? – tyhjän päällä seisovilla vihanpurkauksilla? Loppukin avoimmuus lähtee tyhjän jauhamisellanne. Käykää vaikka SDP:n sivustoilla samanhenkisiänne jututtamassa – ai niin, eihän siellä voikaan kommentoida mitenkään, puhumattakaan ilman räävittömän sensuuria.
Olette #6 ja #36 ihan väärällä areenalla: tämä ei ole varsinainen sielunhoidon sivusto vaikka se sille hyvää tekeekin. Mutta rajansa kaikella, kääntykää seurakuntanne puoleen ongelminenne.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mikael
#11

Ei koeaika ole tietenkään pakollinen kaikissa sopimuksissa. Oma nykyinen toistaiseksi voimassa oleva sopimuksenikaan ei sisällä koeaikaa. Koeajan venyttämisestäkin on ollut paljon keskustelua, joskaan ei aivan hiljattain. Kokoomus ainakin halusi venyttää koeaikaa muistaakseni jopa vuoteen, mutta onneksi tämäkään hulluus ei mennyt läpi. 4kk on varmasti riittävän pitkä aika erottamaan jyvät akanoista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#12

Soini istuu kuin SIKA Nato kokouksessa,Me äänestäjät taputamme

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#13

Soini jakoi RAHAA Kreikkaa,Turkkiin ,Ukranaan.. kuin SIKA

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#14

Soini istui Halltuksessa kuin SIKA kun 35000 sosiaali pummia marssi maahamme

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pekka
#43

Sinä nelinkertainen ”Nimetön” (=trolli) varmaan haluaisit Soinin luikkivan pois antaen siten vihervasemmistolle oikeasti valtaa maan asioihin sen sijaan, että se nyt vain joutuu räksyttämään hölmöyksiään oppositiosta. Hyvä että meillä on nyt oikeasti maan parasta ajattelevia ministereitä edes se vajaa kolmannes hallituksesta eli perussuomalaiset, jess!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pekka
#44

Ja ettei taas joku trolli ehtisi ensin niin vakuutan: en tarkoita sillä vajaalla kolmanneksella mitään vajakkeja, vaan sitä vähän alle kolmannesta, ”ministeriön terävintä kynää”.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#15

Tällaista SIKAILUA me äänestäjät emme voi hyväksyä !
Kun koko muu puolue on pelolla alistettu,niin meille jää ainoksi vaihtoehdoksi VÄYRYNEN

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Brexit
#18

Haluammeko pareman Eu:n vai ei. Suomalaisille.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

matti
Vihainen
#19

Jari
Pestisi ei ole helppo. Asiat ovat monimutkaisia. Yksi keskeisistä vaaliteemoista oli: Pois kaikki positiivinen syrjintä. Nyt kuitenkin syydetään rahaa erilaisiin järjettömiin maahantunkeutujien työllistämiskokeiluihin ja ohituskaistoihin. Ja työnnetään rahaa konsulttien taskuihin. Tiedät itse varsin hyvin, että oikeaa työtä lähes lukutaidottomalle hiekkaneekerille EI OLE EIKÄ TULE. Siksi voimavarat on suunnattava kotiuttamiseen.
Älä ärsytä meitä enää unelmahötöllä. Tällä menolla puolueelle tulee noutaja. Valitettavasti.

Ps. Olet oikeusministeri. Toimippa niin, että naamiohuvit tässä maassa loppuvat. Kiitos.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#20

Morjesta vaan.
Teikäläinen kirjoittaa että Suomeen tunkeutujille Jari on järjestellyt ohituskaistoja. Jari taas kertoo, ettei ohituskaistoja ole esim. töiden ja asunnon saannin osalta. Jarihan on todennut ettei valehtele. Tiedä sit kumpaa uskoa sinua vai Jaria. Kerroppa perus rehellinen Jari se meille näin kirjallisesti onko niitä ohituskaistoja vai ei. Mielestäni jos vastausta ei tule merkitsee se sitä, että niitä ohituskaistoja on. Mikä on valitettavaa kuuluthan perus rehellisten Persujen joukkoon.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

matti
#21

Terve. Olisipa meillä ollut tahto satsata omiin kansalaisiin tällä tavoin. Taitaa noin miljardi palaa vuodessa, vaikka se se toinen Jari (Tervo) kertoi, ettei maksa mitään. Maksaa, ja palkaksi saamme tuleville polville valtavan taakan. Jokainen voi kuvitella, mikä on kaavutetun muslimiakan arvo suomalaiselle yhteiskunnalle. Tuota joukkoa ei pitäisi päästää tähän hienoon maahan. Niin se vaan on. Afrikka on paikka afrikkalaiselle.
Veikkaan, että äärioikeistolainen aalto nousee koko Euroopassa. Hyvä niin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Sinulle
#22

Onneksi meillä on Vihreä liike.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#24

Ja Persulainen ministeri joka niitä ohituskaistoja järjestelee.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pekka
#45

Vihreä liike – mikä sellainen yleisesti ottaen on? Sitäkö, että tasataan ihmiskunnan liikakasvu herkkään pohjoiseen jossa vielä jotenkuten ollaan kohtuuden rajoilla väestömäärissä ja sen johdosta ehkä kestävyyden paremmalla puolella? Millä tavalla sellainen on ”vihreää”? Sitenkö, että sen kannattajat eivät ymmärrä vahingoittavansa entisestäänkin pahemmin ekologista tasapainoa tuolla toiminnallaan? Vai sitäkö, että sen kannattajat ovat kovin vihreitä politiikassa ja siksi helposti vedätettävissä?
Jos se on sitä, niin vihreän liikkeen toiminta on varsin moraalitonta toimintaa. Varsinkin nuorten harhaanjohtaminen sen kautta on verrattavissa pedofiliaan, paitsi, että se on vielä moninkertaista siihen sisältyvän laajuustekijän suhteen. Tässä tapauksessa toisaalta voitaneen lieventävänä asianhaarana katsoa, että hyväksikäyttäjät ovat, sen ylintä johtoa lukuun ottamatta, monesti itsekin samalla ymmärryksen tasolla, nuoria kun vielä ovat. Se ylin johtohan onkin suojattu aivan erityisesti.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#23

Kerropas nyt Oikeus ja työministeri Jari Lindström mistä otetaan rahat näiden elintasopakolaisten elättämiseen menevätkö esim työttömille tehtävät leikkaus rahat 200 miljoonaa euroa pakolaisille.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kai
#25

Kannustava työ Suomessa lienee yhteinen tavoiteemme.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#26

Siitä ollaan varmaankin samaa mieltä, että Jarin orjatyö ja kannustava työ on kaksi eri asiaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kai taas
#27

Varmaankin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#28

Natoon Vaan makso mitä makso

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jaa
#29

Britanian ja toiv. USA:n kanssa sopimukset riittää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#30

Työn orjat, sorron yöstä nouskaa,
maan ääriin kuuluu kutsumus.

Lait pettää, hallitukset sortaa,
verot köyhälistön verta juo,
ja köyhän ihmisoikeuskin
ompi tyhjä lause tuo.
Pois jo kansat holhouksen alta.
Veljeyden sääntö on:
kellä velvoitusta, sillä valtaa
ja oikeutta olkohon.

Hienoa Jari, yritys oli kova entiseltä duunarilta mut tulee se raja jossakin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Äly hoi
#40

Uskomatonta miten vähäisellä älyllä tätäkin maata johdetaan! Esim. läpimädän eu:n diktaattorimaisen komission annetaan määrätä meitä miten vain. EU on DEMOKRATIAN IRVIKUVA, onko poliitikot kaikki lahjottuja? Vai sitten vähä-älyisiä?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000