Perussuomalaiset

Hannele Al-Hamzawi

Turvapaikan hakuun keppiä eikä porkkanaa

18 kommenttia

Sisäministeriö suunnittelee keinoja myöntää oleskelulupia kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille ja maahan laittomasti jääneille. Iltalehden mukaan (https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/67517fdd-aebb-4553-8f00-ffcaceddc6b6) Sisäministeriössä on käynnistetty ”ilmiöpohjainen työskentely, osana sisäisen turvallisuuden strategian toimeenpanoa.” Ohisalo kertoo yhdeksi perusteeksi tälle hankkeelle, ettei Suomeen syntysi varjoyhteiskuntia. Muita syitä ovat yksilöiden oikeudet, turvapaikanhakijoiden työnteko ja verojen maksu, solmitut siteet ja yhteiskunnan turvallisuus.

Kaunopuheiset sanat ja korulauseet, joilla luodaan mielikuvia asioiden hallinnasta ja ratkaisuista ongelmiin, eivät kuitenkaan muuta tosiasioita miksikään.

Kysymykseen ”Onko kyseessä vetovoimatekijä hakea turvapaikkaa Suomesta, jos maahan voi jäädä saatuaan kielteisen päätöksen?”, Ohisalo ei luonnollisetikkaan vastannut. Jokainen järkeään käyttävä toki ymmärtää tämän olevan jälleen uusi vetovoimatekijä tulla Suomeen. Mikäs se mukavampaa kuin tietää, että ihan sama saatko myönteisen vai kielteisen päätöksen, kun molemmissa vaihtoehdoissa tuloksena on laillinen oikeus jäädä Suomeen, kaikkien palveluiden ja elatuksen piiriin. Tieto tästä kyllä kiirii yhtä nopeasti lähtömaihin, kuin aikoinaan Sipilän kutsuhuuto asumaan kotitaloonsa.

Ohisalo kertoo perusteiksi myös poliisien ja muiden viranomaisten resurssien säästämisen. Ohisalon mukaan oleskelulupia kielteisen päätöksen saaneille myöntämällä ”emme tuhlaa muusta työstä pois olevia resursseja heitä koskeviin palautusyrityksiin.” Tämä jos joku onkin varsinaista kestävän kehityksen ajattelua….tulevaisuuden ongelmien ja uhkien kasvamiseksi ja takaamiseksi. Säästetään nyt poliisien ja muiden viranomaisten resursseja palautuksista, jonka seurauksena pitkällä tähtäimellä kasvatetaan näiden kaikkien viranomaisten työn määrää koko ajan lisääntyvien ja kasvavien turvapaikanhakijataustaisten ja heidän asuttamien rinnakkaisyhteiskuntien aiheuttamien erilaisten ongelmien seurauksena. Ojasta allikkoon ja tyhmyydestä suoranaiseen hulluuteen, tuntuukin olevan tämän Sisäministeriön ”ilmiöpohjaisen strategian” ohjenuora.

Pelollekaan ei toki anneta valtaa, mutta silti kyseisessä hankkeessa oleskelulupien myöntämiseksi tuodaan esille estää ”varjoyhteiskuntien syntymistä koko yhteiskunnan ja sen turvallisuuden vuoksi”. Onhan jo aikaisemminkin puhuttu siitä, että oleskeluluvan saamalla, eivät sitten turhautuisi ja vihastuisi ja seurauksena olisi pahimmillaan joltain hengen riistäminen tai jopa terrori-iskut. Pelolle on kuitenkin jo annettu valta kahdellakin eri tavalla. Pelolle on annettu valta silloin, kun puhutaan perusteina oleskeluluville mahdollisten kostoiskujen estäminen. Pelolle ja sen kasvulle on annettu valta myös sillä, että edistämällä lisääntyvästi turvapaikanhakijoiden jääntiä maahan, kantaväestö joutuu pelkäämään entistä enemmän oman turvallisuutensa puolesta monellakin yhteiskunnan eri alueella. On kyse sitten taloudellisesta turvallisuuden heikkenemisestä koko ajan kasvavan tulonsiirroilla elävien tulijoiden vuoksi, seksuaalisesta häirinnästä tai seksuaalirikosten ja henkirikosten uhreiksi joutumisesta, ne kaikki aiheuttavat lisääntyvää pelkoa, jonka seurauksena kansan kahtiajakautuminen ja vihan tunne kasvaa entisestään. Kun kansallismieliset ovat puhuneet turvapaikanhkijoiden kohdalla heikentyneestä tuvallisuudesta ja uhkakuvista, se on ollut rasismia ja vihapuhetta ja rikosentekijät on luokiteltu vain yksittäistapauksiksi, mutta nyt kun sillä voi vedota laittomasti maassa olevien oleskelupien myöntämiseen, kelpaa se jo Ohisalollekkin perusteeksi. Kuka enää edes uskoo siihen, että Ohisalo todellisuudessa perustaa kantaväestöön kohdistuneista uhista. Yhteiskunnan turvallisuus, kun oli sivuseikka siinäkin, kun Suomeen autettiin ISIS – terroristijärjestön jäseniä, joista Supokin oli varoittanut, että ovat merkittävä uhkatekijä yhteiskunnassa.

Yksi oleskelulupien myöntämisen peruste Ohisalon mukaan on myös ” yksilöiden itsensä ja heidän oikeuksiensa turvaaminen”. Valheellisin perustein tänne tulleiden kohdalla ei edes pitäisi puhua minkäänlaisista oikeuksista Suomessa. Itse ovat tänne tarkoituksella perusteettomasti itsensä järjestäneen, joten itse kantavat myös vastuun se seurauksista itselleen. Säilöönotto, niin pitkäksi aikaa, kunnes saadaan palautetuksi pakolla tai vapaaehtoinen paluu houkuttelee takaisin kotimaahan, on ainoa oikea ratkaisu kielteisen päätöksen saaneille.

Työpaikka ja verojen maksu Suomeen oleskeluluvan perusteena kielteisen saannin jälkeen, kuuluu myös Ohisalon perusteisiin. Aika harvan työntekoon oikeutetun turvapaikanhakijan työ on sellainen, että palkkaus on tasolla, jolla elättää itsensä, vaan valtaosa sijoittuu nimenomaan halpatöihin, jossa tulonsiirroilla eläminen kattaa ison osan elinkuluista. Asumistuki, terveydenhuolto, lapsilisät, toimeentulotuki ja harkinnanvaraiset tuet halpatyötä tekevälle, ovat moninkertaisia siihen verrattuna minkä verran veroja kyseiset ihmiset maksavat kuukausittain, joten lopputuloksena, niiden pienien maksettujen verojen jälkeen onkin iso miinus yhteiskunnalle.

Suomeen syntyneet siteet mainitaan myös yhdeksi syyksi oleskeluluvan saamiseksi. Suomeen jo syntyneet siteet ovatkin hyvä peruste vedota luvan saantiin, jos ei enää muuta perustetta keksi. Jos ei ole sattunut saamaan työtä, muuttanut seksuaalista suuntautumistaan, kääntynyt uskossaan esimerkiksi kristinuskoon tai löytänyt muuta perustetta millä hakee uudelleen turvapaikkaa, niin tällä järjettömällä mahdollisuudella kerta toisensa jälkeen muuttunein perustein hakea uudelleen turvapaikkaa, siihen saa kuluman jopa vuosia ja silloinhan niitä joitain siteitäkin sitten jo ehtii syntyä.

Ohisalo johdolla toimivan Sisäminiteriö ja koko hallituksen pyrkimyksenä tuntuukin olevan koko turvapaikanhaku järjestelmän romuttaminen, niin että enää edes siinä olevat lukemattomat häikäilemättömästi hyväksikäytetyt porsaanreiät eivät riitä, vaan on päätetty tehdä siihen koko porsaan mentävä aukko. Palkitaan oleskeluluvalla tänne perusteettomasti ilman todellista syytä ja valheilla tulleet, laittomasti maahan jääneet ja todelliset henkilötietonsa ja taustansa pimittäneet.

Ei puhettakaan siitä, ettei enää oteta turvapaikanhakijoita, koska heistä ei pääse eroon ja sen seurauksena koko yhteiskunnan turvallisuus heikkenee niin taloudellisesti kuin muiden ihmisten fyysisen turvallisuudenkin kannalta. Puhe on jatkuvaa turvapaikankijataustaisten oikeuksista ja ihmisarvosta jauhamista ja keinolla millä hyvänsä lisääntyvien oikeuksien ja palveluiden saamisesta heille. Oma kansa on todellakin jäänyt sivuseikaksi tässä vihervasemmiston täysin läpinäkyvässä ja suorastaan sairaassa poliittisessa pelissä.

Iniqua numquam regna perpetuo manent

Osallistu keskusteluun!


18 kommenttia
Nimetön
#1

Olisiko meillä aika siirtyä Pohjois-korean järjestelmään, niin tämä ongelmat poistuisi heti?.
Muuten ei tästä ongelmasta päästä koskaan eroon, kun meitä taitaa sitoa nämä kansainväliset sopimukset joihin joku tirehtööri on mennyt nimensä laittaa. Kuten Isäntämaasopimukseen on laittanut kenraali nimensä, vaikka sopimusta ei eduskunta ole käsitellyt. Ja olemmen nyt naimissa USA:N ja NATON kanssa halusimme tai emme.
USA vaan tulee tänne harjoitteleen sotaa meiltä mitään kysymättä, ilmoittaa vaan että olemme tulossa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Vihainen
#2

Köyhyystutkinta on erittäinkin onnistunut, mitä tulee Suomen kansalaisiin, köyhyys on lisääntynyt ja ei se mihinkään häviä, niin kauan kuin nykyhallitus istuu pallilla mihin se ei valitettanasti kuulu! täysin törppötiimi..ovela juoni paperittomien palauttamattomaksi tekemisestä , oli takuulla tiedossa, kun välimeri sai taas lastin henkilöpapereita, jonka jälkeen ei ollut huolta huomisesta, sostoimisto Suomi pitää huolen, ensin yksi, sitten perhe, ja muut sukulaiset, väestönvaihto tuntuu toimivan..mutta olemme selvinneet aiemminkin ja selviämme nytkin, meidän täytyy muuttaa lakeja ja alkaa pelaamaan samoilla korteilla kuin vastapuolikin..

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#8

Köyhyystutkimus on onnistunut, mutta sukupuolentutlimus ei vielä ole ”saanut haltuun” alkeitakaan.
Kansanedustaja, feministi, olisiko ollut joku Iiris, lähetti kiukkuisen viestin kaksikolle, jonka hän kuvan perusteella tunnisti miehiksi. Nämä olivat kahdestaan, siis ilman naisia, järjestämässä jotai sukupuoliseminaaria. Kiukusta sielulleen vammoja saanut kiisti olevansa mies, vaan ilmoitti olevansa muuntosukupuolinen. Samoin ilmoitti olevansa toverikin.
Opetusministeri esittänee lisättäväksi budjettiin reippaan määrärahan sukupuolentutkimuksen, erityisalana tunnistaminen, momentille.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#3

Hannele , Anni ym.Tervejärkiset !! Kyllä meitä ei pelasta , kuin Jumala ja hänen myötä uusihallitus !!? Tästä järjettömästä asioitten hoidosta ! Onneksi vaalit lähestyy !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Mutta miksi se Jumala ei sitten pelasta jos kerran se siihen pystyy?.
Kyllä minä ihmettelen että siitä jumalasta nyt sanotaan että jumala pystyy kaiken tekemään, enpä ole niitä hyviä tekoja nähnyt. Ei ole yhtään sotaa lopettanut, ainakaan minun tietääkseni. Jos kerran pystyy sodat lopettaan niin teksi kaikki aseet toimintakyvyttömiksi. Samoin myös kaikki atomiaseet muuttais vaikka käsytyökaluiksi ja veisi kehitysmaihn työkaluiksi. niin sellä alettaisi elämään omalla työllä, ja silloin tulisi tämä pakolais ongelma ratkaistuksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#9

Eikö nimetön ole tosiaankaan , nähnyt Jumalan tekemää hyvää työtä ???! Etkö ole esim.syönyt ruokaa koskaan ? Entä kodit , konnut ??! Jne !!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#12

En ole sattunut näkemään. Ei siihen kait jumalaa tarvita jos perunat maassa kasvaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kiitollinen jokapäiväisestä ruuasta
#13

No kyllä siihen tarvitaan nimenomaan Häntä joka säät ja ilmat säätää. Jumala on siunannut Suomen maata niin kauan, että moni pitää ruokaa itsestään selvyytenä. Entäpä jos tuleekin kesä jolloin sataa aina vaan ja perunat hukkuvat peltoon ja vilja lakoaa maahan. Tai niin kuivaa ettei mikään juuri kasva. Mistä ruoka silloin?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Huumesalo
Iloinen
#14

Kuka sen perunan on sinne istuttanut? Onko maailmankaikkeus tullut tyhjästä?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#11

Niin on Iso Jii maailmaa rakastanut, että on luonut Suomen , Ohisalon ja Kelan kaikille maailmatyötätekemättömille turvapaikaksi, jossa voi nauttia ihmisoikeuksistaan pusertmatta omaa otsaansa hikeen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#4

Onko Ohisalon ja lähes koko hallituksemme asenne ja maailmankuva, usko veroilla ja velanotolla rakennetun, sekä ylläpidetyn ”hyvinvointiyhteiskunnan” ikuisuudesta?
Kunnallinen varhaiskasvatus, ilmaiset koulutus jatko-opiskeluineen Yliopistossa, herääminen poliittiseen toimintaan siellä ja politiikan broilerikasvattamon kautta nuorena ylimmiksi päättäjiksi?
Yliopiston samanmielisten seassa keskustelua, vailla mitään kosketusta reaaalielämään. Lapsuudessa koettuja traumoja lukuunottamatta. Näiden perusteella sitten maata johdetaan?
Isomaailma on raaka paikka, missä vallitsevat viidakon lait. Sieltä löytyy miljoonittain väkeä, joka on tulossa ja tulee hyväksikäyttämään kaikki keinot oman ja vain oman etunsa ajamiseen.
Jos tätä ikävää realiteettia ei tajua tai ei uskalla edes miettiä, niin tulos on järkyttävä. Unelmahötössä elävät tulevat pettymään, syyttömät kärsivät.
Seuratkaa kehitystä Ruotsissa! Tätäkö me haluamme?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Niin, eikä ole paljon hävittävää ihmisillä, joilla ei mitään ole.

Täällä, kun katkaisee jonkun kaulan, niin pääsee lämpimään suojaan ja saa täysihoidon ja uusia kavereita pitkäksi aikaa, ihan ilmaiseksi. Hyvä elinkeino?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#10

Ohisalo vastasi viime torstain kyselytunnilla,että on parempi kun kielteisen turvapaikan saaneille järjestetään oleskelulupa.Mikäli ovat saaneet työpaikan,ja tekevät työtä,sekä maksavat veronsa yhteiskunnalle?Se on kuulemma parempi,kun jos he olisivat vailla turvapaikkaa/oleskelulupaa,ja ei tiedettäisi keitä he ovat,ja missä oleskelevat?Mutta moniko näistä haluaa tehdä työtä?Kun ovat tottuneet” ilmaiseen elatukseen”!Ja kaiken lisäksi meillä on jo edellämainittuja henkilöitä,joista ei muka tiedetä mitään?Mutta milläs nämä edellä mainitut muka elävät yhteiskunnassamme?Melkovarmaan KELA:n/SOSSUN tuilla?Eli eiköhän sieltä ne tiedot löydy?Vale sos.tunnuksilla tai oikeilla???

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Migrihän on sitten ihan turha virasto, jos kuka vaan matu voi noin vain jäädä Suomeen elelemään veronmaksajien piikkiin!

Jos tämä ei ole ”kansan vaihtamista” , niin ei sitten mikään!

Luodaan pohjaa uudenlaiselle sisällissodalle, jossa maakuntiin ajettu kantasuomalaisten joukko tulee yrittämään vanhojen kaupunkien lähiöiden asuinalueidensa takaisinvaltausta matuporukoilta, jotka elelevät siellä veronmaksajien kustannuksella.

Vihervasemmisto ei luo rauhaa eikä turvallisuutta, vaan pistää kytemään uuden sisällissodan siemenen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000