Perussuomalaiset

Calle Viteli

Koulukiusaaminen

2 kommenttia

”Yläasteikäinen ei suostunut kouluun jatkuvista patisteluista huolimatta – koulu ilmoitti poliisille, huoltaja joutui oikeuteen.”, näin tänään luki Iltalehdessä.

Tampereen kasvatus- ja opetusjohtaja Kristiina Järvelä kommentoi, että yleensä jatkuvat poissaolot johtuvat psyykkisistä tai fyysisistä ongelmista.

Näinkö tosiaan on?
Lähestyisin asiaa niin, että yksi yleisimmistä syistä poissaoloihin on koulukiusaaminen.

Vaikka media ei ole niistä kirjoitellutkaan, ongelma ei ole hävinnyt, sitä vaan vähätellään.
Silti kaikessa hiljaisuudessa yhä useampi syrjäytyy koulukiusaamisen takia, joka pahimmassa tapauksessa johtaa syrjäytymiseen koulutuksesta, työstä ja elämästä. Miksi tästä ei tehdä loppua?
Miksi niin usein kiusaaja saa jäädä kouluun ja kiusattu sijoitetaan uudestaan?
Jos valtio antaisi kouluille laajemmat valtuudet puuttua asiaan, tämä saataisiin loppumaan. Myös koulukiusaamisen kirjaamista rikoslakiin tulisi vakavasti harkita, sillä pahimmat kiusaamistapaukset täyttävät useidenkin rikosten tunnusmerkkejä.

Nyt opettajat ovat hätää kärsimässä, kun eivät voi puuttua oppilaan ongelmalliseen käytökseen. Välillä tulee olo, että päättäjät elävät 1970-luvulla ja kuvittelevat, että kun oppilas saa kunnolla turpaan se jotenkin kasvattaisi.

Voin kertoa ettei se näin ole, syrjäytynyt ja kiusattu oppilas hakee, esim. kavereita teknologian avustuksella ja se saattaa viedä kiusatun syvemmille vesille. Itse olen opettanut lapsille, ettei ketään kiusata ja kertonut, mitä siitä voi seurata. Meillä on kaikki mahdollisuudet ja valta lopettaa koulukiusaaminen kokonaan. Miksi emme käytä sitä valtaa?

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Nimetön
#1

Kun luin juttua Iltalehdestä, heti tuli epäilys että onkohan kiusaaminen kyseessä…ja jos asia tosiaan näin olisi, niin on väärin tuomita vanhempi. Onkohan sitä edes vaivauduttu selvittämään miksi nuori ei mene kouluun.
Rikosoikeudellista ikärajaa pitäisi laskea, esim. vaikka niin että jo 12v joutuisivat vastuuseen tekemisistään, kyllä sen ikäiset jo tietävät mikä on kiusaamista ja vanhempia pitäisi sakottaa jos eivät saa kiusaavia kakaroitaan kuriin. Minäkin uskon että kiusaamiseen voidaan puuttua jos oikeasti halutaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

”Koulu ilmoitti poliisille”. Ihan käsittämätöntä.
Olisivat vaikka lähettäneet terveydenhoitajan tai koululääkärin katsomaan lasta tämän kotiin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000