Perussuomalaiset

Calle Viteli

Hyvinvointivaltio

Yhdyn Jari Sarasvuon ajatukseen siitä, ”Miten Suomea voidaan pitää hyvinvointivaltiona, kun emme pidä huolta vanhemmistamme ja lapsistamme.” Itsekkyys on lisääntynyt, eikä välitetä, vaikka toisella olisi hätä.

Onnettomuuspaikoilla pysähdytään kuvaamaan mutta ei auttamaan. Kun lapsi itkee kadulla ihmiset eivät pysähdy kysymään hädän syytä, vaan menevät ohi mahdollisimman nopeasti, ettei vahingossakaan tarvitsisi auttaa.

Mihin on hävinnyt välittäminen? Mitä yhteiskunnalle on tapahtunut? Tälläisen toimintamallinko me oikeasti haluamme antaa tuleville sukupolville? Heikot ja tuottamattomat yksilöt pannaan säilöön ja pois silmistä. Tärkeintä on tuottavuus ja säästö, joka ajaa inhimillisyyden, välittämisen ja vastuun ohi. Kaikkea ei voi mitata rahassa, ei ainakaan ihmisen arvoa. Pahimmassa tapauksessa yhteiskuntaan vähemmän hyödyttävien ihmisten kohtelua ”poissa silmistä, poissa mielestä” -periaatteella aletaan pitää normaalina.

Itse haluan ajatella, että välittäminen ja toisten auttaminen on yhteiskuntamme kulmakivi, jonka avulla voimme rakentaa yhteisöllisyyttä sekä parempaa nykyhetkeä että tulevaisuutta.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Nimetön
#1

Ns. ”hyvinvointivaltio” on menneen talven lumia.

Nykyisessä tilanteessa vain ja ainoastaan mamut ja matut saavat täydellistä ja nopeaa palvelua. Matuille tuodaan kaikki tarjottimella – ja ILMAISEKSI.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000